Connect with us

Beharangozó

Kickoff game ’15 és Tippjáték ’15

Végre eljött a nap, ahonnan kezdve egészen február 14-ig minden hétvégére van fix programja az egyszeri NFL rajongónak, ugyanis ma tényleg elkezdődik a szezon a Kickoff mérkőzéssel. A liga rátett egy lapáttal az egészre, hiszen rögtön egy lehetséges AFC döntővel indul a 2015-ös évad. A címvédő New England Patriotshoz látogat a Pittsburgh Steelers.

Greg Watten

Még mielőtt azonban konkrétan a meccsről lenne szó, röviden a Kickoffról. 2002 óta rendezik meg külön kiemelt időpontban a szezon első alapszakasz találkozóját. A 2001-es szeptember 11-i terrortámadások után a New Yorkra és Washingtonra is ráfért a gazdasági növekedés, és ezzel is akarták segíteni a fejlődést. 2002. szeptember 5-én New Yorkban a Giants fogadta a San Francisco 49erst, (49ers@Giants 16-13), majd rá egy évvel Washingtonban a Redskins nyitotta a szezont a másik New York-i csapat, a Jets ellen (Jets@Redskins 13-16).

 

2004-től kezdve álltak át a mostani rendszerre, miszerint a szezon első mérkőzését a bajnoki címvédő játssza hazai pályán. Az egyébként is különleges körítést fokozza, hogy ekkor húzzák fel a hivatalos bannert a stadionban, mely az elmúlt szezon győztesének sikerét hivatott hirdetni. A meccs felvezetéseként híres előadók lépnek fel minden évben. Idén Ellie Goulding és a Train együttes szórakoztatja a nagyérdeműt, a hagyománnyal ellentétben viszont nem az adott évi Kickoff házigazdájának pályáján, hanem az 50. Super Bowl helyszínén, Santa Clarában.

 

Általános közhely – ami részben egyébként igaz is – a bajnoki másnaposság, vagyis hogy az aktuális címvédő kissé nehézkesen kezdi a szezont, de néhány meccs után azért csak megtalálják a saját ritmusukat (elég csak a tavalyi Seahawksra gondolni). Azonban ez a szezonnyitón nem nagyon szokott kijönni, ugyanis az eddig lejátszott 11 mérkőzésből kilencet az elmúlt szezon legjobb csapata nyert. Ebből a kettő vereségből is csak egyszer kapott ki az otthoni csapat (2012-ben a Giants), ugyanis ütközött a Ravens meccse a város baseballcsapatának (Baltimore Orioles) mérkőzésével és mivel ugyanazt a parkolót használják és az MLB menetrendje hamarabb közzé lett téve, így idegenben, a Denver Broncos vendégeként kellett megkezdeni a szezont. Kijelenthetjük tehát, hogy a játékosokat is felspanolja a körítés, a banner, a hazai pálya. Meg természetesen az új idény kezdete.

 

A Patriots és a Steelers is harmadik Kickoffját játssza, hiszen a már fentebb említett okok miatt, a Patriots első Super Bowl győzelme után a Giants fogadta a 49erst. Mindkét csapat otthon játszott csak nyitányt, 2-0-val állnak, de a Pittsburgh most idegenben próbálkozik megtartani a 100%-os mérlegét.

 

Ami egyáltalán nem tűnik egyszerű feladatnak. Az offseason inkább a Patriotsról, azon belül is Bradyről szólt, a deflategate sztorija átívelt az egész nyáron, míg a Steelers háza tájáról kevesebb negatív hír jött, azonban ők is vakarhatták a fejüket ezek hallattán. Brady négymeccses eltiltása szeptember 3-án hivatalosan is törölve lett, így ő ott lesz a pályán a Steelers szurkolók nagy bánatára, bár Big Ben azt mondta, hogy elvégre ahhoz, hogy a legjobb lehessen az ember, le kell győzni az aktuális legjobbat, ez pedig nála vitathatatlanul Tom Brady. Összességében a két csapat egymás elleni mérlege 15-12 a Pittsburgh javára, de amióta Brady a Pats kezdő irányítója (2002-ben találkozott először ilyen felállásban a két csapat), azóta 7-3 a Patriotsnak.

 

Hívhatnánk úgyis ezt a részt, hogy hosszú Bekezdés a B-betűsökről. Hazai oldalon a kezdő running back, LeGarrette Blount kapott egymeccses eltiltást, amiért megsértette a liga tiltott szerek használatáról szóló szabályzatát. A túloldalon is emiatt meszelték el a 3B+B két tagját. Először a kezdő running back Le’Veon Bellt kettő, majd pár hete Martavis Bryantnél is ugyanezt szankcionálta a liga egy négymeccses eltiltással.

