Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Az utolsó láncszemek

A Houston Texans remekelt az offseason során, minimum a top5 legjobban teljesítő csapat között vannak. Szereztek franchise irányítót, franchise futót, ideje NFL szinten és nem csak AFC South szinten meghatározóvá válni.

brock-osweiler-120215-getty-ftrjpg_pbqo4k3r5tvf1jyxrpdngpvni

 

Tovább kellett lépni Bryan Hoyeren

 

Én szeretem Hoyert, lelkes meg minden, szeretik a csapattársak, de nem jobb csereirányítónál nem több. Az, hogy többek között vele is eljutott a Texans a rájátszásba a borzalmasan gyenge csoportnak, Andrew Luck sérülésének és a JJ Watt vezette védelemnek volt köszönhető. Nem véletlen, hogy szinte az összes igazolás a támadók oldalára érkezett:

 

Brock Osweiler, QB – 4 év, 72 millió

Jeff Allen, G – 4 év, 28 millió

Lamar Miller, RB – 4 év, 24 millió

Tony Bergstrom, C – 2 év, 5,75 millió

Chris Clark, RT – 2 év, 6 millió

Antonio Allen, S – 1 év, 800 ezer dollár

 

Osweiler sokat kap. Nagyon. Ettől függetlenül van benne potenciál és képes volt elmenedzselni egy remek védelemmel rendelkező csapatot. Ha véletlenül írnak rá egy playbookot, akkor már hozhat egy olyan szintet, amivel akár rájátszás meccset is lehet nyerni. A csapat elsősorban úgy is futni fog, de DeAndre Hopkins személyében van egy olyan zseniális elkapója, akit nagyon nehéz lesz nem eltalálni. Szerintem ezt be kellett vállalni, Boom or Bust, még mindig jobb, mint Hoyert vagy Weedent dédelgetni. Szerintem jól fog elsülni a dolog.

 

Jeff Allen leigazolása is remek lépés volt. Fiatalabb, olcsóbb és jobb, mint a távozó Brandon Brooks, nem is értem, Andy Reid mért csak a szezon második felében használta. Akkor kezdett el menni a Chiefs szekere, amikor a kezdőbe került, jó volt pass protectionben és bárki tudott mögötte futni. Zseniális igazolás. Ahogy az idei piac legjobb futója, Lamar Miller is leigazolása is remek fogás. Nem mondanám, hogy túl lett fizetve, viszont tökéletesen fogja pótolni a kivágott Arian Fostert, elkapásokban és futott yardokban is közel elit szintet tud hozni. Már ha adnak neki labdát, mert Miamiban valaminek nem sokat kapott.

lamar-miller

 

Én Tony Bergstrom leigazolását is jó ötletnek tartom. Bár nem játszott sokat, biztos kezdő lesz, még ha kis visszaesés is távozó Ben Joneshoz képest.  Chris Clark pedig a mélységért és a rotációért lesz hivatott felelni. Az egyetlen védelembe érkező játékost, Antonio Allent viszont nem tudom hová tenni. Elvileg kezdő lesz, de 2014-ben játszott utoljára, és bár nem volt nagyon rossz, Rahim Moore azért jobb nála. Valamint a Texans újraigazolta a 40 éves Shane Lechler puntert is, mert punter is kell a csapatba.

 

Összegzés

 

A Texans csak erősödött az FA során, a legnagyobb lyukakat sikerült betölteni. Ha Oday Aboushi hoz egy átlagos szintet, esetleg a két éve második körös Xavier Su’a-Filo méltóztatik végre jól játszani, egy top támadófalról beszélhetünk. Millerrel és Osweilerrel együtt szinte kész az egység. Egy tight end és egy harmadik számú elkapó persze még hiányzik, de jól tette a csapat, hogy nem fizetett túl senkit az idei gyenge felhozatalból. Kell egy 3-4-es defensive end továbbá Watt mellé, akár első kört is áldozhatnak rá, illetve a safety még a komoly probléma Allen ide vagy oda. Ezeken kívül nem nagyon van releváns hiányposztjuk, egy jó drafttal a legtöbb megoldható. Értékelés: A

