Connect with us

Hír

Nagyon sokba kerül Gordonnak a holdout

Melvin Gordon idén lép újonc szerződése utolsó évébe az ötödik éves opciójának köszönhetően, amivel mindössze 5,6 millió dollárt keresne idén – kevesebb mint a felét annak, amit egy top futó elkérhet. A Chargers futója ezért holdoutol (erről itt beszéltünk bővebben), de borzasztó alkupozícióban van, nagyon sokat veszíthet, ha a csapat nem enged neki.

 

 

Normál esetben egy játékost 40 ezer dollárra lehet megbüntetni minden egyes napért, amit kihagy az edzőtáborból. Gordon ilyen tekintetben szerencsés az ötödik éves opciójának hála, mert csak 30 ezer dollárba kerül neki minden egyes kihagyott nap. Ugyanakkor a liga szabályai szerint az ötödik éves opcióban lévő játékosokat minden egyes kihagyott előszezonmeccsért egy heti fizetésüknek megfelelő összeggel lehet büntetni. Vagyis Gordon 329 705 dollárt kockáztat mérkőzésenként, összesen 1,3 milliót.

 

Ráadásul Gordon még csak azt sem csinálhatja, amit Le’Veon Bell: ha ő kiüli az idei szezont, akkor egyszerűen a kontraktus utolsó éve tolódik egy évet – vagyis pont ugyanott fog tartani 2020-ban is, ahol most. Ettől függetlenül természetesen holdouthat, csak Bellel ellentétben neki muszáj lesz legkésőbb a 10. hét utáni csütörtökön játékra jelentkeznie, ha szeretné, hogy ne csússzon a szerződése – amivel további 3,29 millió dollárt veszítene.

 

Magyarán Gordon egy végletekig elhúzott holdouttól összesen nagyjából 5 millió dollárnyi büntetést/fizetésmegvonást szedne össze úgy, hogy szinte semmit nem javult a helyzete, hisz a Chargers például nyugodtan franchise tagelheti ezek után.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!