11986335_902884079786551_366689603061114462_n

Ezen eltiltásokból nem csak a rosszalkodó játékosok száma miatt jött ki rosszabbul a Steelers. Bell tavaly a harmadik volt az egész alapszakaszt figyelembe véve a futott yardok rangsorában (1361 yard), de elkapásokban is jeleskedett 854 yardjával a legtöbb passzolt yardot szerezte a liga futói közül és összesen 11 touchdownt szerzett. Martavis Bryantnek pedig idén lehet kirobbanó éve Antonio Brown mellett, akit egyébként elsősorban a mélységi játékoknál keresett tavaly Roethlisberger, 26 elkapásából 21,1 yardot átlagolt, e mellett 8 TD-t szerzett a tavalyi alapszakasz folyamán. Mind a ketten – elsősorban Bell – alapjaiban határozzák meg a Steelers támadójátékát, ellenben Blounttal, aki persze lelkesen fut és próbálja hozni a yardokat, ugyanakkor az ő helyettesítését tavaly is megoldotta a Patriots valahogy – igaz, leginkább Shane Vereennel, aki azóta már a Giants játékosa – és egyébként is a passzjáték dominál Bradyéknél.

 

Nem csak eltiltások miatt hiányoznak alapemberek mindkét oldalon, hanem a sport velejárója, a sérülések miatt is. A New Englandnél a legfontosabb hiányzó a sérült kategóriából Brandon LaFell, aki lábsérülése miatt reserve/PUP listán kezdi az évet, így a 8. játékhétig biztosan nem térhet vissza. A Steelers legfontosabb sérültje a center Maurkice Pouncey, akinek a bokája sérült meg súlyosan még a Green Bay elleni preseason meccs folyamán. Ő visszatérős/IR listára került, amivel elvileg a 9. héten már pályára léphet, de az orvosok és szakértők is inkább a 12. hét környékére várják a center teljes felépülését.

 

Továbbá három játékos vonult vissza a két csapatból a szezon végeztével a profi futballtól. A Patriots oldalán a center/guard Dan Connolly akasztotta szögre a stoplist, így a nyár folyamán kulcskérdés volt megtalálni és beépíteni az új embert a Bradyt védő támadófalba, de erről még később. A Steelers leginkább a secondaryben gyengült az előző szezonhoz képest. A csapat két emblematikus figuráját, Ike Taylort és Troy Polamalut sem látjuk már idén tétmeccsen szerepelni, utóbbi még a Head&Shoulders reklámból is hiányozni fog.

17473962-mmmain

A hiányzók pótlása az egyik legfontosabb kérdés, nézzük is meg, hogy ki léphet elő. Dan Connolly tavaly alapembere volt a kezdetekben nehezen összeálló, majd később remekül működő Patriots támadófalnak. Az egyik kezdő guard szinte biztos, hogy Wendell lesz. Hogy ki lesz a másik, arról nehéz biztosat mondani, hiszen erre a posztra ott van Josh Kline, valamint az idei év két negyedik körös választása Tre’ Jackson és Shaq Mason. Hármuk közül Kline-nak van a legtöbb esélye kezdeni, a két újonc pedig harmadik-negyedik számú guardnak jó lesz, ha pedig beüt a krach, akkor nyugodt szívvel elő lehet venni őket. (Az előszezon alapján inkább Jacksont fogják.) A Pittsburgh ellen viszont Stork biztosan nem lép pályára, így Wendell kerülhet centerposztra és a két újonc már most bekerülhet a mély vízbe – az egyikük biztos, ez ugye Kline-on is múlik. Offense oldalon szintén kérdés, hogy Blount helyét ki fogja betölteni. A keretszűkítés napjáig adta volna magát, hogy Jonas Grey kezd, azonban az ő kivágásával Brandon Bolden és James White a két esélyes a posztra.

 

A Steelers támadósor tavaly a második legtöbb yardot tette meg meccsenként (411,1 yard/meccs) és a Colts mögött a második legtöbb passzolt yarddal rendelkeztek az alapszakasz végére (4825 yard), a futójáték a liga középső harmadának elejéhez tartozott. Bell nem csak futásban, hanem elkapásban is jeleskedett, így nyilvánvalóan mindkét játékelemben nagy érvágás a hiánya. Az ő helyét a Pantherstől szerződtetett DeAngelo Williams veheti át. A kezdő center Cody Wallace lesz, Bryant helyén pedig Markus Wheaton vagy Darius Heyward-Bey tűnhet fel, de inkább előbbi kaphat több lehetőséget.

 

A Steelers azért is bánhatja nagyon, hogy nélkülöznie kell a kezdő futóját, mivel a Patriots futás elleni védekezése a tavalyi szezonban is hagyott kívánnivalót maga után és hiába látszik összeállni a Wilfork utáni mobilisabb védőfal, egy jobb futóalakulat feltehetően szétszedheti a New England védelmét. Meg kell jegyezni ugyan, hogy a tavalyi első körös választott Dominique Easley teljesen felépült és a preseason, valamint training camp alatti teljesítményével kezdő defensive tackle-lé válhat Sealver Siliga mellett. Csalódás viszont Malcom Brown. Az idei első körös választott, akit posztján a top5 prospect közé soroltak a draft előtt, elég gyengén teljesített és jelenleg még Branch is előtte van a depth charton. Idén egyébként a Patriots inkább a front7-re helyezheti a hangsúlyt, még ha kényszerből is történik mindez, hiszen a cornerállomány megcsappant és gyengült is. Ezt érzékelteti, hogy a tavaly még draftolatlan újoncként a Patshez kerülő, majd a Super Bowlon game winning interceptiont szerző Malcolm Butler számít a csapat legjobb cornerének, aki egyébként a felkészülés alatt kiemelkedően szerepelt és egész szezonban rá vár majd az ellenfél legjobb elkapójának semlegesítése, most éppen Antonio Brown ellen kell helytállnia, ami a találkozó egyik kulcsfontosságú matchupjának ígérkezik.

