Connect with us

Beharangozó

Kinek mennyire kemény? – NFC East

Az NFC East az egyik legmegjósolhatatlanabb csoport eredmények, játékkép és forma szempontjából egyaránt. Az ezzel kapcsolatos jóslatokat nagyjából abban a pillanatban lehet dobni is a kukába, amint papírra vetette őket az ember. Aktuális sorozatunk nyitányaként nehezen találhattunk volna izgalmasabb csoportot. Kezdődjék tehát a cerkaméregetés az NFC keleti csoportjában.

 

Dallas Cowboys (strength of schedule: 0.465)

 

Kezdjük mindjárt a legingatagabb kártyavárral, a Cowboysszal. A csoport legjobb támadógépezetével rendelkeznek, ha Romo éppen egészséges, azonban abban a pillanatban, amikor megsérül, mehet is a kukába a Dallas aktuális szezonja – ha pedig egészséges marad, akkor Dez nem kapja el és azzal lesz vége a történetnek. Eredményeket is nehéz jósolni nem hogy még sérüléseket, így itt – és a többi csapatnál egyaránt – egy olyan ideális világba próbálom belehelyezni a történéseket, ahol nincsenek sérülések. Az első két fordulóban rögtön két csoportrangadót vívnak, a szezonnyitón a Giantset fogják elkalapálni, majd rá egy hétre a Redskinshez látogatnak, ahol fogcsikorgatva, de behúzzák szintén a W-t. Ezt követően az alaposan megerősített Bears látogat hozzájuk, de még ez sem lesz elég ahhoz, hogy megállítsák a zakatoló texasi gőzmozdonyt és a következő héten sem kell megszakadni a győzelemért a 49ers vendégeként. A 4-0-ás szezonkezdet megfelelő önbizalmat adhat az egész szezonra. Az erre az időszakra való visszagondolás pedig mindenképpen jól fog jönni a jövőben, hiszen a Bengals-Packers duó ellen nem lesz sok sikerélménye a Cowboysnak. Két vereséggel zárják a pihenőhét előtti szakaszt, így 4-2-es mérleggel mennek szünetre.

 

cowboys_schedule2016

 

A szabad hét alatt fel tudnak készülni tisztességgel az Eaglesből, akiket el is vernek, majd Clevelandben sem tesznek másképp. Két héten belül le is zárják az AFC North elleni küzdelmeket, a Steelers ellen alul maradnak és a Ravens is megtöri a Dallas hazai veretlenségét. A Redskins ellen azonban kozmetikázzák a mérleget és nagy lépést tesznek azért, hogyha esetleg csoporton belüli mérleg döntene a divíziógyőztes kilétéről, akkor övék legyen a trón. Ekkor kezdődnek majd a gondok a Cowboys alapszakaszában, hiszen kezdődik a december, Romo pedig ekkor minden, csak nem clutch. A Vikings vadiúj stadionjában vereséget szenvednek és a hideg New York-i estén is megfázik Jerry Jones csapata. A hajrában viszont pont ideális ellenfelek várnak a csapatra, a Buccaneers és a Lions elleni hazai meccseket behúzzák, hogy aztán a szezon utolsó meccsén már eredménytől függetlenül ünnepelhessék Philadelphiában a biztos rájátszást érő csoportgyőzelmet az Eagles legyőzését követően. Így tehát egy 10-6-os mérleggel zárják a szezont Dez Bryanték, amivel a csoportot is behúzzák.

 

New York Giants (strenght of schedule: 0.461)

 

A Cowboys elleni első hetes vereséget követően a Saintset legyűrik hazai pályán, de rá egy héttel a Redskins elleni csoportrangadón ismét vereséget könyvelhetnek el Eliék. A Vikings hiperszuper stadionjában a Cowboyshoz hasonlóan szintén nem tudnak győzni és a Packers-Ravens duót sem lesznek képesek két vállra fektetni, a Rams ellen lehet kozmetikázni a katasztrofális szezonkezdeten, így 2-5-ös mérleggel vonulnak szünetre, ahol bőven lesz mit helyrerakni a fejekben.

