About the author

26 Comments

 1. 1

  Jarred

  Szép, hosszú cikk, amelyen érződik, hogy szívből lett megírva.
  Én Peyton Manninggel elég furcsa helyzetben vagyok. Amikor elkezdtem nézni az NFL-t(2007-08 környékén) akkor kifejezetten utáltam őt. Vagyis nem őt, hanem azt a hype-t, ami akkor körülötte volt. De akkor még csak 13-14 éves kis kölyök voltam, aki még csak ismerkedett az NFL-el, és akkor még nem fogtam föl, hogy erről nem ő tehet. Vagy legalábbis csak annyiban, hogy ő folyamatosan jól játszott, ami okot adott a hype-ra. Ám ahogyan teltek az évek, úgy ismertem meg egyre jobban, és idővel világossá vált számomra, hogy ő nem egy beképzeltnagyképűsemmitnemtudó stb. stb. hanem egy nagyon is jó játékos, aki sajnos túl jól játszik ahhoz, hogy elkerülje ezt a rivalldafényt.
  Ami tisztelnivaló benne, hogy soha nem láttam, hogy a rekordoktól elszállt volna az agya. A médiának igen, de neki soha. Nem hallottam tle egyetlen olyan nyilatkozatott sem, amikor az egyik éppen aktuális rekorját hozta volna fel önként, és olyat sem, amikor órákig áradozott volna magáról.
  Az is szép, hogy a legnagyobb riválisával milyen jó barátságot ápol, pedig ha valakinek, akkor neki mindennél több oka lenne gyűlölnie Bradyt, de szerencsére mindketten tovább tudtak látni azon a vákumon, ami a legtöbb Brady/Manning szurkolót elnyelte.
  Szerintem jól döntött, hogy visszavonult. Mindenki tudta, hogy ha marad még egy évet, akkor csúnyán fog véget érni ez a karrier. Így se volt a legszebb, de legalább egy Superbowl győzelemmel fejezhette be a karrierjét, amit kevesen mondhatnak el magukról.
  Ja, és csak hogy kötözködjek is egy kicsit. A cikk jó hosszú ezért gondolom törvényszerű, hogy egy-két hiba becsússzon. 2006-ban nem a Ravens volt az első playoff meccse a Coltsnak, hanem még a Chiefs a Wild Card körben. (utána mentek Baltimoreba) Illetve Brady 2011-ben nem volt MVP, (2007 és 2010-ben volt.) így ő nem csak akkor kapott ki Superbowl-on, amikor MVP volt.

 2. 2

  Peti Somodi

  Én pont miatta kezdtem el szurkolni a Broncos-nak.Meg nagyon jó volt hallani,hogy OMAHAAA?

 3. 3

  ClayMatthews52

  teljesen ugyanígy vagyok vele, még az évszámokat illetően is :D (mmint a 2007-8/13-14)

 4. 4

  renningan

  Köszönöm :)

  És mindkettő jogos észrevétel, javítom is. Ma 8 órát írtam, életem leghosszabb posztja. Sőt!!! Hosszabb, mint a legtöbb beadandóm (19 ezer karakter!)

 5. 5

  Kopi3.14

  Van még kettő korrigálni való, az egyik a kriptonit helyett írt kripton, a másik konvertálni konvergálni helyett.

 6. 6

  Bence

  Az idézetek nélkül? :D Amúgy tényleg remek cikk, gratula :) nagyon tetdzik :)

 7. 7

  renningan

  köszi :D

 8. 8

  renningan

  Csak kettő? :D

  Köszi, javítom őket :)

 9. 9

  Jarred

  Hűha, hát akkor sok szempontból egy cipőben járhatunk.

 10. 10

  googlekereso

  Hát vége egy korszaknak… és a már megszokott Brady vs. Manning meccseknek is.
  Életem első elejétől-végéig meccse a 2006-os szezon AFC döntője volt, amikor a Colts otthon 21-3-ról felállva megverte a Patriots-t és megnyerte a Superbowl-t. Nem tudtam semmit a csapatokról, hogy kik ők, mik ők, kicsodák a játékosok, s mivel a Colts nagyon a vereség szélén állt, és én szeretek a gyengébben teljesítőnek szurkolni, ezért a Colts-nak kezdtem el drukkolni, ami meg is maradt, valamint én is beálltam a magyar amerikai foci rajongóinak egyre népesebb táborába.

  Mivel akkoriban nem szállítottak ki mezeket hazánkba (meg egyébként sem törődtem ezzel), nem rendeltem Colts-os Manning mezt. Amit nagyon sajnálok, mert most, még a Superbowl előtt vettem egyet, de csak Denver-eset, s csak a kék alapon narancs színűt, nem pedig a fordítva.