malcolm-butler-intercepts-russell-wilson-super-bowl

Butler párja Logan Ryan lesz, backupnak meg az Eaglestől elhozott Bradley Fletcher szállhat be. Pozitívum, hogy a csapat végre megszabadult az egyik legnagyobb kerékkötőjétől, Kyle Arringtontól, valamint hogy a McCourty-Chung safetypáros megmaradt az idei szezonra is. Érdekesség, hogy a training campben és a preseasonban McCourty többször is feltűnt cornerként (cornerként draftolták anno), ekkor viszont a safety-védekezés esett vissza nagyon. Duron Harmon még nem alkalmas arra, hogy kezdőként pályára kerüljön. De a minőségi változást negatív irányba észre lehet majd venni a Revis-Browner duó után.

 

A Steelers védelme is ráncfelvarráson megy keresztül, a mostani szakasznak lehetne azt a címet is adni, hogy „Élet Taylor és Polamalu után”, hiszen náluk ezt a secondaryt kell valahogy helyrerakni, ami egyébként még a két nagy öreggel is pocsék volt tavaly, a 6. legrosszabb ligaszinten (253,1 engedett yard/meccs). A Philadelphiából kiebrudalt Brandon Boykinra le is csaptak, de a kezdő páros mégis inkább a Cortez Allen-William Gay kettős lesz, Polamalu játékát pedig Shamarko Thomasnak kell feledtetnie a Pittsburgh híveivel. A futás ellen most feltehetőleg kevésbé kell megerőltetnie magát a Steelers D-nek, ami egyébként sem volt rossz, tavaly a 6. legkevesebb yardot engedték az ellenfeleknek, éppen hogy 100 yard fölött futottak ellenük meccsenként átlagban (100,3 yard/meccs). A kulcskérdés a Steelers védőoldalán továbbá az is, hogy mennyivel tud előrébb lépni pass rush terén a front7, ami lényegében nem változott. Közvetlen a falban Heyward, McLendon és Tuitt szerepel – ez a védőfal a liga gyengébb egységei közé sorolandó. A linebacker sor pedig Moats, Shazier, Timmons és Jones négyeséből áll, de ezen a poszton elég mély a Pittsburgh, hiszen ott van még James Harrison, Sean Spence valamint az idei első körös választottjuk, Bud Dupree. A tavalyi 33 sackjük mindössze a 26. helyre rangsorolja a csapatot az erre vonatkozó statisztikában.

 

A liga három olyan aktív irányítójából kettő is pályára lép azok közül, akiknek legalább két bajnoki gyűrűje van (Eli Manning a harmadik). Tom Brady tavaly egészen kilátástalanul kezdte az egész szezont, valahogy két győzelmet összegereblyéztek nagy nehezen a Vikings és a Raiders ellen, aztán jött a Kansas elleni pofon. Ez után éles fordulatot vett a Pats szezonja. Összeállt a támadófal, Gronk és a többiek is nagyon csúcsra voltak járatva és gond nélkül végigrobogtak a ligán, megszerezve a főcsoportgyőzelmet. A rájátszásban pedig megmutatta a Patriots, hogy mekkora tartás is van bennük. A Ravens ellen (akik mostani ellenfelüket, a Pittsburghöt búcsúztatták a Wild Card körben) kétszer is 14 pontos hátrányból jöttek vissza, majd a jogosult elkapós-történettel valamint Edelman passzolt TD-jével megfordította a meccset a Patriots. A Coltsot ez után nagyon simán lelépték (deflategate ide vagy oda), majd a Super Bowlon elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő a Pats a labda mindkét oldalán, tíz pontos hátrányból felállva fordítottak, Brady pedig teljesen megérdemelten kapta meg a negyedik bajnoki gyűrűje mellé harmadik Super Bowl MVP címét (37/50, 328 yard, 4 TD, 2 INT).

pg-nfl-superbowl-final-patriots-tom-brady-020115.vresize.1200.675.high.76

Big Ben inkább az alapszakaszban brillírozott, 4952 passzolt yardjával holtversenyben Drew Breesszel a legtöbb yardot passzolta, továbbá 32 touchdown passzt számlálhatott. Azonban ők is beragdtak a rajtnál, első hat meccsükből 3-3-mal jöttek ki (a Ravens mellett olyan erős csapatoktól szenvedtek vereséget, mint a Tampa Bay Buccaneers és a Cleveland Browns). A maradék 10 találkozó során azonban ők is hasonlóan mentek végig a mezőnyön, mint a Patriots. Ezt az időszakot 8-2-vel zárták – legemlékezetesebb talán a Colts elleni hazai találkozó, mely során Roethlisberger 522 yardjával és 6 TD passzával franchise rekordot döntött. A rájátszásba magabiztosan és csoportgyőztesként jutottak be, ám a Wild Card héten az idényben már harmadjára a Baltimore Ravensszel kerültek szembe, akik ellen mintha megállt volna a tudomány. A liga egyik legjobb támadóalakulata Le’Veon Bell nélkül teljesen lefagyott, Roethlisbergernek kellett volna a hátára vennie a csapatot, de a Baltimore pass rushával nem tudtak mit kezdeni. Ötször sackelték az irányítót, valamint még két interception is Big Ben neve mögé került és 30-17-es vereség lett belőle a Heinz Fielden.