 

giants_schedule2016

 

Innentől kezdve gyakorlatilag minden meccsen az életükért harcolnak, a hibázási faktor szinte kizárt. A pihenőhetet követően újult erővel vágnak neki a szezonjuk megmentésének, amit az Eagles ellen meg is kezdenek, de a csoportrivális elleni győzelem okozta eufória nem tart sokáig, mert a Daltonéktól elszenvedett vereség ismét a realitások sáros talajába taszítja a Giantset. A Bears sem tesz másképp, ám a Browns legyőzését követően ismét el lehet kezdeni hinni a rájátszásban egy huszáros hajrával, ám ez az örömteli időszak sem tart sokáig, hiszen a Steelers Super Bowl contenderhez méltóan fogja lelépni őket. A Cowboys ellen az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak és nyernek is, ahogy a Lions ellen szintén. Legjobb esetben is 8-8-as mérleget tudnának felmutatni, ám az Eagles-Redskins kettős elleni zárásból legalább az egyiket elbukják, így 7-9-cel lesz vége a Giants évének.

 

Philadelphia Eagles (strength of schedule 0.469)

 

Amekkora tényező volt az Eagles tevékenysége a drafton, annyira lesz jelentéktelen a szerepük a szezonban, főcsoport-, és csoportszinten egyaránt, ám az év elején a Browns legyőzését követően bizalommal várja a folytatást a csapat és a szurkolótábor is. Ám a pozitív hangulat gyorsan köpködésbe és Wentz kezdetéséért folyó követelőzésbe fog átmenni a Bears és a Steelers elleni vereségeket követően. Nagyon hamar, már a negyedik héten bye-on lesz az Eagles, 1-2-es mérleggel.

 

Eagles_2016_schedule.width-800

 

A Lionst ugyan legyőzik valahogy a visszatérést követően, ám a Redskins- Vikings-Cowboys-Giants négyes közül egyiket sem verik meg. A plebs egyre elégedetlenebb lesz a látottakkal, a vezetés pedig akár már ekkor bedobhatja Wentzet a kezdőbe, hiszen egy 2-7-es mérleget követően már nagyjából elúszottnak lehet tekinteni a szezont. A Falconst otthon kis szerencsével elcsípik, de a Seahawks-Packers-Bengals trió elleni meccsekről nyugodt szívvel állítható, hogy mind zacskó lesz az Eagles számára. A Redskinsnek hazai pályán még odaszúrnak, ám a Ravens-Giants-Cowboys hármas elleni mérkőzéseket követően szintén leszegett fejjel bandukolhatnak le a Philly játékosai a gyepről. Összességében egy nem túl bizalomgerjesztő 4-12-t jósolok nekik. A szezonjuk botrányos lesz, de legalább a távoli jövő az övék…

 

Washington Redksins (strength of schedule: 0.492)

 

Az NFC tavalyi bajnokának alaposan fel van adva a lecke egész szezonra és már az eleje sem lesz túl egyszerű. A Steelers és a Cowboys ellen vereséggel kezdik meg a szezont, hogy aztán a Giants és a Browns ellen kozmetikázzák a mérleget és még belátható közelségben legyen a szezon elejét jól elkapó Cowboys. A Ravens ellen aztán ismét negatívba fordul Cousinsék mérlege, hogy aztán az Eagles és a Lions elleni győzelmeket követően már pozitív legyen. Ám ez sem fog sokáig tartani, mivel a londoni Bengals elleni kirándulás eredményét nem feltétlen teszik ki az ablakba Redskinsnél, így 4-4-gyel mennek egyhetes szabadságra a játékosok.

 

2016-schedule_release-jpg-660-350

 

A bye-t követően kijut a jóból, a Vikingst hazai pályán elkapják, de a Packers, a Cowboys és az Arizona ellen is csak rontanak a mérlegükön. Ahogyan az Eagles is a „dögöljön meg a szomszéd tehene is”-elven mozogva is megveri őket. Az egész szezont tekintve erősen visszaeső Panthers ellen a játékhét egyik meglepetését okozzák, hogy aztán a szezont egy szép, három meccses győzelmi sorozattal zárják a Bears és a Giants ellen. Összességében tehát egy 8-8-as szezonra fogja futni a tavalyi győztestől.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!