Connect with us

Összefoglaló

Kisiklott a Browns-bandwagon, de a többi favorit nem hibázott

Izgalmas vasárnap estén vagyunk túl, nem egy őrületes mérkőzést láthattunk. Ezek közül is kiemelkedik a sokak által Super Bowl esélyesnek tartott Browns óriási zakója, ráadásul a nem túl combosnak tartott Titanstől, hazai pályán. A többi favorit (Eagles, Rams, Vikings) viszont nem hibázott, bár nem mindegyik győzelem volt könnyű szülés.

 

 

Washington Redskins@Philadelphia Eagles 27-32

 

A Redskinsből hiányzott Jordan Reed, Trent Williams és Adrian Peterson is, ennek ellenére Case Keenumék őrült módjára játszottak az első félidőben, a matuzsálem Vernon Davis például így alázta meg az Eagles védelmét:

 


A Redskins magabiztosan játszott, uralta az órát és kontrollálta a mérkőzést. Case Kennum úgy teljesített, mint Minnesotában (380 yard, 3 TD, 0 INT), az újonc Terry McLaurin 125 yarddal és egy TD-vel debütált, a csapat pedig 20 pontot tett fel a táblára az első félidőben, miközben csak egy hétpontost engedett az Eaglesnek. Nagy kár, hogy a Philadelphia klasszisokkal jobb csapat volt.

 

Wentzék nagyon rozsdásan kezdtek, de a szünet után folyamatosan darálták be a Redskinst, egyszerűen kijött a két csapat közötti minőségbeli különbség. Az elit védőfal elkezdett dolgozni és kvázi lenullázta a Washingtont, Wentz pedig kegyetlenül kihasználta DeSean Jacksont. Már a csapat első TD-jét is a villámgyors elkapó szerezte egy 51 yardos elkapásból, a második félidőben pedig egy 53 yardos TD-vel jelentkezett, végül nyolc elkapásból 154 yardot és két TD-t termelt.

 

 

A kisebb sérüléssel bajlódó Alshon Jeffery is nagyot játszott, futott és elkapott TD-je is volt, Carson Wentz pedig 313 yardot és három TD-t passzolt. Ennek köszönhetően a második félidőben 22 megválaszolatlan pontot tett fel az Eagles a táblára, ezzel eldöntve a mérkőzést. A Redskins ugyan szépített a negyedik negyedben, de mivel ezt hat másodperccel a meccs vége előtt tette, még csak izgalmassá sem sikerült tenni a végét.

 

Los Angeles Rams@Carolina Panthers 30-27

 

A hétórás sáv egyik slágermeccse volt a Rams-Panthers találkozó és nem is lehetett rá panasz. A meccsen Cam Newtonék kezdték, de az ígéretes támadásuk fumble-lel végződött, és bár a védelem állta a sarat, egy punt és kihagyott mezőnygól után végül a Rams szerezte meg a mérkőzés első pontjait egy mezőnygól után. Mondhatnánk, hogy ez nem a világ vége, de rögtön a Rams pontszerzése utáni első játékból sikerült egy hátrapasszból fumble-t csinálni, amiből azonnal TD-t szerzett a Los Angeles.

 

10 pontos előnyből a Rams már viszonylag magabiztosan kontrollálta a mérkőzést. A futás működött, Todd Gurley és Malcolm Brown 25 futásból 150 yardot szereztek (Gurley tényleg nem lett túlerőltetve), így a gyengén játszó Jared Goffot (186 yard, 1/1 TD/INT) sem kellett túlerőltetni. Többnyire a védelem is tartotta magát, legalábbis a földi halandókkal szemben – Christian McCaffrey ugyanis nem ember.

 

A kiváló futó 19 futásból 125 yardot és két TD-t szerzett, emellett volt még 10 elkapása 81 yardért, a Panthers 343 yardjából 206-ot ő termelt egymaga. A Panthers pechjére ez önmagában kevés a sikerhez, csak a végeredményt sikerült szorosabbá tenni – pedig ennél nehezebb jobban játszani.