 

Természetesen az irányítók nem egyedül nyerik meg a meccseket, szükség van megfelelő célpontokra is. Mindkét oldalon van egy figura, aki alapjaiban határozza meg a támadójátékot. A Patriotsnál ez a tag a tight end Rob Gronkowski, a másik pedig a már fentebb kiemelt Antonio Brown. Mindketten zseniális szezont futottak az elmúlt évben. Brown posztján a legtöbb elkapást (129) és legtöbb yardot (1698 yard) jegyezhette, továbbá 13 TD-jével a második helyet szerezte meg Dez Bryant mögött az elkapott hatpontosokat figyelembe véve (16). Gronk hasonlóan emberfelettit nyújtott a tight endek között. A legtöbb elkapott yard (1124 yard) került a neve mögé az alapszakasz végére, és holtversenyben Antonio Gates-cel és Julius Thomasszal a legtöbb TD-t szerezte (12).

antonio_brown_catch_getty

Brown kordában tartása Super Bowl Hero Malcolm Butlerre vár, míg Gronkot valószínűleg az egyik linebackernek kell valahogy megfékeznie. Ez tavaly a K.J. Wrightnak és Kam Chancellornak sem sikerült.

 

A két játékosban az is közös, hogy az offseasont nem csak edzésekkel töltötték. Igaz, amíg Brown csak néhány vágás erejéig tűnt fel a Ballersben, addig Gronk az Entourage-ban mutatta meg, hogy milyen is egy igazi medencés party. A tight endet a nyáron viszont – a Super Bowl utáni kijózanodás mellett – a turnéja kötötte le leginkább. Tisztában van vele, hogy most egészen magas a marketingértéke, így mindenhol megjelenik – főleg a döntő után eresztette el magát nagyon. Ezt az eladhatóságot kihasználva megírta önéletrajzi könyvét is It’s good to be Gronk címmel.

Az előzetes várakozások alapján nem kizárt, hogy ez a párosítás a rájátszásban megismétlődik, hiszen még mindig ez a két csapat saját csoportjuk legesélyesebbje. Mindkét csapat védelme a passz elleni védekezésben gyengélkedhet, míg támadó oldalon pont a passzjáték az erősségük – két ilyen irányítóval meg ilyen célpontokkal mi más lenne… Egy sokpontos találkozóra számítok, személy szerint Patriots sikerrel (hasonlóan a legutóbbi összecsapásukhoz még 2013 novemberében, amikor Bradyék 55-31-re győzték le a Steelerst), de a szerkesztőség többi tagja is hasonlóan gondolkodik a győztes kilétéről.

week1TNF

Aki pedig velünk szeretné megtekinteni a szezonnyitót, annak lehetősége lesz rá, ugyanis a Kandalló Kézműves Pubban a hangulat, a kiváló kézműves sörök, valamint az izgalmas összecsapás garantált.

 

Tippjátékaink:

Tippverseny ’15: Az idén is útjára indul a tippverseny, melyet a 2015-16-os szezonra igyekeztünk szebb köntösbe csomagolni. A játék menete a megszokott, csak kisebb apróbb változások történtek. A részletes játékleíráshoz és a tippeléshez kattintsatok ide, de a főoldalon a Játékok fülre kattintva ugyanide juttok.

 

Heti NFL-játék: Ahhoz, hogy részt vehess a tippversenyben, regisztrálnod kell (lehet facebookkal és twitterrel is). A játék önmagában nagyon egyszerű. Mindössze a meccs eredményeket, illetve a feltett bónuszkérdéseket kell megtippelni. Minden héten 16 kérdésre kell válaszolni- A meccseredményre a tippeket mindig a mérkőzés kezdetéig kell leadni (az egyszerűség kedvéért a határidőket is feltüntetjük).

 

Mindkét játékunk részletes játékszabályzata ITT érhető el – a kétféle tippjáték meg ugyanezen oldalon a JÁTÉK menüpont alatt.

 

Podcastek

A nyitómeccsig hallgassátok meg a podcastjainket, ahol felvezettük egyrészt az AFC, másrészt az NFC összes csapatának szezonját. A podcastek ezen a linken már ituneson is elérhetőek, a keresésen belül pedig a következő 2 napon belül lehet majd megtalálni minket.

