Connect with us

Szabadügynök

Tankolgatunk, tankolgatunk? – Dolphins FA-értékelő

Nem hiszek abban, hogy egy csapat tankol – abban az értelemben legalábbis semmiképp, hogy direkt meccseket akarnak veszíteni. Azt ugyanakkor el tudom képzelni, hogy például a Dolphins olyan áldozatokat hoz idén, amivel a későbbiekben extra nagyot profitálhat – ezt akár nevezhetjük újjáépítésnek is. És természetesen ezt is lehet rosszul csinálni.

 

 

A Dolphinsnak 16,6 millió dollárja volt a fizetési plafon alatt az FA-piac kezdetén (köszönhetően annak, hogy nemrég kivágták Andre Brancht), ami a negyedik legkevesebb volt az egész ligában. Hogy ezen változtasson a csapat, elcserélte Robert Quinnt a Cowboysba egy 2020-as 6. körös pickért, Ryan Tannehillt és egy 6. köröst pedig a Titansbe egy 2020-as 4. körösért. Csak ezzel a két lépéssel 26 milliót spórolt a csapat.

 

Itt azonban nem állt le a Dolphins: ahogy vártam, Danny Amendola (WR, 6 millió spórolás), Ted Larsen (G, 2,1 millió) és Josh Sitton (G, 5 millió) is repült, ellenben DeVante Parker (WR) maradt. A fiatal elkapó 9,3 milliót fog keresni idén, de ez végül is belefér, a Dolphins összességében nagyjából 40 millió dollárt szabadított fel. A pénzt ugyanakkor nem biztos, hogy a legjobb a legjobban használta fel a csapat.

 

Az egyértelmű volt, hogy nem lesz nagybevásárlás. Ez a pénz jövőre sokkal jobban fog kelleni, amikor Brian Flores koncepciója körvonalazódik és elkezdi komolyabban a képére formálni a csapatot. Így teljesen érthető, miért nem ragaszkodott az olyan rövid távon hasznos veteránokra, mint Frank Gore vagy Cameron Wake, de ezzel együtt sem értem, hogy miért nem volt szükség Ja’Wuan Jamesre. A fiatal RT volt a csapat legjobb támadófalembere, és bár meg kellett volna fizetni, ő pont egy olyan játékos, akire hosszú távon lehet számítani – az sem jó, ha túlságosan is átesünk a ló túloldalára a nagy átalakításban.

 

 

 

Érkezők/maradók

 

A Dolphins piacán látszik, hogy nem most van a win now mód beizzítva, ahogy az is, hogy az új rezsim egyáltalán nem ragaszkodott a régi elképzeléseihez, csak a long snapper John Denney, LS (1 év, 1,03 millió dollár), a csere LB Mike Hull kapott új szerződést, tendert pedig olyan kisebb nevek, mint Isaac Asiata (OG), Jesse Davis (OL), Zech Sterup (OT) és Jonathan Woodard (DE). Egyik sem olyan nagy szám, ahogy az érkezők sem fogják megváltani a világot (dőlt betűvel a hiányposztokat jelöltem, simával a nem hiányposztra érkező mélyítéseket, vastagítottal pedig a megoldott hiányposztokat, illetve csak azokat a játékosokat értékeltem, akiknek legalább minimális esélyük van az 53-as rosterre).

 

  • Irányító: Ryan Fitzpatrick, 2 év, 11 millió dollár – Értékelés: A+

 

Nem egy olyan irányító van a ligában, aki kezdő és gyengébb Fitzpatricknál. Ennyiért ajándék, sőt: talán még túlságosan is jó, vele biztosan nem csökkennek a csapat győzelmi esélyei (Tannehillhez képest garantált előrelépés), bár a nagy tankolásnak ez nem biztos, hogy olyan jó. Viszont ha lesz idén újonc QB, akkor annak legalább nem kell végigszenvednie egy gyenge csapatban a szezont, és tanulnia is lesz kitől.

 

  • Tight End: Dwayne Allen, 2 év, 7 millió dollár – Értékelés: B+

 

Egy az utóbbi időben gyengén teljesítő ex-patses bagóért. Blokkolni jól tud, talán ismét fog elkapni is. Hiányposztra jött, rövid távon jó, hogy meglegyen a poszt. Mélyítésnek egyébként itt lesz a volt Jets-TE Clive Walford, aki 720 ezerért írt alá 1 évre, ami jól mutatja, mekkora erősítés lesz.

 

  • Elkapó: –

 

  • OL: Chris Reed, 1 év, 1,7 millió dollár – Értékelés: C+

 

Olcsóért egy gyenge játékos, aki csak arra jó, hogy a létszám meglegyen. A Dolphins támadófala pocsék, gyakorlatilag minden posztra ráfért volna az erősítés, nem lesz könnyű élete sem a futóknak, sem az irányítóknak.

 

 

  • Defensive end: Tank Carradine, 1 év, 720 ezer dollár – Értékelés: ???

 

Erre nehéz mit mondani. Ha megéri a végső rostert, már örülhet.

 

  • Cornerback: Eric Rowe, 1 év, 3,5 millió dollár – Értékelés: C+
  • Cornerback: Jomal Wiltz, 1 év, 495 ezer dollár – Értékelés: ???

 

Két ex-Patriots-játékos. Rowe a rotációban elférhet, de amúgy nem nagy szám, Wiltz nevét pedig csak a nagyon optimisták jegyezzék meg.

  • Defensive tackle: –

 

Értékelés

 

Hát, ennyi az annyi. Egyetlen olyan játékos sem érkezett, aki normál körülmények között kezdő lehetne, vagy hosszú távon hasznossá válhatna. A Dolphins arra ment, hogy megszabaduljon a ballaszttól (idén 37 millió dollárnyi halott pénzt kénytelen benyelni), létszámra meglegyen a csapat a szezon kezdetére, illetve legyen elég pénze az elkövetkező években igazolgatni.

 

A koncepciót értem, de mindig vannak olyan játékosok, akikre hosszú távon lehet építeni és érdemes őket most behúzni. Fitzpatrick jó lesz az újonc irányítóhoz (már ha lesz olyan), James is jó lett volna a támadófalba, de a Dolphins nem akart idén ezzel foglalkozni. A koncepciót értem, hülyeséget nem csináltak, de cserébe sok jót sem, így ez egy erősebb közepes (de csak az elképzelés miatt) – Értékelés: C+

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!