Connect with us

Magyar foci

Majdnem megtréfálta a rájátszásban a nyeretlen Steelers az Enthronerst

Óriási meglepetésnek indult, ám végül érvényesült a papírforma a Fehérvár Enthroners – Miskolc Steelers wild card meccsen a magyar kiemelt amerikai futball ligában (HFL), ahol a hazai és harmadik kiemelt koronázók 33-28-ra megverték az alapszakaszban 0-5-tel végző Steelerst.

A mérkőzés legeslegelső támadójátékából touchdown született, nem is akármilyen. Az egész alapszakaszt vállsérülés miatt kihagyó Vasyl Jordan észrevette, hogy a safety nincs jó helyen, egy gyors játékkal megtalálta Fenyvesi Csabát, aki meg sem állt a célterületig. Ez volt teht Vasyl Jordan idei első passza, rögtön egy 69 yardos TD lett belőle.

Egyből válaszolt az Enthroners, Poprádi Márk elkapott TD-jével gyorsan egyenlített a hazai csapat, majd a következő drive első játékából Andre Whyte nyargalt 77 yardot, ám besavasodott, így csak pár play után lett belőle TD, maga Jordan vitte be, így már 14-7 volt a vendégeknek.

A támadó tűzijáték kicsit megállt, és turnoverek követték egymást. Gombos Bence három interceptiont is kiosztott nagyjából a második negyed közepéig (Meechie Eaton, Schwak Renátó és Szitás Balázs szerezte meg), illetve közöttük Jebrai Regan tépte ki Fenyvesi Csaba kezéből a labdát.

Fotó: Facebook / Fehérvár Enthroners

A következő TD Andre Whyte-tól érkezett, a rövid yardos futásba Meechie Eaton fullbackként belesérült és már csak pár play erejéig tudott visszatérni a pályára, ami nagy veszteség volt a defense számára. Ekkor 21-7 volt a vendégeknek, érett a meglepetés, azonban megfordult a momentum.

Az Enthroners hívott egy fake puntot a saját térfelén, és Ryan Tuiasoa végig is ment a pályán, ezzel zárkózott a hazai gárda. Meg kell említeni, hogy a visszajátszások alapján false start miatt szabálytalan volt a játék, azonban a bírók ezt most nem vették észre, a játék pedig a szabályok értelmében nem volt challenge-elhető, pedig Eaton bedobta a piros zászlót.

Az első félidő utolsó másodpercében Tuiasoa futott még egy touchdownt, azonban Zách György (akitől a puntfeladatokat már elvették a Cowbells elleni meccs után) kihagyta az extra pontot, így 21-20-as Steelers vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidő sem volt eseménytelen, de azért itt több puntot láthatott a nagyérdemű. Jordan megdobta első interceptionjét Mike Wallace-nak, majd nem sokkal később egy trükkös játékkal Tóth Nándor futott TD-t, így a mérkőzés során először vezetett az Enthroners (27-21).

A következő fordulat akkor jött, amikor egy rossz long snap után Baksa nem tudta elrúgni a labdát, így rövid pályát kellett csak megtennie a Steelersnek, ami össze is jött a negyedik negyed elején Richard Ellebie futott TD-jével (27-28).

A slusszpoén pedig akkor jött, mikor Gombos Bence megtalálta Ryan Tuiasoát egy passzal, aki végig is futott egészen a célterületig. Az Enthroners itt teljesen a tapasztalatlan cornerback Szegedi Kristófra játszott, aki nem is tudta felvenni a versenyt a hawaii futóval – nem tudjuk hibáztatni, inkább a döntést, hogy a pályán maradt, és engedték, hogy Tuiasoa egy az egyben lehessen vele – dicsérjük meg persze az Enthronerst, hogy kihasználta ezt a mismatchet.

A Steelers megpróbált még egy drive-ot, ami azonban interceptionben végződött, miután Regan óriásit úszott a levegőben, felütötte a labdát, amit Mike Wallace szedett le, eldöntve a találkozót.

Ezzel biztossá vált, hogy megismétlődik az alapszakasz legjobb meccse, a Budapest Cowbells – Fehérvár Enthroners összecsapás, aminek a helyszíne egyelőre tisztázatlan. A másik elődöntőben a Budapest Wolves fogadja majd a holnapi Győr Sharks – Kijev Capitals meccs győztesét.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!