84 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
84 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
viking77
viking77
2015-09-10 09:28

Üdv! Az oldalra, illetve a játékokra külön regisztráció szükséges? Nekem nem fogadja el az oldalra szóló regisztrációmat a tippjáték!

katonadani
Reply to  viking77
2015-09-10 09:35

igen, külön kell regisztrálni. Az email-es regisztráció sajnos most épp nem működik, de dolgozunk a hiba javítását. Facebookkal és twitterrel be lehet regisztrálni gond nélkül

szentvik
szentvik
2015-09-10 09:51

Kitoltottem a tippversenyes jatekot, majd ha ujra megnyitom, akkor az egyik kerdesnel (konkretan a Mariota vs Winston kerdes) az egyik valasz zolddel, a masik pirossal van bekeretezve…Ti mar tudtok valamit amit meg mi nem? :D

Cefre
Cefre
Reply to  szentvik
2015-09-10 10:01

Akadnak még gyermekbetegségek, de természetesen nincs jelentősége. Igyekszünk javítani.

ClayMatthews52
2015-09-10 10:35

Az app akkor offos lett?

katonadani
Reply to  ClayMatthews52
2015-09-10 10:38

igen, azt teljes mértékben helyettesíti az oldal :)

Rákoscsabai Kurvapecérek
Rákoscsabai Kurvapecérek
2015-09-10 10:49

Nagyon komoly, alapos beharang lett Jimboy, nagyon szep munka! Csak gyozzuk kivarni a meccsig :)

qtyafuttato
qtyafuttato
2015-09-10 10:54

Az istennek se esett le hogy tudom a pontokat kiosztani a tippjátéknál. Aztán elküldtem pontok nélkül…Így most bukta az első kör?? Persze amint elküldtem egyből rájöttem :D

katonadani
Reply to  qtyafuttato
2015-09-10 11:03

nem tudjuk ezt visszacsinálni, így azt tudjuk ajánlani, hogy másik accounttal csináld újra és ezentúl azzal tippelj :)
ha esetleg más se jönne rá, akkor meg kell fogni a számokat és behúzni a helyükre :)

qtyafuttato
qtyafuttato
Reply to  katonadani
2015-09-10 11:08

Kösz! Bízom a kiemelkedő hozzáértésemben(ssssss :D ) Így az első fordulót a sportszerűség jegyében elengedem! :)

renningan
renningan
Reply to  qtyafuttato
2015-09-10 13:52

Nanana :D Ne hallgass te katonadanira!

Ha valamit érvénytelenül küldesz el, legyen az mondjuk egy pont be nem tétele, vagy győztes kiválasztása, akkor a rendszer bár kiírja, hogy ment, de a rossz tippeket nem küldi el!

Szóval ha belépsz megint, azokra, amikre nem tippeltél és még nem járt le a határiőd, elküldheted :)

BallSoHard
BallSoHard
Reply to  qtyafuttato
2015-09-10 15:31

nekem még mindig nem esett le :D vélhetően rohadt egyszerű,és valószínűleg pont ez a gond,hogy kell a számokat odaírni?:D ebben a percben rá is jöttem :D

katonadani
Reply to  BallSoHard
2015-09-10 15:34

meg kell fogni és behúzni a helyére :)

szls79
szls79
Reply to  qtyafuttato
2015-09-10 22:30

Ezzel én is így jártam! :D Ismételt belépésnél, viszont be tudtam húzgálni a pontokat, a plusz kérdéshez nem engedte, hogy hozzápiszkáljak… kiváncsi vagyok én is, hogy akkor átment e a pontokkal???

katonadani
2015-09-10 11:43

Már az emailes regisztráció is működik!

Andro
Andro
Reply to  katonadani
2015-09-10 13:40

engem nem megerősített felhasználónak ír ki, rá tudnátok nézni légyszi, hogy mi lehet a probléma? andro90@freemail.hu az e-mail cím, köszi :)

katonadani
Reply to  Andro
2015-09-10 14:45

Regelj facebookon, majd átírjuk a felhasználónevet, ha szeretnéd, csak akkor írj egy emailt nekünk.

jujuj10
jujuj10
2015-09-10 12:04

Egy olyan problémám van hogy én lehet hogy túl hamar regisztráltam e-mailről és azt írja hogy nem megerősített felhasználó vagyok ezzel valamit esetleg tudtok kezdeni vagy újra kellene regisztrálnom?

katonadani
Reply to  jujuj10
2015-09-10 12:07

ránézünk, milyen email címmel történt?

ClayMatthews52
Reply to  katonadani
2015-09-10 12:07

nekem ugyanez

katonadani
Reply to  ClayMatthews52
2015-09-10 14:47

regisztrálj FBről és akkor átírjuk majd a felhasználónevet, ha gondolod. És akkor egy emailt is írj nekünk légyszi

ClayMatthews52
Reply to  katonadani
2015-09-10 17:26

twitterrel regeltem, jóaz, köszi :)

jujuj10
jujuj10
Reply to  katonadani
2015-09-10 12:08
makosteszta
makosteszta
Reply to  jujuj10
2015-09-10 13:30

Nekem is ilyen problémám van.

katonadani
Reply to  makosteszta
2015-09-10 14:48

FB-vel kellene akkor regisztrálni, küldeni nekünk egy emailt és akkor megváltoztatjuk a felhasználóneved

katonadani
Reply to  jujuj10
2015-09-10 14:47

jelenleg azt tudtuk kitalálni, hogy regelj FB-vel, írj egy emailt nekünk és átírjuk a felhasználóneved.