 

30 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
30 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Attila
Attila
2016-03-22 19:56

Ez tényleg jól hangzik. Kinéz nekik egy playoff megint.

katonadani
Reply to  Attila
2016-03-22 20:03

igazából az egész Osweileren áll vagy bukik. Ha hoz egy megbízható szintet kevés eladott labdával, akkor meglesz a PO, de ha besül, akkor ez az A lecsúszik Cre kb szerintem. De egyébként valóban egy szükséges lépés volt

Kopi3.14
Kopi3.14
2016-03-22 22:47

Biztos bennem van a hiba, de nem tudom mire vélni ezt a nagy broki felszopást az oldalon.

renningan
renningan
Reply to  Kopi3.14
2016-03-22 22:50

Szerintem csak én vagyok vele ennyire optimista :D félre értés ne essék, nem vagyok elájulva tőle, nem mondanám top15-ös QB-nak se, sőt!

Viszont százszor inkább ő, mint Hoyer vagy Weeden vagy mondjuk Mallett. Annyira szar nem volt a Broncosban, a Texans meg választhatott, hogy vagy kockáztat, vagy stagnál. Szerintem jól döntöttek.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  renningan
2016-03-23 06:51

Ehhez képest kurva sokat kapott. Egy semmi mutatványra. Ezt nem lehet A-nak értékelni.

Egyébként azt írod, van benne potenciál. Milyen potenciál? A Dallas backupjait leszámítva nem mutatott senki kevesebbet nála.

renningan
renningan
Reply to  Kopi3.14
2016-03-23 17:31

Azért ne essünk át a ló túloldalára.

Broki feladata az volt, hogy kurvára ne basszon el semmit. A csapat futni próbált, néha passzot, ami vagy bejött, vagy nem. Nem írtak rá gameplant, nem voltak rá szabott játékok, semmi. Még amikor teperni kellett, sem erőltették túl. Annyi volt a dolga, hogy ne nehezítse meg a védelem dolgát. Ennyi.

RGIII mitől lenne jobb? Mert két éve szinte nem is játszott, amikor meg igen, akkor bust formában és Kirk Cousins, akit év elején mindenki lenézett, kiszorította? Nálam sokkal inkább egy Osweiler ennyiért, mint egy Bradford. Vagy egy fasza Foles évi 12 millióért. Legalább az esélyt adjam meg magamnak.

Senki nem látta, hogy Osweiler mit tud igazán. Lehet, hogy semmit. De nincs nullán az önbizalma, mint Colinnak, nem sérülékeny, mint RGIII és nem bizonyítottan szar, mint bárki más. Miért legyen egy Hoyerem, akiről tudom, hogy kurvára nem ér egy rakás szart se?

Meg a Texansnak volt pénze és az irányító volt a legnagyobb needje. Léptek. Ezt kellett tenni. Ülni a szaron, hátha arany lesz belőle, nem sokat ér. Nálam ezért A, vagy A-, mert a TExans egyrészt megtehette, másrészt muszáj volt lépni. Írtam. Boom or bust. Ha megint rájátszásba jutnak, a kutyát nem fogja érdekelni.

DE amúgy vágod mi lesz? Ha megnyeri majd Broki az első 4 meccsét, akkor az lesz, hogy fasza, megérte a 18 misit. Rájátszás. Amint elveszít egyet, akkor jön az, húúúú, hát ezért fizettek. LOL.

