Connect with us

Beharangozó

TNF beharang – Denver Broncos @ Kansas City Chiefs

Az év első Thursday Night Footballján (a nyitómeccs hivatalosan Kickoff Game volt és azt ugye az NBC közvetítette, a TNF pedig az NFL Network privilégiuma) a szokásokhoz híven csoportrangadó kerül terítékre. Ezúttal az AFC Westből, a Denver Broncost látja vendégül az Arrowhead Stadiumban a Kansas City Chiefs.

 

Mindkét csapat hozta a nyitómeccsét, még ha nem is úgy, ahogyan arra előre számítani lehetett. A Chiefs meglepő magabiztossággal lépett át a Brian Hoyer által vezetett Houston Texanson. A Kansas szekerét a tight end Travis Kelce húzta, aki 2 TD-t és 106 yardot szerzett. Ezzel a teljesítménnyel a második olyan tight end a franchise történetében, aki 100 elkapott yard felett és 2 TD-vel zár egy mérkőzést – az első természetesen Tony Gonzalez volt.

travis-kelce-e

 

Kelce elkapott yardjainak majdnem a fele Alex Smith passzolt yardjainak (243 yard), aki egyébként a tight end mellett még Jamaal Charlest is megtalálta egy hatpontos átadással. Smith sorozata most sem szakadt meg, ugyanis továbbra sem dobott tétmeccsen wide receivernek TD passzt. E mellett a kansasi defense is hozzátette a magáét, 100 futott yard alatt tartották a Houstont, valamint a Texans passzjátékát is sikeresen megfogták. Hoyer szenvedett – ötször sackelték – ráadásul első passzából rögtön interceptiön is lett, Mallett pedig már gyakorlatilag egy vesztett meccsbe szállt be 27-9-es vendég vezetésnél.

 

A Denver szintén a védelmének köszönheti az első heti győzelmet, ugyanis a támadójáték nagyon nem állt még össze a vadlovaknál. A fal még mindig gyermeteg hibákat követ el, Manningre nagy nyomást tudott helyezni a Baltimore front7-je, 4-szer is sikerült földre vinni Peytont. A futójáték is nagyon akadozott denveri oldalon, ráadásul egy TD-t sem tudott felrakni a táblára az offense. Ellenben a védelem kétszer is lehúzta Flacco passzát, amiből Aquib Talib picksixet csinált, valamint a mérkőzés végén is egy lehalászott labdával biztosította be a győzelmet. Összességében pedig 200 támadó yard alatt tartották a teljes Baltimore offense-t.

Denver Broncos vs. Baltimore Ravens

 

Manning a Denver irányítójaként még sosem vesztett meccset a Kansas ellen, vagyis az elmúlt három évben 6-0 a mérlege. Függetlenül attól, hogy milyen formában várhatták az egymás elleni összecsapásokat a felek, mindig meglepően simán nyert a Denver. Amennyiben Manning 134 yard fölött passzol, akkor ő lesz a második olyan irányító Brett Favre után, aki átlépi a 70 000 passzolt yardot. (A Packers legenda 71838 yardnál hagyta abba.) Ehhez persze nem így kell dobálni.

 

A hibátlan mérleg megőrzésére jelenleg kevesebb esély van, hiszen a Broncos az offense minden részletében elég gyatrán kezdett, de a védelem kihúzta őket a süllyedő homokból. A védelemnek persze hasonlóan kell teljesítenie, mint tette azt a Ravens ellen, most viszont nem egy WR semlegesítése lesz a legnagyobb előttük álló kihívás, hanem a tavalyi év során berobbant Travis Kelcét kell valahogy levenni a pályáról. Persze nem szabad megfeledkezni Smith új fegyveréről, Jeremy Maclinről, aki annak ellenére, hogy még nem rendelkezik elkapott TD-vel, minőségi javulást hozott a Kansas passzjátékába. Az offense részéről minden téren javulás kell, de a pass protection lesz a legégetőbb kérdés, hiszen minden esély megvan rá, hogy hasonló nyomás alá kerüljön Manning, mint történt az a Ravens ellen. Meg kell állítani valahogy azt a sackvonatot, melyen az a Justin Houston a masiniszta, aki utóbbi 11 meccsén 16 sacket és 4 kierőszakolt fumble-t szerzett, de az első héten felpattant rá utasként Allen Bailey is 2 sackkel.

20121230_pjc_ac4_366.0

 

A Chiefs részéről pedig hasonló nyomást kell Manningre helyezni, mint tette azt a Ravens, vagy éppen a Kansas a Houston ellen. Ez a denveri offense-fal még egyáltalán nem állt össze sem passz-, sem futásblokkolást illetően. A Denver passz elleni védekezése és pass rusha össze sem hasonlítható a Texanséval, így Smithnek is húzósabb napja lehet, ezért jöhet a képbe Jamaal Charles és a kansasi futójáték – hétvégén inkább elkapásokban jeleskedett mintsem futásokban, habár 16 alkalommal így is futhatott (57 yardért). A passzjátékra egyébként eddig is jellemző volt, hogy szereti szétszórni Smith a passzait, most viszont már a futójáték is sokkal jobban eloszlik, mint mondjuk tavaly, bár így is Charlesnak jutott a futások fele.

Charles35Run

 

A Chiefsnek különsen figyelnie kell arra, hogy ne történhessen meg az a csúfság, ami a legutóbbi találkozójuk során volt. 2014. november 30-án 29-16-ra nyert a Denver, szintén az Arrowheadben. Akkor nem voltak képesek tartani sem C.J. Andersont, aki 168 futott yardig jutott, illetve a kansasi támadófal is becsődölt, ugyanis hatszor vitték földre az irányítójukat. Andersonnak a múlt heti gyengébb teljesítményt leszámítva is nagyon megy, eddigi 8 kezdése során átlagban 117,8 scrimmage yardot (706 futott és 236 elkapott yard), valamint 9 TD-t hozott a konyhára.

 

A fogadóirodák is a védelmek csatáját jósolják, melyből úgy érzik, hogy a Kansas jöhet ki jobban, 3 pontos favorit a Chiefs, valamint az under/over határ is 42 pontnál van meghúzva. A szerkesztőség pedig így vélekedik a győztes kilétéről.

week2TNF

TIPPVERSENY

Kedves játékosok! A kezdeti gyermekbetegségek után folytatódik a tippverseny! Ezt a Játékok menüpont alatt találjátok, a csütörtöki mérkőzésre külön kérdésként tippelhettek. További részleteket a játékkal kapcsolatban a Játék oldalán találhattok. A múlt heti találatokat az első heti eredmények közt láthatjátok kijavítva, a pontszámok összesítése még zajlik, ezzel kapcsolatban türelmeteket kérjük.

FIGYELEM!

Megkérünk mindenkit, hogy a pontszámokat NE mozgassák a saját oszlopukon belül (PIROS), mert zavart okoz az összesített pontszám kijavításánál. A pontszámokat csak a bal oldali oszlopba tessék húzni (ZÖLD), így minden rendben lesz. A hiba javításán dolgozunk, aki nem látja mind a 15 tippet egy képernyőn, az addig is a “CTRL-mínusz jel” kombóval kicsinyíthet a képernyőn!

tippverseny

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!