Gabin
Gabin
2015-09-10 13:03

Tavaly a heti tippverseny beharangozóban szerepelt a heti kérdés is, lehetne ezt ugyanúgy csinálni most is, hogy ne kelljen belépni ahhoz, hogy lássuk? Köszi.

katonadani
Reply to  Gabin
2015-09-10 13:06

mostantól a tippversenyt külön vettük, nem lesz benne a beharangokban (ez most kivételes, mert első hét van), de a menüben elérhetőek a játékok, szóval messzire nem kell menni :)

Gabin
Gabin
Reply to  katonadani
2015-09-10 15:00

Az csak este fog menni. Megirnad addig a heti kerdest ide?

Köszi, Gabin
2015.09.10. 13:06 ezt írta (“Disqus” ):

Gabin
Gabin
Reply to  Gabin
2015-09-10 15:07

Bocs a duplázásért, nem tudtam, hogy az email-ben írtak is megjelennek végül is… elég egyre válaszolni, kösz.

katonadani
Reply to  Gabin
2015-09-10 15:30

. Mariota jobb passer ratinggel zár a Titans@Buccaneers meccsen, mint Winston?

Gabin
Gabin
Reply to  katonadani
2015-09-10 15:39

Köszönöm!

rowi
rowi
2015-09-10 13:14

én csak annyit segítenék a köznek, hogy a tippjátékban a jobb oldalon a pontszámok helye nem fix, lejjebb/feljebb lehet őket rakni még tippelés előtt, így nem kell közben görgetni az oldalt

Gabin
Gabin
2015-09-10 13:38

Én közben regisztráltam, de mikor be akarok lépni, azt írja ki, h “Ön nem megerősített felhasználó” – ez micsoda? E-mailt megerősítendő linkkel nem kaptam azóta sem… lécci segítsetek.

katonadani
Reply to  Gabin
2015-09-10 14:44

regisztrálj facebookkal és majd átírjuk a felhasználóneved, ha szeretnéd. Erről írj egy emailt nekünk a fuzovelkifele@gmail.comra légyszi

katonadani
2015-09-10 13:46

A Spam mappában keressétek a megerősítő emailt, ha ott sincs, akkor kis türelmet kérünk, próbáljuk orvosolni a korábban érkezett regisztrációkat

makosteszta
makosteszta
Reply to  katonadani
2015-09-10 14:13

Hát nekem ott sincs, de akkor várok türelemmel :)

Gabin
Gabin
Reply to  makosteszta
2015-09-10 14:14

Dettó.

katonadani
Reply to  Gabin
2015-09-10 14:45

FB-vel regisztrálj akkor és majd átírjuk a felasználónevet. Erről egy emailt is kérnénk az adatokkal.

Gabin
Gabin
Reply to  katonadani
2015-09-10 15:02

Azt csak este fogom tudni megtenni (és nem terveztem egyébként így csinálni). Megírnád addig itt a heti kérdést légyszi, köszi.

katonadani
Reply to  makosteszta
2015-09-10 14:42

jelenleg azt tudtuk kitalálni, hogy regisztráljatok facebookkal és majd átírjuk a felhasználónevet, ha kéritek.

katonadani
Reply to  katonadani
2015-09-10 14:44

és majd egy emailt is kérnénk az adatokkal a fuzovelkifele@gmail.comra.

gaztalos
gaztalos
2015-09-10 17:29

Sziasztok! Én vagyok az egyetlen, aki nem tudja a pontokat áthúzni a tippelésnél? Próbáltam Windows7-en és iOS-on is, de egyiknél sem tudom megfogni őket.

katonadani
Reply to  gaztalos
2015-09-10 18:06

gépről kellene csinálni, a mobil verzió még nem készült el

katonadani
2015-09-10 18:14

Szia!
Azt hittük, a tippjátékot meg tudjuk oldani a WP alá, azonban nem találtunk WP-fejlesztőt, aki meg tudta volna csinálni, így külön kellett, ahova ezért sajnos külön reget kellett csinálni. Mi sem így terveztük eredetileg, de ez van. Azt meg végképp nem terveztük, hogy az emailes regisztráció nem fog menni, holnapra remélhetőleg megjavítjuk.
Twitteres reget nyugodtan csinálhatsz bármilyet, nem kérjük a valódi neved, semmit, azzal is be lepet lépni.
A Disqus kommentelés sokkal jobb, szebb, hasznosabb, átláthatóbb, mint a WP sajátja, ezért döntöttünk e mellett.
A WP-re történt reg a fantasy játékosainknak hasznos.
Lehet, hogy nem a legkényelmesebb így, de egyrészt alapjáraton mi sem így akartuk, azonban máshogy nem lehetett megoldani, másrészt ezt a három regisztrációt körülbelül 5-8 perc megcsinálni.