 

Tennessee Titans@Cleveland Browns 43-13

 

Milyen szépen indult: Az első támadásból a Browns TD-t szerzett (4 yardos Dontrell Hilliard-futásból), és bár az extra kimaradt, azért ez mégis egy Super Bowl-favorithoz illő kezdés volt. Aztán a Titansnek eszébe jutott, hogy neki aztán nem kötelező felülni a Browns-bandwagonra, így módszeresen és rettentő megalázó módon kivégezte a Clevelandet.

 

Hiába állt ki a legjobb keretével a Browns, hiába volt ott Odell Beckham és Jarvis Landry, a két elkapó csak arra volt jó, hogy három INT-t dobjon rájuk Baker Mayfield, amiből az egyik ráadásul pick-six lett. Semmi nem látszott a tavaly hengerlő offense-ből, sőt, ez még Hue Jacksonnak is kínos lett volna – úgy néz ki, nehéz volt kezelni az esélyesség súlyát.

 

Mayfield amatőr hibákat követett el, kritikán aluli volt a teljesítménye, amit csak tetézett a pocsék támadófal. Landry és Beckham szintén szürkék voltak, egyedül Nick Chubb játszott jól, de az ő futkározásaiból sem volt különösebben sok haszon. Súlyos csapás ez a nagy hype-nak.

 

 

A Titans részéről már bőven van pozitívum: Derrick Henry remekül játszott, volt egy 75 yardos elkapott TD-je, e mellé  19 futásból szerzett 89  yardot és egy TD-t.  Mariota is rendben volt, 248 yard és három TD került a neve mellé, és külön örömteli, hogy remekül érzi az újonc AJ Brownt, aki három elkapásból 100 yardot termelt. A mérkőzés hőse viszont egyértelműen a védelem, ami öt sacket, egy safetyt, három INT-t és egy pick-sixet szerzett. Külön kiemelném a 37 éves Cameron Wake-et, aki 2,5 sacket és egy safetyt szerzett, de a két korábbi Pats-corner, Logan Ryan is Malcolm Butler is nagyot játszott: ketten együtt két INT-t és a már említett pick-sixet tudják felmutatni.

 

 

Atlanta Falcons@Minnesota Vikings 12-28

 

Borzalmasan unalmas mérkőzés volt, talán a legrosszabb az egész fordulóban. A Falcons a tavalyi formáját hozta, míg a Vikings a két évvel ezelőttit, így brutális volt a két különbség: ezt bizonyítja, hogy a Falconsnak 50 percbe tellett, mire pontot szerzett.

 

Röviden összefoglalva: az Atlantánál minden rossz volt. A védelem nem tudott nyomást gyakorolni Kirk Cousinsra,  Dalvin Cookot pedig úgy próbálta megállítani, hogy hagyta rohangálni, hátha egyszer majd csak elfárad (111 futott yard, két futott TD). A támadósor mindent elrontott, amit lehetett: Matt Ryan pontatlan volt és két labdát is eladott, a védőfal négy sacket engedélyezett, Devonta Freeman pedig egy fumble-lel vétette magát észre. A speciális egység sem maradt ki, egy elrontott punttal segítette a Vikingst az első TD-jéhez. Összegezve: a Vikings úgy nyerte meg 21-0-ra az első félidőt, hogy a három TD-jét egy fumble, egy INT és egy blokkolt punt után szerezte.

 

 

A második félidő már csak formalitás volt, mindenki arra várt, hogy minél előbb vége legyen. Persze nem mehetünk el szó nélkül Vikings pazar teljesítménye mellett, hisz mégis csak 172 yardot tett meg a földön a csapat, ami kiváló, miközben a védelem is a legjobb formáját idézte (négy sack, két INT, egy fumble). Az pedig külön öröm a csapatnál, hogy a speciális egység sem hibázott, hisz Dan Bailey 4/4 volt az extra pontoknál, Britton Colquitt pedig átlag 50 yardosokat puntolt és ötből kétszer is a 20 yardoson belülre rúgta a labdát.

 

Tulajdonképpen minden rendben volt, bár az kicsit unortodox, hogy a Vikings a liga legjobb elkapódójával és egy 28 milliós irányítóval összesen 11 passzjátékot hívott. Cousins egy sack mellett nyolc jó átadást produkált 98 yardért és egy TD-ért – persze így is nyert a csapat, de ez azért elég szokatlan kombináció.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!