Connect with us

Érdekességek

A Colts és a Browns spórolt a legjobban, a Rams és a Chiefs a legkevésbé

Nyilvánosságra kerültek azok az adatok, amelyek azt mutatják meg, hogy a csapatok mennyi pénzt hoznak át a 2018-as szezonból a ’19-esbe. Erre a legutóbbi Kollektív Szerződés megkötése ad lehetőséget, így még több elköltendő pénzt kaphatnak az okosan gazdálkodó franchise-ok.

 

Az NFLPA adatai szerint összesen $339,4 milliót visz át a 32 csapat a 2019-es cap space-be, amiből valaki többet, valaki kevesebbet kap. Ez annak függvényében változik, hogy ki mennyire élte föl a lehetőségeit a 2018-as offseasonben. Az alábbi képen látható számok tehát plusz költekezési lehetőséget jelentenek a csapatoknak a meglévő cap space-ük mellé.

 

 

A táblázat szerint a Browns és a Colts bánt a legokosabban a pénzével, hiszen ők vihetik át messze a legtöbb pénzt a ’19-es cap hitbe. Ezen mondjuk semmi meglepő nincs, tekintve, hogy a Brownsnál a megannyi draft pickkel feltöltött roster miatt az utóbbi időkben elég magas a cap space, amit szinte lehetetlen egyben elkölteni, így biztos lesznek felhasználatlan milliók a keretben. A Colts pedig sokak meglepetésére nem költötte szét magát tavaly, pedig akkor is bőven volt mit elverni, de Ballard inkább erre az évre tartogatta a költőpénzét. Ezzel egyébként a Browns $80 milliós, a Colts pedig $110 milliós cap space-szel várja a márcisuban kezdődő offseasont. Kettejük közé a Jets került, amely “önerőből” ért el $73 milliónyi költési lehetőséget, amihez most ez a $12 millió hozzájárul, így $85 millióval várják az igazolási időszakot.

 

A Gazdálkodj Okosan másik oldalán a Los Angeles Rams és a Kansas City Chiefs áll, akik szinte kimaxolták a salary cap adta lehetőségeiket, így kevesebb, mint $1 milliót hoznak át az új szezonba. Ám esetükben nem biztos, hogy rossz gazdálkodásról kell beszélni, hiszen a Chiefs AFC döntőig vitte, míg a Rams a vasárnapi Super Bowlra készül éppen.

 

Ha igazán rosszul és jól gazdálkodó csapatokat keresünk, akkor érdemes a szezonban elért eredményekhez viszonyítani a meglévő spórolást. A Colts így is kiemelkedik, hiszen egy rájátszás résztvevő csapat rendelkezik a liga legnagyobb cap space-ével. Aki igazán szomorkodhat, az a Falcons és a Panthers GM-je, akik nem tudták a szinte kimaxolt cap space ellenére elérni a rájátszást.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!