pepin26
pepin26
Reply to  katonadani
2015-09-10 18:34

Oké, semmi gond, csak a 3 reg egy oldalra kicsit soknak tűnik. Ezek szerint az e-mailes reg a játékra a kickoffig már nem fog megjavulni? Akkor marad az fb, mert kimaradni nem szeretnék:D

katonadani
Reply to  pepin26
2015-09-10 18:59

sajnos jelenleg úgy tűnik, hogy nem fog megoldódni… de ha megoldódik, utána át fogjuk tudni írni a felhasználóneved a játéknál

BenszeT
BenszeT
2015-09-10 21:14

Nekem egy olyan óhajom lenne, hogy a heti nfl kérdések esetén a csapatokat az nfl-es módszer szerint tegyétek sorrendbe, hogy egyértelmű legyen ki játszik otthon (pl. SD meccs). Egyébként minden oké:)

Carey25
Carey25
2015-09-10 21:23

2 órája szopok ezzel a szarral, (nem vicc) és egyszerűen sehogy sem tudok belépni próbáltam a régi email címmel ugyanaz történt mint az előttem lévő felhasználóval, nem megerősítettt email cím stb. Sehogy se ment , utána csináltam új email címet úgy se tudtam regelni, próbcáltam facebookról olvasván a szerkesztők válaszait úgy se ment. Az ideg szétbasz nem tudok regisztrálni/belépni sehogy sem úgy látszik lemaradok az egész éves tippelésről, leggszívesebben szétkúrnám az egész kibaszott lakást olyan ideg vagyok, tényleg nem tudok már mit kitalálni hogy lépjek be.

eszk
eszk
Reply to  Carey25
2015-09-10 21:42

Én sem tudtam sehogy, csak FB-vel, de az végül működött.
A felület nem rossz, de ez a behúzogatás egy dráma, ha messzire (mondjuk legalulról legfelülre) akarsz húzni egy számot, a scrollozás nem működik… tiszta olyan volt, mint az a régi kirakós-húzogatós játék.. középről egy számot kivenni, oda betenni alulról, majd onnan már ment scroll nélkül felülre, végül a középsőt vissza… ;))) Király elfoglaltság így estére.
Persze azért egy nagy köszönet a játékért, majd belejövünk!

katonadani
Reply to  Carey25
2015-09-10 21:43

elvileg kb 25-30 perce megoldottuk, nekem most sikerült email címről, nézd meg most és írj, hogy mi van (felhasználóval jelentkezz be ne email címet beírva)

katonadani
Reply to  katonadani
2015-09-10 21:44

ha nem megy, küldj egy felhasználónevet és utánanézünk

Carey25
Carey25
Reply to  katonadani
2015-09-10 22:16

Köszi Szépen, ne haragudjatok a kirohanásért, nekem is sikerült belépnem.

Everlast77
Everlast77
2015-09-10 22:18

Szuper lett a beharangozó!
Én most tippeltem weboldalas regisztrációval Everlast77 felhasználó névvel, és nem írt ki sehol hibát, illetve látszólag minden rendben volt, bár e-mailt nem kaptam semmiről. Remélem ez így normális :)

katonadani
Reply to  Everlast77
2015-09-10 22:20

igen, normális, kb 1 órája sikerült megjavítani a dolgokat, most elvileg megy a belépés és nem kaptok megerősítő emailt. Holnaptól elvileg menni fog megerősítő emailt az új regisztrálóknak (remélem)

Everlast77
Everlast77
Reply to  katonadani
2015-09-10 22:31

Kitartást! Indul a szezon :)

Gabin
Gabin
Reply to  katonadani
2015-09-10 22:38

Valóban megy most már. A tippversenyben így le tudtam adni a mai meccs 2 pontos tippjét, de a heti játékos tippjeimet légyszi írjátok át, azt még FB-vel csináltam és nem tudnám mindet ugyanúgy beadni, ahogy akkor…. A nemrég írt e-mailt meg akkor kitörölhetitek, köszi.

nfl_lover
nfl_lover
2015-09-10 22:59

Szenzációs lett mindkét tippverseny, főleg a külcsín, nagy gratula!

katonadani
Reply to  nfl_lover
2015-09-10 23:09

köszönjük, jól esik most ez a sok zavargás közepette :D lefeküdtem volna aludni meccs előtt, de még nem sikerült…

Rákoscsabai Kurvapecérek
Rákoscsabai Kurvapecérek
2015-09-10 23:04
Rákoscsabai Kurvapecérek
Rákoscsabai Kurvapecérek
2015-09-10 23:07

Akinek gond van a regisztrációval a játékhoz, ott van a twitter és facebook lehetőség is, két kattintás volt az egész…

Fleis
Fleis
2015-09-10 23:19

Sziasztok,
Nekem nem látszik egyik játék sem. Mit ronthatok el? Linux alól próbáltam Firefox és Google Chrome. de egyik sem szólal meg. Csak egy nagy fehér oldal.
Vagy hiába regisztráltam, az nem érvényes? Most mondjuk nem annyira megy a freemail.hu

Fleis
Fleis
Reply to  Fleis
2015-09-10 23:20

Bocsánat. rákattintottam és megy.