  Ez egyébként egy vicces történet: Húgom barátjával már régóta terveztünk venni valamit az NFL shopból, de karácsonykor csak vacak akció volt, ezért hát vártunk, hátha lesz valami. De mivel láttam, hogy Manning szenved, s talán ez lesz az utolsó szezonja, egyre inkább aggódtam, hogy marad-e majd mez a későbbiekben. Végül a Superbowl-t megelőző napon, szombaton, megejtettük a rendelést. Igen ám, de csak kék alapon narancs színű mez maradt, mert a többit elvitték (ekkor gondoltam, hogy félelmeim valóra váltak), pedig én a Denver “rendes”, narancs mezét szerettem volna megvenni. De hát nem volt mit tenni… másnap, a Superbowl-t megelőzően, csak úgy heccből felmentem az NFL shop oldalára és mit látok? Újra van narancsszínű mez :). Viszont eltelt 24 óra, s csak addig tudták garantálni, hogy tudnak változást eszközölni a rendelésben, plusz addigra az én általam rendelt csomagot már feladták, így hát be kellett érnem a mostani szuvenírrel. S ha majd összeszedem azt a hatalmas lelkierőt, ami ahhoz szükséges, hogy megfogjak egy kalapácsot meg pár szöget, felteszem a falra a Luck-os mez mellé XD.

  Valamint most arra várok, hogy a Nike kiadja a Colts-os Manning mezt, mert olyat is vennék (pl. van ilyen Elway-es is, illetve “eredeti” is, csak az minimum egy 100$-al drágább)

  Egyébként a cikk jó lett, köszönjük skacok.
  Felvetés: Biztos polian mondta Manningnek, hogy “Ha nem, szétrúgom a segged”? Mert megnéztem a videót, ahol Peyton arról mesél, hogy ő mondta ezt Polian-nek, hogyha nem draftolják az első helyen (“But I will say, that if you don’t take me, I’m gonna kick your butt for the next 15 years…”, hogy pontos legyek)

  Ui.: Bocs, hogy ilyen hosszú :)
  Omaha…

 11. 11

  googlekereso

  Ja meg még valami: Egy rekordot tuti nem dönt meg Brady – mégpedig, hogy Manning két különböző csapattal is többször jutott Superbowl-ba, s legalább meg is nyert egyet :)

  Melyre rajta kívül irányítóként, senki sem volt képes

 12. 12

  renningan

  Azt jo esellyel senki sem :D

  Megkeresem az oldalt ahol a manning polian cuccot olvastam :)

 13. 13

  googlekereso

  “Azt jo esellyel senki sem :D”

  Hát ki tudja, amíg meg van a liga, bármi lehetséges :)

  Egy másik epic Manning Bros reklám:
  https://www.youtube.com/watch?v=-znHzHafMlQ

 14. 14

  Leonidasz007

  Ajánlom mindenkinek a sajtótájékoztatóját. Minden benne van ami őt jellemezte. Egy hihetelen utazás volt az ővé, amit nehéz volt lezárni, de ahogy egész karrierjében itt is érződőtt a tisztelet, a tisztelet a játék és ellenfelei iránt és bár szíve szerint folytatná az este azt súgta abba kell hagynia. Nehéz végignézni is. Ahogy az első szezonjáról beszél, eljutva addig a pontig amikor a fyerekeivel beszéli az utolsó napokat! Egy fantasztikus karrier zárult le, valahol az egész nem lesz ugyanolyan.

 15. 15

  Kopi3.14

  Találtam még kettöt, amelyek közül egyikre melékeztem tegnap este is, csak nem vettem másodjára észre.
  “újperceit” és ” a deflaget ügyről”

 16. 16

  katonadani

  javítva, köszi

 17. 17

  Kopi3.14

  Az egy meccsen és az egy szezonban, rájátszásban legtöbb Omaha is örökre az övé marad.

 18. 18

  acsdav2

  “A Saintsnek egy Super Bowl győzelmet adományozott” rész áthúzva, hatalmas poén. Nagy gratula az írónak! Brady amúgy csak a Pats ellen nem nyert meccset, hogy nincs meg a 32 csapat?

 19. 19

  HBD72

  Úristen, mennyire fog hiányozni. Legmélyebb tiszteletem , Sheriff! Hatalmas pacsi a cikkért!

  #thankyoupeytonfuckinmanning

 20. 20

  HBD72

  Konkrétan ki kellett kapcsolnom elsőre

 21. 21

  Everlast77

  Szép munka…….. :)

 22. 22

  Leonidasz007

  32-Pats=31. Így nincs meg. :D

 23. 23

  Tóth Öcsi

  Heisman KUPÁT, mi? Te barom.

 24. 24

  katonadani

  Köszönjük a velős, szépen megfogalmazott, építő jellegű kritikát :) Ugyan valóban a trófea a bevettebb elnevezés, de a kupa ennek a szinonímájaként használható.

 25. 25

  renningan

  Köszi az észrevételt :D Meg, hogy ellátogattál az oldalra ^_^

 26. 26

  jimboy

  A trofea es a kupa lenyegeben ugyanaz. Annyi a kulonbseg, hogy a kupa az gyakorlatilag egyfele, a regi, kozepkorban hasznalt poharra hasonlito alakja miatt kapta a nevet. Ezzel szemben a trofea lehet mas formaju is – peldaul egy lott vad koponyaja is nevezheto annak ha ugy van kidolgozva. A lombardi az trofea, a stanley az kupa. De a lenyeg h funkcionalisan mindketto vmilyen teljesitmenyt hivatott elismerni, igy nem ertem h mi a problemad.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team