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2016-03-23 10:07

szerintem nem felszopás, egyszerűen Hoyerről tudjuk, hogy gyenge. Brockról meg még nem és mivel nem tudjuk igazán mit is tud, így lehet belőle valaki, a Texansnak meg nem nagyon volt jobb választási lehetősége.
Szerintem az eddigi kezdő meccsei nem szolgálnak teljesen jó alapul, mert nem vártak tőle el semmit, szóval nem kellett nagyon passzolgatnia. Idén majd kiderül. Persze a 18 millió rengeteg, de volt jobb opció? Meg kell próbálni elmozdulni a közepességtől, ez pedig csak egy jó QB-val lehet.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  katonadani
2016-03-23 10:31

A nulla pontos félidök azért nem hiszem, hogy bármilyen elvárást is teljesítenek. Más backup QB-khez mérten is maximum közepesen szar, erre majdnem elit fizetést kap. És erre A-t. Ez bizony kurva nagy felszopás.
Egy maximum közepes QB-vel hogy akarsz elmozdulni a közepességtöl? Sajnos a Texans front7 nem hoz olyan elit szintet egyben, mint a tavalyi Denver. Így komolyabb feladat hárul a támadókra, magyarul egy közepes QB-val nem fognak sehova elmozdulni. Amennyiben annyira váltani akartak volna, akkor jobban megérte volna valakit a draftról felszedni, akár felmozgással is.Ugyanis a hígfosból a szarba átlépni még nem megoldás. Pláne nem ennyiért.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Kopi3.14
2016-03-23 11:27

Én teljes mértékben veled értek egyet és ezért is mondom hogy a Denver bár QB nélkül maradt jobb mintha eg zsákbamacskát fizettek volna 4 éven keresztül 18 millióért. Mondjuk azért teljesen ne temessük el Oswit. Van lehetősége még fejlődni és a tavalyi támadófalnál most jobb fog előtte állni.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Kopi3.14
2016-03-23 11:55

És még valami adaléknak: A Denver mikor Manning szerzödését alá írta, az idei szezonra egy top QB-nek ígért 19 misit. Abszolút topnak. most meg egy eddig abszolút semmit nem mutató QB3 kategóriás gyerek virgonckodjon 18 misivel évente és ez legyen A?

polo62
polo62
Reply to  Kopi3.14
2016-03-23 12:44

abban igazad van, hogy rengeteg az a pénz amit kap, bőven nem ér ennyit, de szerintem túl korán bélyegzed őt meg. tény, hogy voltak 0 pontos félidői, meg nem játszott kiemelkedően, de fiatal, és szerintem inkább azt várták el tőle Denverben, hogy lemenedzselje a meccseket, megnyerni majd megnyeri a védelem. az, hogy erre kapott évi 18 milliót az tényleg nagyon sok, de van benne lehetőség szerinte, ott az offseason a Texansnak írni rá egy playbookot, meglátjuk mi sül ki belőle. 2 év múlva úgy is 6 millió dead money ellenében elküldhetik, ha nem válik be, addig meg csak kibírják valahogy, ha már Hoyerekkel kibírták.

Márk Kecskeméti
Márk Kecskeméti
Reply to  Kopi3.14
2016-03-23 14:19

Engedd el!

renningan
renningan
Reply to  Kopi3.14
2016-03-23 17:38

Nem értem, mi a bajod. Ekkorák az árak.

Ha most Bortles, Carr, Bridgewater, Luck új szerződést kellene, hogy kapjon, akkor Broki hirtelen jó eséllyel a 20. legjobban kereső irányító lenne, pont, mint ahanyadikgra a pff értékelte. Már ha a pff számí valamit. De szerintem Winston vagy Mariota sem kapna sokkal kevesebbet, ha ma kellene velük hosszabbítani.

Cousins is, ha lehoz megint egy 8-8 közeli szezont, ahol csak a negatív mérlegüeket veri meg, fog kapni egy 18 millás szerződést. Nem azért, mert ilyen jó, hanem mert ennyit kell fizetnie annak, aki nem akar magának egy Casselt. Az a rohadt nagy pénz, amiről tavaly még azt mondtok, hogy túl sok egy Cutlernek pl, az ma már átlagos.

