Connect with us

Hír

Kik azok, akik nemet mondtak a HC-állásokra?

Január van, ami a rájátszás hangulat mellett az edzőkeringőről szól az NFL-ben. Megannyi pletykáról lehet olvasni, ám számomra sokkal érdekesebbek azok a hírek, amik a visszautasításról szólnak. Az ugyanis sokat elmondhat egy-két franchise megitéléséről, ha a top jelöltek nem kérnek belőlük.

 

 

Kezdjük a Cardinalsszal, amely franchise-nak az újjáépítése már egy podcastünket is megihlette. Ott úgy láttuk, hogy bár 1/1-es lett a csapat, elég vonzó lehet egy főedző számára. Van egy franchise irányító, van költőpénz erősítésre, és ott van természetesen a top draftpick minden körben. Ám két jelölt, Mike McCarthy és Eric Bieniemy is elutasította az interjút a csapattal, holott mindketten elég magasan vannak a HC-aspiránsok rangsorában.

 

Ebből McCarthy lehet az érdekesebb, akiről megjelentek azok a pletykák, hogy tetszik neki az ötlet, ám ez mint kiderült, nem volt igaz. Pedig teljhatalmat kapott volna a franchise fölött, de így sem érdekelte a munka. Ugyanez volt a reakciója a Chiefs jelenlegi támadókoordinátorának is, de az indokokról csak találgatni lehet. Egyesek szerint a GM Steve Keim lehet a hátráltató tényező, de McCarthy esetében ő nem lett volna releváns.

 

A Bengals sem túl kapós, legalábbis Josh McDanielsnek biztos nem. A Patriots támadókoordinátora nem érdeklődik Marvin Lewis megüresedett székéért, a Bengals szerencséjére más azért nem volt elutasító. Ugyanakkor csak reménykedhetnek a csapat drukkerei, hogy nem a Hue Jackson – Vance Joseph duóból kerül majd ki az új vezetőedző.

 

Két egyetemi edző is nemet mondott az NFL-nek. A Jets az Iowa State edzőjét, Matt Campbellt próbálta elcsábítani egy interjúra, de ő visszautasította a megkeresést, míg a Northwesternt irányító Pat Fitzgerald kijelentette, hogy nem kíván a profi ligában edzősködni. Utóbbival a Packerst hozták szóba elég intenzíven a csapat ügyvezetőjével, Mark Murphyvel való kapcsolata miatt. Ide vehetjük még, hogy a legfelkapottabb college edző, Lincoln Riley szerződéshosszabbítást kapott az Oklahomától, amit alá is írt, így vélhetően az ő nevét is lehúzhatjuk az idei jelöltek közül.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!