Connect with us

ÉrdekessĂ©gek

300. gyƑzelmĂ©re kĂ©szĂŒl Bill Belichick

Nagy mĂ©rföldkƑhöz Ă©rkezhet Bill Belichick most vasĂĄrnap, amennyiben a Patriots legyƑzi a Cleveland Browns csapatĂĄt. Eddig ugyanis mindössze kĂ©t fƑedzƑ tudott elĂ©rni 300 gyƑzelmet (alapszakasz+rĂĄjĂĄtszĂĄs) karrierje sorĂĄn, most Belichick csatlakozhat ehhez az illusztris tĂĄrsasĂĄghoz.

Don Shula a rekorder 347 gyƑzelemmel, Ƒt követi George Halas 324-gyel, Ă©s Belichick a harmadik 299-cel – ebbƑl egyĂ©bkĂ©nt 268-at Ă©rt el az alapszakszban Ă©s 31-et a rĂĄjĂĄtszĂĄsban. UtĂłbbi kategĂłriĂĄban magasan az elsƑ helyen ĂĄll, a mĂĄsodik Tom Landrynek 20 gyƑzelem jött össze a playoffban.

Érdekes egybeesĂ©s egyĂ©bkĂ©nt, hogy Belichick Ă©pp a Browns ellen szerezheti meg 300. gyƑzelmĂ©t, az ellen a franchise ellen, ahol elsƑ fƑedzƑ munkĂĄjĂĄt megkapta 1991-ben. A clevelandiekkel 37 gyƑzelem jött össze öt Ă©v alatt, az összes többit a Patriots fƑedzƑjekĂ©nt Ă©rte el.

Az NFL hivatalosan egyĂ©bkĂ©nt csak az alapszakaszt szĂĄmolja, Ă©s ebbƑl tart rekordot, Belichicknek mĂ©g 60 gyƑzelemre van szĂŒksĂ©ge, hogy utolĂ©rje Don ShulĂĄt (328) ebben a kategĂłriĂĄban. Halas beĂ©Ă©rĂ©sĂ©hez pedig 50 W-t kell mĂ©g összeszednie a Patriots mesterĂ©nek.

Legfrissebb cikkeink

LegutĂłbbi hozzĂĄszĂłlĂĄsok

KözelgƑ cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 FƱzƑvel kifelĂ©!