Előbb várjuk meg, mennyire lesz jó vagy szar

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  renningan
2016-03-24 10:36

De Cousins azért lehozott már leglább egy szezont. Tette midnezt nem elit védelemmel. És az hogy a pff 20.nak teszi attól még az első 10het képest nagy a teljesitméybeli különbség. De nem is a teljesitméynen van a henagsuly hanem h konkrtéan oswi semmit nem mutatto. Carr, Brtoles, Bridge már mind két szeozn lehuztak.

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2016-03-23 12:06

én pont azt mondom, hogy Osweilerrről nem tudjuk még, mi lesz. Lehet, hogy maximum közepes szint, lehet hogy nem. Ezt ebből a pár meccsből, ahol nem láttunk tőle igazán semmit, se jót, se rosszat, nem lehet megállapítani. Vagy úgy is mondhatjuk, hogy láttunk tőle jót is meg rosszat is, de egyikből se sokat.

Volt 275 passkísérlete, ez alatt pontosabban passzolt, mint Rodgers vagy Newton. A passer ratingje is jobb volt Lucknál vagy Romónál, Flaccónál. Nyilván nem hasonlítom egyikhez sem, csak sarkításként mondom.

És tudom hogy nem a statisztikák számítanak és mindenkinek megvan a véleménye.

Én személy szerint annyit mondok csak, hogy benne több potenciál van, mint pl Hoyerben vagy bármelyik másik elérhető QBban. Mert mutatott jó dolgokat. Meg persze rosszakat is, de ne várjuk, hogy egy szinte újonc QB (mert előtte nem volt meccse) majd elhoz egy top10be tartozó szintet. Nem vártuk ezt Winstontól és Mariotától se első szezonjában. (Tudom, tanulhatott Manningtől meg minden, de az nem ugyanaz, mint ha élesben játszana) Tőle sem lehet elvárni ezt és inkább befektetek az upside-ba, mint a biztos szar Hoyerbe, róla azért már tudjuk, hogy soha nem lesz senki

Sokat kapott ezt aláírom, többször leírtam már, meg nálam nem is A a leigazolása, az értékelőben B-t írtam, de ez mindegy is.

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2016-03-23 12:57

Visszaolvasva a cikket, lehet bennem van a hiba, de a “van benne potenciál és képes volt elmenedzselni egy remek védelemmel rendelkező csapatot” és a “szerintem ezt be kellett vállalni, Boom or Bust, még mindig jobb, mint Hoyert vagy Weedent dédelgetni” nem a felszopás kategória :D

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  katonadani
2016-03-23 13:47

De az A értékelés igen. “van benne potenciál és képes volt elmenedzselni egy remek védelemmel rendelkező csapatot” és a “szerintem ezt be kellett vállalni, Boom or Bust, még mindig jobb, mint Hoyert vagy Weedent dédelgetni” Erre 18 millió és A? Nah ez nem okés.

katonadani
Reply to  Leonidasz007
2016-03-23 14:15

renningan nem a dealt értékelte Ara, hanem az egész tevékenységet. Én se Ara értékeltem, hanem Bre korábban.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  katonadani
2016-03-23 14:27

1. Maga a deal nem B nálam, hanem C (tudom az már neked rossz jegynek számított.) De rettentően! túlfizettek egy még nem bizonyitott irányitot, de kétségtelen hogy a mostani helyzet se votl megoldás. Ez egy közepes max.
2. A csapat tevékenységét pedig alapvetően határozza meg hogy a QB poszttal mit kezdett, tehát ha Brocki mondjuk C, de tegyük fel B-, akkor nálam az egész tevékenységet lefele huzza.
Na midnegy ezt a Broki dealt mindneki máshogy látja. Szerintetek mutatott valamit azon a 7 meccsen, szerintem meg semmivel többet nem tett hozzá mint Manning (max nem vett el) akit a földig huzott mindenki. Hoyernél semmivel nem mutatott többet, csupán nem Volt alkalma eladni a rájátszásban a labdát négyszer amire most midnenki emlékszik.

