Connect with us

Hír

Mire volt jó a Carlos Hyde-trade?

Tegnap este a semmiből jött a hír, hogy Carlos Hyde-ot Jacksonville-be cserélte a Browns egy 2019-es 5. körös draftpickért cserébe. Mindkét fél számára érdekes volt a csere, de a Browns része volt a “tervezett”.

 

 

A Jaguars részéről ez Leonard Fournette sérülésének szólt elsősorban. A másodéves futó combhajlító problémák miatt nem léphetett pályára csapata legutóbbi két találkozóján, és nagyon úgy néz ki, hogy ez a 9. heti bye weekjükig nem is fog változni. Ami még inkább aggasztó, hogy a szeptemberi depth charton lévő futók közül senki sem teljesen egészséges. Corey Grant már a sérültlistán van, T.J. Yeldon pedig nem 100%-os, de legalább vállalni tudja a játékot. Márpedig a Jags játékát alaposan meghatározza a potens futójáték, így mindenképp lépniük kellett, hiszen Jamaal Charles nem valószínű, hogy szinten tartja a futásokat.

 

Na de miért pont Hyde? Nos, a Jaguarsnál mind Grant, mint Yeldon szabadügynök lesz jövőre. Grant nem olyan fontos láncszem, Yeldon viszont elég jó futó, aki az idei szezonjával egyre feljebb tornássza az árát – vélhetően a Jaguars számára túl magasra. Ez lehet az egyik ok, míg a másik, hogy az érte kapott kompenzációs pickben bíznak, ami ha nagyobb, mint egy 5. kör, akkor máris nyerek egy kört a cserével. Hyde alapfizetése 2019-ben $3,25 millió, 2020-ban pedig $4,5 millió, ráadásul a 2019-es szezon kezdete utáni harmadik napig lehet dönteni a sorsáról. Vagyis Dave Caldwell general manager nem vállalt semmilyen kockázatot a cserével, cserébe megtette azokat a lépéseket, hogy az offense ne essen vissza Fournette távollétében.

 

A Browns számára Hyde elcserélése egy tervezett opció lehetett. A szerződését is úgy alakították ki, hogy ez csak egy 1+2 éves kontraktus legyen, a második körben draftolt Nick Chubbot sem használták túl az eddigi hat forduló során, vagyis számolhattak azzal, hogy Hyde-ot elcserélik, de legkésőbb jövőre megszabadulnak tőle. És hát valljuk be, amennyi pénzük volt, simán bevállalhattak egy ilyen összegű (3 év, $15 millió) szerződést Hyde-ért, főleg, hogy most egy ajándék 5. kör lett a jutalmuk érte.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!