Connect with us

Összefoglaló

A Ravens alázott, a Lions bénázott

A Ravens erődemonstrációt tartott, bár elnézve ezt a Dolphinst, ilyen pocsék csapata legutóbb talán a 0-16-os Lionsnek volt. A Jets elszórakozta a győzelmét, a Seahawks óriásit küzdött a Bengalsszal, és ha már Lions – a detroiti csapatnak sikerült egy biztos győzelemből egy kínkeserves döntetlent kihozni. 

 

Buffalo Bills @ New York Jets 17 – 16

Ha van olyan meccs, ahol a győztes nem érti, hogyan nyerhetett, akkor ez az volt. A Bills borzalmasan kezdte a meccset, az első félidőben 7 drive-ot vezetett, ebből 2 INT (egyik pick6), 2 fumble, 2 punt és egy end of half jött össze. Aztán jött a második félidő, ahol mindjárt a legelső playből safety lett. Mindezek után a Jets támadók is felébredtek, és egy Darnold-Bell kombóból meg is lett a TD, meg egy kétpontos, amivel már 16-0 volt az eredmény. Itt gyakorlatilag véget érhetett volna a mérkőzés, de a Jets elszúrta.

Az utolsó negyedre a vendég támadók feltámadtak, és előbb Allen futott be a célterületre, majd egy 38 yardos John Brown TD-vel átvette a vezetést a Bills. Ezek a TD-k azért is születhettek meg, mert a Jets védők eddigre teljesen elfáradtak. Egész meccsen pályán voltak, hála az offense állandó tehetetlenségének. A Jets offense egy értelmes drive-ot tudott csak levezetni egész meccsen, és ennek meglett a böjtje. Ugyan maradt még ideje Darnoldéknak visszatámadni, de félpályáig sem jutottak el. Hatalmas hajrával nyert a Bills.

Ehhez a vereséghez nagyrészt a Jets támadók gyengesége kellett, de nem lehet elmenni amellett sem, hogy a rúgójuk minden rúgást kihagyott. Sem az extra sem a field goal nem ment be. Ha csak az egyik bemegy, akkor már más a helyzet. Akárhogy is, a Bills nyert idegenben, és reménykedhetnek a szurkolók, hogy az utolsó negyedes játék lesz a jellemző a továbbiakban, és nem az első félidő.

(Jarred)

Baltimore Ravens @ Miami Dolphins 59 – 10

Ez alázás volt a javából. Ha van olyan meccs, ahol az egyik csapat azt sem tudja mit keres a pályán, akkor ez az volt. A Dolphins „defense” mindent engedett a Ravensnek. A vendégek több mint 600 yardot termeltek, és csak akkor nem szereztek pontot, ha nem akartak.

Lamar Jackson rácáfolt az őket ért állandó kritikákra, és tökéletes passer ratinggel zárta a meccset. 17/20, 324 yard és 5 TD – ennél jobb kevésbé lehetett volna. És ha ez még nem lett volna elég, akkor a csere Robert Griffin is 6/6-ot hozott 1 TD-vel. A Dolphins „védelem” teljesen el volt veszve. Na nem mintha a támadók jobbak lettek volna, az a 10 pont is csak azért születhetett meg, mert a Ravens defense már takaréklángon volt. Sem Fitzpatrick, sem Rosen nem tudott semmit tenni.

Ezután a meccs után egyértelművé vált, a Dolphins bejelentkezett az 1/1-re. A Ravensről már nehezebb bármi messzemenőbb következtetést levonni: ez a Dolphins nem volt kihívás, de az mindenesetre nem rossz, ha ilyen jól kezdi a csapat az évet. Meglátjuk sikerül-e ezt átmenteni a következő hetekre.

(Jarred)

Cincinnatti Bengals @ Seattle Seahawks 20 – 21

Van az a kifejezés, hogy győzelemmel felérő vereség. A Bengalsra most tökéletesen ráillik ez a kifejezés. Kikaptak ugyan, de gyakorlatilag nyertek. Olyan összeszedett játékot láttunk tőlük, amit már nagyon régen nem. Dalton karriernapot tartott és 418 yardig jutott 2 TD átadással. Ebből John Ross 158 yardot tett be a közösbe, és mindkét TD-t ő szállította. Teljesen szétszedték a Seahawks secondaryt, amit nem vártunk volna.