Rákoscsabai Kurvapecérek
Rákoscsabai Kurvapecérek
2015-09-11 02:31

Draga sporttarsaim, football is back! :))

petipajti
petipajti
2015-09-11 02:41

itt vagytok?

Rákoscsabai Kurvapecérek
Rákoscsabai Kurvapecérek
Reply to  petipajti
2015-09-11 02:49

Csak mobilrol, szunetekben felnezek

Rákoscsabai Kurvapecérek
Rákoscsabai Kurvapecérek
2015-09-11 03:21

Jol van, ez a gronk nem lett szarabb jatekos, felelmetes

petipajti
petipajti
Reply to  Rákoscsabai Kurvapecérek
2015-09-11 04:01

örülök, hogy ellenem játszik a nyitófordulóban… -.-‘

petipajti
petipajti
Reply to  petipajti
2015-09-11 04:22

legalább ezt most chandler kapta :D

Rákoscsabai Kurvapecérek
Rákoscsabai Kurvapecérek
Reply to  petipajti
2015-09-11 04:59

Elkepzeltem az arcod, amikor 5 centire az endzonetol felszedi gronk a labdat :D

petipajti
petipajti
Reply to  Rákoscsabai Kurvapecérek
2015-09-11 05:08

b+ -30 pontról indulok, úgy, hogy az ellenfelemnél csak 1 ember játszott… -.-‘

Rákoscsabai Kurvapecérek
Rákoscsabai Kurvapecérek
2015-09-11 03:30

Scobee megeri a penzet eddig

Rákoscsabai Kurvapecérek
Rákoscsabai Kurvapecérek
2015-09-11 11:31

A Packers Hungary-s tippjátékban viszont telibe találtam a végeredményt. B-|

BenszeT
BenszeT
2015-09-11 12:12

Épp most néztem rá a tippjátékra és a meccsekre leadott pontjaimnál változások történtek. Több helyen is van 2 és 1 pontos tippem. Ennek megfelelően hiányzik a 6, 8, és 13 pontos tippem. Változtattam a pontelosztáson, talán ez zavarhatott be?

renningan
renningan
Reply to  BenszeT
2015-09-11 12:24

Hogy érted, hogy változtattál a pontelosztáson? :) Azt elvileg nem lehet, ha már elküldted őket :D

Nekem két kettes és két 13-as tippem van úgy, hogy az összeset elküldtem. Mivel ezek nem igazi számok, hanem képek, nagy eséllyel a képhez társított pontszám jó, csak a kép jelenik meg rosszul, hisz kettőnknél nem ugyanaz a hiba.

Az első kérdésemet tisztázzuk, amúgy köszi hogy szóltál, sajnos csak lokálisan teszteltük és még előfordulnak hibák. Utána nézünk :)

makosteszta
makosteszta
Reply to  renningan
2015-09-11 12:34

Én olyat tapasztaltam (nem’tom így kell-e lennie), hogy két tippet kitöltetlenül hagytam, mert azokban voltam a legbizonytalanabb, és kihagytam rájuk az 1 meg a 2 pontot (meg ki is akartam próbálni minimális kockázattal, hogy utólag is lehet kitölteni), és mikor újra beléptem a 15 pontos helyére berakta a 2 pontot és így az 1-es meg 15-ös pontot kellett kiosztanom a két bizonytalan tippemre… :(

renningan
renningan
Reply to  makosteszta
2015-09-11 12:39

Köszi az észrevételt, ez egy kicsit sokkal bonyolultabb a másik játéknál, így több is lehet a programozási hiba. Keressük rá a megoldást. Minden értesítés jöhet!

BenszeT
BenszeT
Reply to  renningan
2015-09-11 12:51

Mentés előtt változtattam persze. :) Csak gondoltam figyeli a progi, hogy mi hova került és esetleg ez zavarja meg. Közben megnéztem és nem is ott változott a pontszám ahol én változtattam.

renningan
renningan
Reply to  BenszeT
2015-09-11 14:03

Nézzük, BenszeT a felhasználóneved ugye?

BenszeT
BenszeT
Reply to  renningan
2015-09-11 17:07

Az igen, de facebook-os bejelentkezéssel kellett tegnap. Egyébként egy betű az eltérés vezetéknévnél. Köszike.
szerk.: de ha az áll amit mondtál, hogy a kép más csak, mögötte a pontszám jó akkor tudok így élni:)

pepin26
pepin26
2015-09-11 14:09

A heti játék leírásában az szerepel, hogy “Csalni természetesen nem lehet, ugyanis a program a határidő lejárta után nem engedélyezi a tippelést! Újra tippelni nem lehet.” Ezért tűnt el a listából a már lejátszott meccsre vonatkozó kérdés, és a rá adható válaszok+pontszámok+tipp?

katonadani
Reply to  pepin26
2015-09-11 14:46

igen

pepin26
pepin26
2015-09-12 23:37

Kicsit off, de ha már játék: valaki társulna egy fk madden ligához?

Gábor Szabó
Gábor Szabó
2015-09-20 17:07

Sziasztok! Tabellát lehet valahol találni arról, hogy épp hogyan állunk? Köszi

84
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x