Connect with us

Hír

Aggasztó baki a Color Rush nyitófelvonásán

Az éjjel a Color Rush jegyében a Buffalo Bills @ NewYork Jets meccsen a hazaiak teljesen zöld mezben, míg a vendégek teljesen piros mezben léptek pályára. Ezt azonban nem mindenki tudta határtalanul élvezni. A Jets szurkolókon kívül a színtévesztők csoportját kell kiemelni, akik számára teljesen követhetetlenné vált a találkozó. Csak az Egyesült Államokban a férfiak 8%-a, nagyjából 13 millió ember szenved ettől. A leggyakoribb színtévesztés pedig a piros-zöld, így érthető, hogy miért is volt a mostani mezekkel akkora probléma.

 

A twitteren és egyéb közösségi felületeken is rengetegen hangot adtak ennek, amire az NFL az alábbi közleménnyel reagált.

 

A Color Rush mezeket ebben a szezonban négy meccsen teszteljük, a mostani volt az első. Ezeket a mezeket a nyáron teszteltük mind a pályán, mind képernyőn keresztül. Az alap televíziós teszt nem vette figyelembe a színtévesztőket. A jövőben fejlesztjük a teszteljárásunkat, figyelembe véve a színtévesztést is, hogy a jövőben ne történjen hasonló.”

 

Az alábbi videó megmutatja, hogyan is látta az esti meccset egy színtévesztő néző.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
guthmate
2015-11-13 20:44

Sorry, de rohadtul bosszantó az a hiba, ami a cikkben szerepel.

Sajnos nagyon gyakori a színtévesztést és a színvakságot keverni, mint ebben a cikkben is van.

A színtévesztő és a színvak között az a különbség, hogy a színvak nem lát színeket csak fehér-fekete és szürke létezik számukra. Gyakorlatilag a szürke különböző árnyalataiban látják a világot. A színvakság baromi ritka dolog.

A színtévesztésnek kellene a cikkben szerepelnie ez gyakori dolog. A színtévesztés az mikor a piros és zöld színeket keveri az ember. Ez gyakori dolog főleg a férfiaknál jön ki. A színtévesztésnek vannak súlyosabb fajtái én spec az alap piros-zöld mellett a barna, bordó kombót is keverem no meg a lila-rószaszín stb színárnyalatait.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x