katonadani
Reply to  Leonidasz007
2016-03-23 14:37

de nem kellett hozzátennie. Nem kértek tőle semmi extrát. Tehát NEM TUDJUK mit tud megcsinálni. Láttunk tőle ígéretes dolgokat, meg persze rossz döntéseket. De nem voltak fontos szituációban folyton rossz döntései, nem volt ROSSZ. Nem mondom, hogy jó volt, ahogy már ezerszer leírtam. De nem volt rossz. Hoyer meg rossz volt, ezt láttuk egy nagyobb mintában is. Ezért meg kellett próbálnia a Texansnak, vagy választhattak volna egy Connor Cookkot a drafton, ami még rosszabb lett volna feltehetőleg. Mondjuk neki nem fizettek volna ennyit ez tény.
De továbbra se mondom és eddig se mondtam, hogy JÓ volt, egyszerűen annyit, hogy LEHET belőle valami, mert rossz sem volt. Persze erre szar kidobni 18 millát, de valamit kezdeni kell a QB elyzettel, mert Hoyerrel jövőre ugyanúgy meglett volna a 7-8 győzelem és folyamatosan ott ragadnának, ahol nem tudnak draftolni se QBt igazán. Valamit tenni kell. Kb amúgy olyan, mint az Eagles jelenleg. Ott is kell valami. Mi is adtunk Bradfordnak 18 millát, mégsincs ekkora faszkodás belőle (oké, csak két évre, szal kicsit más). Pedig róla aztán tudjuk, hogy nem jó.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  katonadani
2016-03-23 15:43

Bradford 1+1 év. És nála is hüledezés volt már a 2 évnél is, akkor itt a 4 év?? Nekem ez sok, akármennyire is LEHET belőle valami (aztán ha rám/ránkcáfol és tényleg 18 milliós QB akkor jó üzletet csinált a Texans) Csak nem értem hogy ze a túlfizetés miért jobb mint a Giants túlfizetései?? Ők többször bizonyitott játékosokat fizettek túl nem egy totál zsákbamacskát, ráadásul ügyesen alakitották ki a szerződéseket is. Nyilván ott is sok a pénz de Vernon többet mutatott már mint OSxwi és mégis midnenki rossul vna a szerződésétől, holott több pénzük is volt és kellett is neki oda a játékos. Ugyhogy nem értem az miért C, Jengkis meg C-, miközben Brock B. Ennyi. És amugy 7 meccs erejéig láttk Hoyert is elfogadhatóan játszani, pont ugy mint oswi-t. Simán benne van h neki megm ost jön az a 7 Amin hoyer mát átesett h szörnyű. És valóban draftolthattak volna vakit. Felmehettek volna Lynchért pl, hozva egy kis áldozatot (nyilván nem tudjuk mibe került volna) de pénzügyileg jobban jártak volna.

katonadani
Reply to  Leonidasz007
2016-03-23 15:50

a különbség az, hogy a posztjukhoz mérten más a túlfizetés. Brock a 16. QB szerződést kapta éves átlag alapján, tehát épp a középmezőny. Vernon a legjobban fizetett DE lett a ligában, Jenkins pedig a hetedik legjobban fizetett CB és ugyanúgy egyik se érdemli meg a fizetését ahogy Brock sem. Azonban el lehet lenni közepes DE-kkel meg CB-kkel, de irányítóval nem.

