Connect with us

Beharangozó

Kedd hajnali dupla élvezet

quarterback-battle-eagles-sam-bradford-vs-falcons-matt-ryan

Az első fordulóban két találkozót is rendeznek hétfő éjjel és mindkettő nagyon érdekesnek ígérkezik. Itthoni idő szerint 1 óra 10 perckor kezd az Eagles Atlantában, majd 4 óra 20 perckor a Vikings vendégjátékát nézhetjük meg a nyugati parton, a Super Bowl helyszínén, Santa Clarában.

 

Philadelphia Eagles @ Atlanta Falcons

Az Eagles magas oktánszámú támadósorát nem nagyon kell bemutatni, mindenki róluk beszélt a holtszezonban. Tömve vannak remek futókkal (Murray, Mathews, Sproles) és ugyan a kezdő elkapósor – feltéve, hogy Agholor kezd Matthews és Huff mellett –  a legfiatalabb a ligában, egy első és egy második körös pick is megtalálható közöttük. Sam Bradford a limitált előszezonbeli játékával lenyűgözött mindenkit, azonban ilyenkor még nem készülnek ellenfél-specifikusan a csapatok, így túlzásokba nem kell esni. Nagyon pontos volt, gyorsan szabadult a labdától és ha (ez egy nagy ha) egészséges tud maradni, akkor remek éve lehet neki és az Eaglesnek is.

081615_bradford-murray_600

A Falcons legnagyobb fegyvere Julio Jones lesz idén is, akitől én rendkívül jó évet várok. Mellette nem sokan vannak potens elkapójelöltek (White öregszik és sokszor sérülésekkel bajlódik), így a támadójáték nagy része a Ryan – Jones duón fog alapulni. Őt Byron Maxwell követheti az egész meccs során, ez kulcs matchup lehet a találkozón. Ha az Eagles éjjel sok hosszú passzjátékot fog engedni, akkor lehet igazán esélye a Falconsnak. Futni nem nagyon fognak tudni, hiszen egyrészt nincs támadófaluk, másrészt az Eagles az egyik legjobb volt ezen a téren tavaly és semmit sem gyengültek, harmadrészt pedig nincs olyan futójuk, aki bármely NFL-meccsen 11 labdacipelésnél többet mutathatna fel. Tevin Coleman lesz a kezdő, meglátjuk mire mennek vele.

 

Ezt a meccset az Eagles a line of scrimmage-en fogja megnyerni, a labda mindkét oldalán. Nekik van a liga talán legjobb LT-C-RT triójuk és a gyengébb guard poszt a legkevésbé fontos a támadófalban. A Falcons defensive line nagyon gyenge, a védőfalembereik tavaly összesen 8,5 sacket szereztek, ezt hivatott erősíteni az újonc Vic Beasley, aki automatikusan a Falcons első számú passzsiettetőjévé lép elő. A túloldalt sem jobb a helyzet a sólymoknál, a támadófaluk pocsék, a sasok front7-je pedig a legjobbak közé tartozik a ligában, a két OLB, Barwin és az újonnan teljes körű kezdővé váló Brandon Graham fogja elsősorban terrorizálni Matt Ryant, de a védőfal egyik széléről Fletcher Cox is parádés játékos. Ne feledkezzünk el középről Bennie Loganről se, aki a liga legjobb nose tackle-jei közé növi ki magát lassan, habár felteheti a kezét az olvasók között az, aki tudja, kiről is beszélek.

eaglesfalcons

Minnesota Vikings @ San Francisco 49ers

Nagyon későn – vagy korán, attól függ honnan nézzük – van ez a meccs a magyar szemeknek, azonban ha tehetjük, érdemes bekapcsolódni, akár a korai kelés részeként a második félidőbe is. Végre összeáll a Teddy Bridgewater – Adrian Peterson duó, akiktől sokat várok már idén is. AP pihent egy évet, de nem lazsálással töltötte, hanem rengeteget edzett, ez látszott rajta az edzőtáborban és ugyan szokásához híven az előszezonban nem játszott, most megmutathatja, miért ő a liga egyik legjobb futója. A támadófalban vannak hiányzók, ez nem jó jel. A védelem viszont remek, a védőfal nagyon mély, még ha nem is épp elit, a linebackerek is elég jók, Xavier Rhodes személyében pedig az egyik legjobb fiatal (harmadéves) cornert tisztelhetjük.

Running back Adrian Peterson takes a handoff from rookie quarterback Teddy Bridgewater during drills on the first day of Vikings training camp in Mankato on Friday, July 25, 2014.  (Pioneer Press: John Autey)

A túloldalon Colin Kaepernick előszezonbeli játéka nem sok bizakodásra ad okot, pedig nagyon mondták, hogy Kurt Warner edzései meglátszanak rajta. Nincs mondjuk könnyű dolga, gyengült a támadófal (Anthony Davis egy kis szünetet tart pályafutása közepén, Iupati pedig a szabadügynök-piacon lépett le) és a célpontjai sem épp eget rengetőek. Persze, Vernon Davis, Anquan Boldin és Torrey Smith nevei jól csengenek, de nem várok sokat ettől a 49erstől támadásban. A védelem sem erősödött tavalyhoz képest, hiszen Patrik Willis, Chris Borland és Justin Smith visszavonult, Aldon Smith-t elküldték a balhéi miatt, Culliver és Cox pedig a CB-állományból léptek le más csapatokhoz. Azt viszont ne feledjük, hogy NaVorro Bowman visszatér a linebacker sorba.

 

A Vikings az esélyesebb, papíron jobb csapatnak tűnnek és a center John Sullivan (hátműtét, 6-8 hét) és jobb oldali tackle Phil Loadholt (Achilles, IR) hiányában is működnie kellene mind a futásnak, mind a passzjátéknak. Fontos lehet a negyedik körös újonc TJ Clemmings játéka, aki be lesz dobva a mély vízbe RT poszton. A vikingektől egy kiegyensúlyozott támadójátékot várok, kicsit több futással, de az elkapó Charles Johnsonnak is jó napja lehet akár. A hazaiaknál a futásokon lesz a hangsúly, Carlos Hyde-nak kell jelentős szerepet vállalnia, ha nyerni akar a csapat. A rögbisztár Jarryd Hayne valószínűleg inaktív lesz, pedig akár hozzá is segíthette volna a 9erst a győzelemhez 1-1 remek visszahordással.

12021832_10207667075015322_163978220_n

 

Kibeszélő lesz a poszt alatt, én biztosan itt leszek az Eagles meccs alatt!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!