 

Üdítő volt látni továbbá, hogy a Bengals próbált trükközni, és nem ijedt meg az ellenféltől. Flea Flicker TD, aztán a félidő végén is bepróbáltak egy nagy passzt, ami be is jött, majd a negyediknek is nekimentek (mondjuk az nem sikerült). Látszik, hogy itt már nem Marvin Lewis az edző. Jól játszottak, de az ellenfél most jobb volt. De nem sokkal. Ha tudják tartani ezt a szintet, akkor nem az 1/1-hez lesznek közel, hanem a wild cardhoz.

A Seahawks oldaláról kicsit más a helyzet. Előzetesen azt vártuk, hogy darabokra szedik a Bengalst, ehhez képest majdnem kikaptak. Igazából két fronton volt katasztrofális a Seahawks. Az egyik a támadófal. Wilsont megint végigkergették a pályán, és négyszer a földre is vitték a Bengals védői. Ami azonban ennél is rosszabb volt, az a secondary. A Bengals elkapók rendre üresen voltak, és Dalton azt csinált, amit akart.

Ami viszont pozitívum a hazaiaknál, az hogy Wilson és Metcalf egész jól megértették egymást. Ugyan csak 4 elkapása volt az újonc elkapónak, de abból 89 yardot szerzett, ami nem rossz. Idővel lesz ez jobb is. Összegezve: a Bengals sokkal jobb volt, mint vártuk, a Seahawksnak meg lesz egy hete feljavítani az OL-t, de leginkább a secondaryt.

(Jarred)

 

Detroit Lions @ Arizona Cardinals 27-27

Nem úgy kezdődött az idei 1/1 karrierje, ahogy Kingsbury-ék elképzelték. Kyler Murray nagyon sok passzt túl dobott az első félidőben, a támadófal miatt menekülnie is kellett rendesen, több passzát is a védőfal játékosai ütötték le, az interceptiönje pedig egyértelmű rookie mistake volt. A Cardinals az első 10 drive-ból 58 yardot szerzett, de a hazaiak védelme és a speciális egység lőtávolon belül tartotta a csapatot. Persze a Lions így is tudott haladni, mivel Arizonában a két kezdő corner (Peterson, Alford) nem játszhat jó ideig, ezért play action játékokkal támadták a Cardinals védelmét. Az újonc TJ Hockenson is remek napot fogott ki, 6 elkapásból 131 yardot (újonc debütálási rekord) és egy TD-t szerzett.

A nem létező Cardinals támadósornak köszönhetően a negyedik negyed elején 24-6-ra vezetett a Lions, aztán Kingsbury és Murray megtalálta a playbookot, David Johnson és Larry Fitzgerald vezérletével pedig egy perccel a mérkőzés vége előtt kiegyenlítettek. A hosszabbításban a momentum a Cardinalsnál volt, de csak field goalt tudott szerezni, ami a Lionsnak is sikerült, 5 másodperccel a vége előtt Tramaine Brock pedig meccsnyerő interceptiönt ejtett el, így döntetlennel zárult Kyler Murray első mérkőzése. Fun fact: 2002 óta nem nyert 1/1-es QB nyitómérkőzést.

A meccs fordulópontja Darell Bevell időkérése volt 2:50-nel a rendes játékidő vége előtt: a play elindult, és sima TD lehetett volna belőle, de időt kért, utána pedig a harmadik kísérletet kivédekezte az Arizona, a következő drive-ból pedig kiegyenlítettek.

 

Murraynek és Kingsburynek tehát van hova fejlődni, a támadófal idén sem lesz biztos pont, a védelemben a front7 nem tűnik rossznak, a Lionsnál pedig a game managementre kell majd nagyobb hangsúlyt fektetni, hiszen ez egy simán nyerhető mérkőzés lett volna számukra. Érdekes szezon előtt áll mindkét csapat, de sok győzelmet egyikőjüktől sem várok.

(Löfli)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!