Connect with us

Minden ami NFL

30 év feletti válogatott – védők

A veterán támadók után most jöjjenek a veterán védők. Itt sokkal nehezebb dolgom volt, érdekes megfigyelni, hogy 31 év felett mennyire kevés jó védőjátékos van a ligában. Ha egy évvel kitoltam volna a bekerülés feltételét, többen is kimaradtak volna a keretből. A 25 év alatti védőkkel azonos felállásban, nickelben fogok játszani nagyobb részt a mai NFL-nek megfelelően.

 

over30defense

 

Defensive tackle-ök

 

Vince Wilfork, Houston Texans

Michael Bennett, Seattle Seahawks

 

Tudom, hogy Bennett alapvetően DE, viszont egész sok snapet játszott DT pozícióban is és szerettem volna a remek pass rushereim közül minél többet a pályán látni, ezért került ide Bennett, aki egy egészen alulértékelt része a Seahawks védelmének. Wilfork nagy öreg már, sok ideje nem lenne a válogatottamban, de a futás ölésére továbbra is hasznos, habár itt is látszódnak már a visszaesés jelei. Cserének Kyle Williams és Haloti Ngata kerülne a csapatomba.

 

Defensive endek

 

DeMarcus Ware, Denver Broncos

Clay Matthews, Green Bay Packers

 

Itt nagyon jó merítési lehetőségeim vannak, a passzsiettetőknél a technikai képzettség rendkívül sokat számít, ezért is lehetnek kiváló veteránok ezen a poszton a ligában. Ware a dallasi karrierkezdet után Denverben újra kiteljesedett és gyűrűvel az ujján fog visszavonulni pár év múlva. Matthews ugyan a Packersben OLB szerepkörben virágzott, majd bemozgatták az ILB-hiány miatt, én most kipróbálnám újra pass rusherként, több fantáziát látok benne a védőfal szélén. A padon is remek játékosok várják a bevetést, Tamba Hali, Cameron Wake, James Harrison és Dwight Freeney is küzdhet a rosterre kerülésért majd a minél több snapért.

 

Linebackerek

 

Thomas Davis, Carolina Panthers

Derrik Johnson, Kansas City Chiefs

 

Az ILB poszt is rendkívül ütős, hiszen itt is nagyon fontos a rutin és a tapasztalat. Derrick Johnson egy kiváló all-around LB, a passzsiettetés a gyengéje, de szerencsére ezt a feladatkört kell legkevesebbszer ellátnia. Thomas Davis pedig az egyik legjobb coverage LB a ligában még ma is. Mindkettejükön már meglátszik az idő vasfoga, de néhány szezonra még tökéletesek lesznek a válogatottamba, amíg meg nem érkezik az utánpótlás. Az első számú csere Jerrell Freeman.

 

o30defense

 

Cornerbackek

 

Darrelle Revis, New York Jets

Dominique Rodgers-Cromartie, New York Giants

Johnathan Joseph, Houston Texans

 

A secondaryben már jóval nehezebb 30 felett elit játékosokat találni. Mindhárom úriemberen már látszik a sok megélt év a ligában, de még mindig elég magas szintet képviselnek. A Revis-sziget már nem annyira lakatlan, mint pár éve, manapság oda-oda tévednek elkapók. DRC pedig talán megkomolyodott, a Doesn’t Really Care beceneve már kevésbé állja meg helyét. Joseph-et pedig talán egész karrierje során alulértékelték, pedig remek tagja volt mind a Bengals, mind a Texans csapatainak. Cserének Adam Pacman Jones és Brent Grimes fért fel a rosterre.

 

Safetyk

 

Eric Weddle, Baltimore Ravens

Donte Whitner, FA

 

Az egyik safety poszt nem volt kérdés, Weddle továbbra is a liga egyik legjobb safetyje, még ha ezt tavaly épp nem is mutatta meg túlzottan. Baltimore-ban azt remélik, visszatér ötszörös All Pro formájához. Whitnerrel kicsit csaltam a felállásnál, hiszen Browns mezben tüntettem fel, pedig jelenleg csapatot keres magának. A csere posztra Glover Quin fér fel, de nem is nagyon jutott eszembe más 30 év feletti, még mindig jól játszi safety.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!