Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Az utolsó láncszemek

A Houston Texans remekelt az offseason során, minimum a top5 legjobban teljesítő csapat között vannak. Szereztek franchise irányítót, franchise futót, ideje NFL szinten és nem csak AFC South szinten meghatározóvá válni.

brock-osweiler-120215-getty-ftrjpg_pbqo4k3r5tvf1jyxrpdngpvni

 

Tovább kellett lépni Bryan Hoyeren

 

Én szeretem Hoyert, lelkes meg minden, szeretik a csapattársak, de nem jobb csereirányítónál nem több. Az, hogy többek között vele is eljutott a Texans a rájátszásba a borzalmasan gyenge csoportnak, Andrew Luck sérülésének és a JJ Watt vezette védelemnek volt köszönhető. Nem véletlen, hogy szinte az összes igazolás a támadók oldalára érkezett:

 

Brock Osweiler, QB – 4 év, 72 millió

Jeff Allen, G – 4 év, 28 millió

Lamar Miller, RB – 4 év, 24 millió

Tony Bergstrom, C – 2 év, 5,75 millió

Chris Clark, RT – 2 év, 6 millió

Antonio Allen, S – 1 év, 800 ezer dollár

 

Osweiler sokat kap. Nagyon. Ettől függetlenül van benne potenciál és képes volt elmenedzselni egy remek védelemmel rendelkező csapatot. Ha véletlenül írnak rá egy playbookot, akkor már hozhat egy olyan szintet, amivel akár rájátszás meccset is lehet nyerni. A csapat elsősorban úgy is futni fog, de DeAndre Hopkins személyében van egy olyan zseniális elkapója, akit nagyon nehéz lesz nem eltalálni. Szerintem ezt be kellett vállalni, Boom or Bust, még mindig jobb, mint Hoyert vagy Weedent dédelgetni. Szerintem jól fog elsülni a dolog.

 

Jeff Allen leigazolása is remek lépés volt. Fiatalabb, olcsóbb és jobb, mint a távozó Brandon Brooks, nem is értem, Andy Reid mért csak a szezon második felében használta. Akkor kezdett el menni a Chiefs szekere, amikor a kezdőbe került, jó volt pass protectionben és bárki tudott mögötte futni. Zseniális igazolás. Ahogy az idei piac legjobb futója, Lamar Miller is leigazolása is remek fogás. Nem mondanám, hogy túl lett fizetve, viszont tökéletesen fogja pótolni a kivágott Arian Fostert, elkapásokban és futott yardokban is közel elit szintet tud hozni. Már ha adnak neki labdát, mert Miamiban valaminek nem sokat kapott.

lamar-miller

 

Én Tony Bergstrom leigazolását is jó ötletnek tartom. Bár nem játszott sokat, biztos kezdő lesz, még ha kis visszaesés is távozó Ben Joneshoz képest.  Chris Clark pedig a mélységért és a rotációért lesz hivatott felelni. Az egyetlen védelembe érkező játékost, Antonio Allent viszont nem tudom hová tenni. Elvileg kezdő lesz, de 2014-ben játszott utoljára, és bár nem volt nagyon rossz, Rahim Moore azért jobb nála. Valamint a Texans újraigazolta a 40 éves Shane Lechler puntert is, mert punter is kell a csapatba.

 

Összegzés

 

A Texans csak erősödött az FA során, a legnagyobb lyukakat sikerült betölteni. Ha Oday Aboushi hoz egy átlagos szintet, esetleg a két éve második körös Xavier Su’a-Filo méltóztatik végre jól játszani, egy top támadófalról beszélhetünk. Millerrel és Osweilerrel együtt szinte kész az egység. Egy tight end és egy harmadik számú elkapó persze még hiányzik, de jól tette a csapat, hogy nem fizetett túl senkit az idei gyenge felhozatalból. Kell egy 3-4-es defensive end továbbá Watt mellé, akár első kört is áldozhatnak rá, illetve a safety még a komoly probléma Allen ide vagy oda. Ezeken kívül nem nagyon van releváns hiányposztjuk, egy jó drafttal a legtöbb megoldható. Értékelés: A

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!