Connect with us

Összefoglaló

Az utolsó szalmaszál

Mind az Eagles, mind a Redskins úgy érkezett erre a mérkőzésre, hogy most vagy soha. Aki itt kikap, az kvázi lemondhat a rájátszásról, a győztes pedig még halványan reménykedhet egy szezonvégi csodában. Ennek ellenére csak az egyik csapat vette komolyan a mérkőzést.

Washington Redskins @ Philadelphia Eagles 13 – 28

A Redskins az idei év egyik legbalszerencsésebb csapata. Ameddig Alex Smith le nem sérült, addig a csoport egyik legnagyobb esélyese volt, most azonban Colt McCoyjal próbálták a wild cardot elcsípni. Csakhogy a meccs során McCoy összeütötte a lábát Malcom Jenkins térdével, és korán el kellett hagynia a pályát. Az előzetes hírek szerint eltörte a szárkapocscsontját, és véget ért a szezonja. Ez pedig azt jelentette, hogy Mark Sancheznek kellett beállnia, és neki kellett csodát tennie.

Ez a csoda azonban elmaradt. Sanchez vezetésével a Redskins offense ugyanúgy nem tudott semmit haladni, ahogyan McCoyjal sem. Mindössze 100 yardig jutott 21 próbálkozásból, és csak egy eladott labda jött össze neki. Egyedül Adrian Petersonnak volt egy villanása, mikor 90 yardos TD-t futott, amivel ideiglenesen átvették a vezetést. Csakhogy ezen kívül ő sem tudott sokat haladni. 98 yardig jutott, ami elsőre szép, de ha kivonjuk az egy 90 yardos TD-t, akkor már elég csúnya ez a statisztika. A Redskins offense egész meccsen magatehetetlen volt.

A túloldalon nem volt ilyen probléma. Wentz nagyrészt hibátlanul játszott az éjszaka. Ugyan volt egy nagyon csúnya INT-je a gólvonalon, de azt leszámítva nem lehet panasz a játékára. 27/39, 306 yard és 2 TD. Ennél többre nem is volt szükség tőle.

Üdítő volt látni, hogy az  Eagles végre úgy használta Golden Tate-et, ahogyan azt kellett. Wentz 7 alkalommal vette célba a korábbi Lions elkapót, aki mind a hétszer elkapta a labdát 85 yardért és 1 TD-ért. Lassan de biztosan kezd beépülni ebbe a támadósorba. Wentz másik biztos célpontja pedig nem meglepő módon Zach Ertz volt. Ő 9 labdát kapott el 83 yardért. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy csapatrekordot döntött, és 93 elkapással már ő az Eagles történelmének legtöbb elkapást jegyző TE-je egy szezonon belül. Ráadásul reális esélye van megdönteni Jason Witten 2012-es rekordját a legtöbb elkapás egy szezonon belül TE-ként. Ehhez 4 meccs alatt 17 elkapásra lesz szüksége. Nem lehetetlen feladat.

A meccsen végig az Eagles dominált, és a Redskinsnek túl sok esélye nem volt. Főleg úgy nem, hogy egy ponton már feladták a meccset. Ismételten csak nem értem, hogy 3 perccel a vége előtt 15 pontos hátrányban, miért puntol egy csapat. Értem, hogy saját térfél és 4&24, de most őszintén, mit veszíthetnek vele, ha megpróbálják? Ha nem jön be, akkor nem jön be, de legalább megpróbálták. Legalább adtak maguknak egy esélyt. Viszont ilyen helyzetben elpuntolni a labdát az egyenlő a meccs feladásával, és a vereség beismerésével. Ilyen mentalitással inkább ne is jusson senki playoffba.

A Redskins ezzel a vereséggel gyakorlatilag kiszállt a playoffból. A maradék négy meccsüket lejátsszák Sanchezzel, de csodát senki ne várjon tőle. Kár értük. Több volt bennük. Az Eagles ezzel a győzelemmel megragadta az utolsó szalmaszálat, és még él a halvány remény, hogy megmenthetik a szezont. A továbbiakban azonban nem lesz könnyű dolguk, a Cowboys ellen egy vereség megpecsételné a sorsukat, de egy győzelemmel sem lehetnek nyugodtak, hiszen jön még a Rams és a Texans is.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!