Connect with us

Draft

JJ Arcega-Whiteside

Ha valakinek már a könyökén jönnek ki az unalomig ismételt top10-es prospectek és kicsit inkább a második napos sleeperek után kutakodna, ne is keressen tovább. Itt van egy spanyol születésű WR, aki nem is olyan rég még első körös mockokban szerepelt.

Route Runing –  Egyértelműen legnagyobb erőssége Arcega-Whiteside-nak. Fizikai limitációt szinte tökéletesen ellensúlyozza, hogy az útvonalak futását majdhogynem hibátlanra csiszolta. Figyelemreméltó mennyire könnyedén tör ki és hogy mennyire domináns a press cover ellen. Rövidtávon gyorsan kiszabadítja csípőjét egyenes irányú route-oknál, hála szapora lépteinek, ráadásul folyton használja a kezeit, így nem hagyja, hogy az ellenfél fogást találjon rajta. Elnézve méreteit, gyors lábait és kézhasználatát, vertikális route-oknál is potens célpontt lesz, de főleg a red zone-ban lesz igazi rémálom őt levédekezni.

Curl útvonalaknál nagyon jól érzi az üres helyeket és a kis ablakokat a zónák között. Habár csípői lazák, a hirtelen horizontális irányváltásoknál vannak limitációi: vagy kell egy extra lépés, hogy befejezze az irányváltást, vagy majdhogynem teljesen le kell lassítania, hogy oldalra törjön. Route-jai végén kicsit használhatná többet kezeit, hogy tisztán tartsa magát, de ezeken kívül már most a jobb útvonalfutók közé fog tartozni az NFL-ben.

Kezek/Labdaérzék – Az útvonalfutások mellett Arcega-Whiteside másik nagy erőssége, hogy eszméletlenül érzi a labdát és a class egyik legjobbja. Konstansan a testétől távol kapja el a labdát, és szinte már lehetetlen helyzetekben nyúl érte, akár a feje fölé vagy a teste mellé érkezik a passz. Tudatosan nyúl vissza a kulcsponthoz, akár top sebességnél is, hogy minél hamarabb nála lehessen a labda. Előfordulhatnak dropok mélyebb passzoknál, de ez inkább koncentráció hiányból fakad, mintsem fizikai limitációból.

Testkontroll – Minden tekintetben elitnek mondható, vele született ritka tehetsége, hogy lábát lehorgonyozza és azonnal a catch pointnál a labdát támadja. Folyamatosan úgy helyezkedik, hogy teljes egészében kinyúlhasson a labdáért. Igazi box-out specialista, folyton olyan helyzetben van, hogy a labdát – és az elkapást – a védőtől elrejtse. Méreteit jól használja és képes az utolsó pillanatban megnyúlni. Nem fél a kontakttól, ráadásul nagyon érzi a pályát, az oldalvonal mellett sem lesz baj vele, valahogy mindig megtalálja lábával még azt a pontot, hogy meglegyen az elkapás, még ha a levegőből is érkezik le.

Sebesség –  Posztján mindössze csak átlagos atléta, se nem gyors, se nem lassú. Végsebessége ami kérdéses, ugyanis nem igen fog lehagyni egy védőt sem, ellenben route-jai elején méreteihez képest kellő robbanékonyságot mutat, hogy üresre játssza magát.

Sokoldalúság – Gond nélkül lehet használni a slotban, viszont leggyakrabban az oldalvonal mellett tűnt fel és nagy valószínűséggel az NFL-ben is ott fog a legotthonosabban mozogni. Közepes és mély passzoknál is hasznos, sőt futásblokkolásnál sem ijedős. Az idei class jobb blokkolói közé tartozik posztján. A snap pillanatában belerobban ellenfelébe, már csak tovább kéne vezetnie őt lábaival, mert méreteit jól használja. Ahol biztos, hogy keveset latjuk majd, az a special team.

Elkapás után – Ahogy említettem nem a leggyorsabb, de ennek ellenére jól érzi az üres területeket és képes néhány védőt megtéveszteni, ám igy is sokkal valószínűbb, hogy egy ütközés által lesz vége a playnek. Ezesetben sem kell félteni, bátran leereszti vállait és beleáll a tackle-be, ha kell, átszalad az első védőn. A labdára vigyáz, és nem is veti bele magát felesleges cikk-cakk mozdulatokba.

Egyetemi pályafutása alatt meccsről meccsre megcsinálta a tiszta ablakot az irányítójának, hála tiszta technikájának és veleszületett tehetségének. Egyértelműen jump ball specialista, aki a 50-50 labdákat is képes leszedni, ám “sajnos” a mai NFL-ben egyre többre tartjak a sebességet és mivel nem éppen egy versenyló, ezért szinte biztos, hogy kicsúszik az első körből, és a 2. kör nagy stealje lehet. Számomra egyértelműen a szegény ember Mike Evanse jut eszembe róla és szinte biztos vagyok abban, hogy a profik közt hamar megtalálja a helyet.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!