Igen, ezt nem tudom hanyadjára írom le, lehet h Brock is szar lesz ezután. De a QB olyan poszt, ahol próbálkozni kell addig, amig meg nem találod az embered, ebben a ligában egyszerűen nem lehetsz meg normál QB nélkül.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  katonadani
2016-03-23 16:12

És egy semmit nem mutató QB-t a középmezőnybe tenni az mennyivel jobb mint egy az év mádsodik felében top3-mas teljesítményt mutató DE-t legjobbnak? vagy Jenkinst aki mondjuk 20. legjobb CB 7.nek? Sztem semmi. körülbelül ugyanannyira lettek tulfizetve. nagyon. A különbség az az hogy mig egy QB-nál a tulfizetés súlyus 10 milliók, addig egy CB-nél mondujuk 5 millió, tehát cap space-ileg az utobbival jársz kevésbé szarul.
A második résszel egyetértek, de nem értem miért Brockban látták a megoldást.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  katonadani
2016-03-23 16:40

A piacon volt akkor egy RG III, Kaep is megszerezhetö, a draft elsö körében is akad pár tehetség, akikért akár cserélni is megérné. Plusz nincs annyi QB-need csapat, hogy akár saját helyükön se legyen elérhetö egy hasonló kvalitású, lényegesen olcsóbban.

renningan
renningan
Reply to  Kopi3.14
2016-03-23 17:23

Keapért adni kell valamit, amit nem ér meg. Másrészt pedig csere útján egy valag pénzt kap, amit nem érdemelne meg. Ő speciel szerintem szarabb volt tavaly, mint Osweiler.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  katonadani
2016-03-23 16:37

Amennyiben megnézzük, és összevetjük a Steelers QB2, QB3 teljesítményével, ott is alul marad broki. És erre kapja majdnem azt a fizut, amit a csúcsformában levö Manningnek akart adni a Denver. Ez midnenképp a WTF kategória. Amennyiben Fitzpatrickhoz mérjük, végképp eláshatja magát teljesítményt tekintve, de a Colt QB2 is jobb volt. Tehát semmit nem mutatott, képtelen volt epkézláb támadást összehozni egyes meccseken, de be kell vállalni, mert majd a védelem megoldja- amelyik együtt nincs denveri magasságokban, egy csak normális szintet hozó Colts ellen se lett volna esélye rájátszásra.Valamint az a PO meccs megmutatta, hogy a védelem Houstonban nem alkalmas meccset nyerni önmagában, kell mellé valami a támadóoldalról is- ami valamit Broki sem mutatta, hogy tudná. Ezzel az erövel az is A kellene legyen, ha bármelyik QB-t hasonló összegért leigazolják a saját keretükböl.

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2016-03-23 16:59

nem értem miért hasonlítod más backupokhoz, vagy miért gondolod hogy ennyire szar volt…
De elgondolkodtam, hogy lehet én emlékszem rosszul arra, hogy elhozott volna egy átlagszintet vagy tényleg borzalmas volt, így kíváncsiságból megnéztem a PFF grade-jét (most az hogy ezt relevánsnak tartod-e azt nem tudom, van aki igen, van aki nem).
Ők a 20. helyre sorolták a QB-k között. Ehhez képest a 16. QB fizetés nem egy hatalmas ugrás. De nem is ez a fontos, hanem hogy nem volt borzalmas. Sajnos nincs időm visszanézni a meccseit és írni róla egy kvázi prospect-ismertetőt, mert a Draft előtt inkább az igaziakról írnék, de ha nyáron esetleg lesz, akkor lehet összerakok valamit :)

Képként mellékeltem egy screenshotot, hogy kiknek a környékén van a PFF értékelése szerint:

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  katonadani
2016-03-23 16:31

Ha a tradek 1/6-a egy horror öszzegért szerzett üveggömbe nézös reménykedés, hogy nem lesz bödületesen szar, s a végsö verdikt A, az azt kell jelentse, ez a deal is A. Máshol ennél kevésbé szar és rizikód dealek mellett adtok rosszabb értékelést. Ez így együtt bizony a broki felszopás. A broki deal még B-nek is sok. A semmire egy Elit QB fizetés. más csapatoknál erre a WTF értékelést adtátok kollektíven. Márpedig egy összesített értékelés egy WTF-fel sehogy sem lehetne A.

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x