Connect with us

Minden ami NFL

10 halálos fegyver az NFL-ben

A PFF összerakott egy tízes listát arról, hogy melyek a megállíthatatlan képességek és mozdulatok az NFL-ben. Nem véletlenül a liga legjobb játékosai kerültek a top10-be – akik a mi top50-es listánkon is elég magas helyen fognak szerepelni -, hiszen olyan dolgokra képesek, amikre más nem igazán.

 

1. JJ Watt swim move-ja

 

JJWatt

 

Nem gondolom, hogy különösebb magyarázatra szorulna, Justin James elképesztő hatékonysággal húzza át magát a támadófal kvázi bármely tagján, kvázi bármelyik napon. Az elképesztő méretei mellett szükség van az agilitására is, hiszen e nélkül nem lehetne így kivitelezni ezt a passzsiettető technikát.

 

2. Antonio Brown útvonalai

 

AntonioBrown

 

Senki sem tudja úgy üresre játszani magát, mint Antonio Brown. Folyamatosan szabadon van, ezért is vezette a ligát elkapásokban az utóbbi két évben.

 

3. Luke Kuechly olvasási képessége

 

LukeKuechly

 

Kuechlyt egyszerűen nem lehet átverni. Elképesztően gyorsan dolgoz fel minden információt a pályán és egyszerűen nincs olyan play, ahol rosszul olvasná a játékot. Persze teljesen elit játékossá emellett az atletikussága teszi.

 

4. Rob Gronkowski elkapási sugara

 

RobGronkowski

 

Kevesen vannak, akik nem emlékeznek erre a jelenetre. Még Tom Brady sem hitte el, hogy a pontatlan passzát Gronk le tudta húzni, pedig ő azért látott egyet s mást a futball pályán. És ezt Gronk nap mint nap megcsinálja.

 

5. Von Miller spin move-ja

 

VonMiller

 

Nem lenne Vonn Millerből ilyen remek pass rusher, ha csak a sebességét tudná használni. Arra felkészülnek a tackle-ök és úgy helyezkednek, hogy ne érhessen oda az irányítóhoz. Ezért kell egy counter move, ami átveri a támadófalembert és az eredeti irány helyett máshová mozog. Miller pedig tökéletesítette a spin move-ot, ami nem egyszerű dolog, hiszen sebesség, erő és egyensúly is szükséges hozzá.

 

6. Richard Sherman press coverage-e

 

RichardSherman

 

Egyre többen próbálják másolni, amit Sherman tud, ám egyik fizikális corner sem tudja annyira kizökkenteni a line of scrimmage-en az elkapóját és utána is tökéletesen lekövetni, mint ő. Ezért ő továbbra is a liga (egyik) legjobb CB-je.

 

7. Tyron Smith cut blockja

 

TyronSmith

 

A Cowboys rengeteg outside zone futást hív a jobb oldalra, amikor azzal bízzák meg a bal oldali tackle Smitht, hogy érjen oda defensive tackle-ökre vagy egyenesen linebackerekre és takarítsa el őket az útból. Smith pedig elképesztő atletikusságának és erejének hála ezt tökéletesen teljesíti is.

 

8. Le’Veon Bell kitámasztása

 

LeVeonBell

 

Bell 20 fontot (körülbelül 9 kiló) fogyott második szezonjára és ez meglátszott a játékán is. Egy papírfecninyi területen is meg tud állni és irányt váltani és ha szabad területen egy az egybe kerül egy védővel, akkor nagy eséllyel könnyedén veri őt át azzal, hogy egyik irányba kitámaszt és egy szempillantással később már 10 yarddal a védő mögött van.

 

9. Tom Brady gyors döntéshozási képessége

 

TomBrady1

 

Nem véletlenül volt ennyire hatásos a Patriots támadójátéka még a rengeteg sérült ellenére is. Az ok Tom Brady, aki elképesztő sebességgel méri fel mi történik körülötte és dönti is el, hogy hová passzoljon – rendszerint üresen álló elkapójának. Ráadásul amikor mindenki egészséges volt a szezon első 5 hetében, akkor Brady átlagosan 2,06 másodperc alatt szabadult a labdától, miközben a ligaátlag 2,5 másodperc körül mozog.

 

10. Linval Joseph ereje

 

LinvalJoseph

 

Joesphről rendkívül kevés szó esik a médiában és az átlagnéző talán nem is ismeri a nevét. Ennek persze az is az oka, hogy olyan poszton játszik, ami nem kelt nagy feltűnést, hiszen még csak nem is a pass rusher defensive tackle szerepét tölti be, hanem a nose tackle-ét. Az ereje elképesztő, a combine-on is parádés volt fekvenyomásban hosszú karjai ellenére, most pedig az ellenfél centereit és guardjait nyomja el magától folyamatosan.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!