Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Tovább a megkezdett úton

A Tampa Bay Buccaneers a tavalyi drafton megtalálta franchise irányítóját Jameis Winston személyében és a támadósor egész tisztességesen teljesített az egész szezonban, kívánnivalót inkább a védelem hagyott a Bucs szurkolókban. Ezt persze a vezetőség is látta és igyekezett úgy mozogni a piacon, hogy minőségi változás legyen az egységben. Erre is kitérünk, de előbb lássuk mi volt a támadóoldalon.

 

Logan Mankins visszavonulása után kérdés volt, hogy harcba száll-e egy nagy névért vagy úgy egyáltalán bárkiért a piacon, hogy pótolja az utóbbi időben már csak a nevéből élő guardot. Nagy név ugyan nem érkezett, csupán tűzoltásként igazolták le a Seahawksban játszó guardot, J.R. Sweezyt, aki finoman szólva sem jeleskedik passz blokkolásban, azonban futásblokkolásban egy tisztességes átlagot nyújt, amihez ha hozzávesszük Doug Martin személyét, akkor egész pofás lehet az a fal. Az más kérdés, hogy Winstonnak ugyanúgy gyorsan kell szabadulnia a zseb összeomlása végett, ráadásul sokkal okosabban is el lehetett volna költeni azt a botrányosan sok pénzt, amit Sweezy zsebre tehet (5 év, 32.5 millió ebből 14.5 millió garantált).

 

De ha már említettük Doug Martint, akkor ideje róla beszélni, mert nyilvánvalóan a Tampa legjobb támadósort érő húzása kapcsolódik a nevéhez. Bármennyire is furcsa leírni, a 27 éves futó tavaly másodvirágzását élte már, de mikor ha nem a „prove it” évében durrantson nagyot az ember, hogy aztán egy 5 éves,  35 millió dolláros szerződést toljanak az orra alá.

 

running-back-doug-martin-22-of-the-tampa-bay-buccaneers

 

Így aztán a támadósort nem érte igazán sok változás, ellenben a védelemmel, ami tavaly több sebből vérzett. Pass rush gyakorlatilag nem létezett Tampában, így a defensive end Robert Ayers megszerzése is védhető és jó húzásnak tűnik ránézésre. Azok után, hogy sokáig csak csereként számítottak rá New York kékebbik felén, tavaly Pierre-Paul pirotechnikai bemutatója végett került be a kezdőbe, ahol remek teljesítménnyel rukkolt elő. Egyértelműen első számó opcióként és megmentőként számolhatnak vele a Bucsnál.

 

A védelem mindegyik sorába jöttek érkezők, a linebacker sort a veterán Daryl Smith-szel mélyítették, de szinte biztosan a kezdőben találja magát majd Lavonte David és Kwon Alexander mellett, így a fiatal lendület mellett a rutin is meglesz már az egységben.

 

130922231049-baltimore-ravens-houston-texans-daryl-smith-single-image-cut

 

A secondary sem maradt változásoktól mentes. Cornerback posztra Brent Grimes és Josh Robinson érkezett erősítésként, míg safety poszton Chris Conte szerződését sikerült megújítani. Ettől függetlenül elég egyértelmű, hogy a Bucsnak a cornerback pozíció nagy hiányposzt, hiszen Grimes sem volt tavaly végig meggyőző, mellette pedig nem igazán van minőségi ember a kezdőbe, ezen a drafton lehet segíteni.

 

grimes.0.0

 

Bryan Anger punter igazolása ezen lépések mellett eléggé eltörpül, pedig anno nagyobb tehetségnek gondolták a posztján, mint Russel Wilsont (közvetlen a jelenlegi Seattle-i irányító előtt húzta a Jacksonville a drafton).

 

Ahhoz, hogy igazán komoly tényező lehessen a Tampa a jövőben, még mindenképp van hova fejlődni, de a folyamat már beindult, ez a lépésről-lépésre való haladás pedig egyszer csak be fog érni.

 

Értékelés: B

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!