Connect with us

Minden ami NFL

30 év feletti válogatott – védők

A veterán támadók után most jöjjenek a veterán védők. Itt sokkal nehezebb dolgom volt, érdekes megfigyelni, hogy 31 év felett mennyire kevés jó védőjátékos van a ligában. Ha egy évvel kitoltam volna a bekerülés feltételét, többen is kimaradtak volna a keretből. A 25 év alatti védőkkel azonos felállásban, nickelben fogok játszani nagyobb részt a mai NFL-nek megfelelően.

 

over30defense

 

Defensive tackle-ök

 

Vince Wilfork, Houston Texans

Michael Bennett, Seattle Seahawks

 

Tudom, hogy Bennett alapvetően DE, viszont egész sok snapet játszott DT pozícióban is és szerettem volna a remek pass rushereim közül minél többet a pályán látni, ezért került ide Bennett, aki egy egészen alulértékelt része a Seahawks védelmének. Wilfork nagy öreg már, sok ideje nem lenne a válogatottamban, de a futás ölésére továbbra is hasznos, habár itt is látszódnak már a visszaesés jelei. Cserének Kyle Williams és Haloti Ngata kerülne a csapatomba.

 

Defensive endek

 

DeMarcus Ware, Denver Broncos

Clay Matthews, Green Bay Packers

 

Itt nagyon jó merítési lehetőségeim vannak, a passzsiettetőknél a technikai képzettség rendkívül sokat számít, ezért is lehetnek kiváló veteránok ezen a poszton a ligában. Ware a dallasi karrierkezdet után Denverben újra kiteljesedett és gyűrűvel az ujján fog visszavonulni pár év múlva. Matthews ugyan a Packersben OLB szerepkörben virágzott, majd bemozgatták az ILB-hiány miatt, én most kipróbálnám újra pass rusherként, több fantáziát látok benne a védőfal szélén. A padon is remek játékosok várják a bevetést, Tamba Hali, Cameron Wake, James Harrison és Dwight Freeney is küzdhet a rosterre kerülésért majd a minél több snapért.

 

Linebackerek

 

Thomas Davis, Carolina Panthers

Derrik Johnson, Kansas City Chiefs

 

Az ILB poszt is rendkívül ütős, hiszen itt is nagyon fontos a rutin és a tapasztalat. Derrick Johnson egy kiváló all-around LB, a passzsiettetés a gyengéje, de szerencsére ezt a feladatkört kell legkevesebbszer ellátnia. Thomas Davis pedig az egyik legjobb coverage LB a ligában még ma is. Mindkettejükön már meglátszik az idő vasfoga, de néhány szezonra még tökéletesek lesznek a válogatottamba, amíg meg nem érkezik az utánpótlás. Az első számú csere Jerrell Freeman.

 

o30defense

 

Cornerbackek

 

Darrelle Revis, New York Jets

Dominique Rodgers-Cromartie, New York Giants

Johnathan Joseph, Houston Texans

 

A secondaryben már jóval nehezebb 30 felett elit játékosokat találni. Mindhárom úriemberen már látszik a sok megélt év a ligában, de még mindig elég magas szintet képviselnek. A Revis-sziget már nem annyira lakatlan, mint pár éve, manapság oda-oda tévednek elkapók. DRC pedig talán megkomolyodott, a Doesn’t Really Care beceneve már kevésbé állja meg helyét. Joseph-et pedig talán egész karrierje során alulértékelték, pedig remek tagja volt mind a Bengals, mind a Texans csapatainak. Cserének Adam Pacman Jones és Brent Grimes fért fel a rosterre.

 

Safetyk

 

Eric Weddle, Baltimore Ravens

Donte Whitner, FA

 

Az egyik safety poszt nem volt kérdés, Weddle továbbra is a liga egyik legjobb safetyje, még ha ezt tavaly épp nem is mutatta meg túlzottan. Baltimore-ban azt remélik, visszatér ötszörös All Pro formájához. Whitnerrel kicsit csaltam a felállásnál, hiszen Browns mezben tüntettem fel, pedig jelenleg csapatot keres magának. A csere posztra Glover Quin fér fel, de nem is nagyon jutott eszembe más 30 év feletti, még mindig jól játszi safety.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!