Connect with us

Hír

Aguayo kezd teljesen szétesni fejben

Lehetsz akármilyen jó játékos egyetemi szinten, ha nem bírod el a profi liga generálta nyomást, és nem tudsz felnőni a csapat és a szurkolók által támasztott elvárásoknak, akkor te is csak egy ’JAG’ (Just Another Guy) leszel, még rosszabb esetben bustnak fognak titulálni. Természetesen korai lenne még bármilyen negatív jelzőket Roberto Aguayo nyakába aggatni, azonban jelenlegi helyzete nem sok derűre ad okot.

 

aguayo1

 

Sokszor elhangzott már a mondat, hogy Aguyo a valaha volt legbiztosabb lábú kicker, aki kijött az egyetemről, és csak nézőpont kérdése, hogy ezt elfogadjuk vagy sem. Amíg a Florida State Seminols rúgója volt, sose hagyott ki egyetlen extra pontot sem, ez briliáns teljesítmény, még akkor is ha „csak” egy extráról van szó, az sokszor sorsdöntő lehet. 40 yardon belül is végig tökéletes volt egyetemi karrierje során, mind a 46 rúgása a póznák között landolt. Negyven yard fölött viszont már meg-megremegett a lába, 40 és 49 yard között 72%-os hatékonysággal rúgott, 50 yard fölött pedig 62,5% volt ugyanez a mutató. Mindent egybe vetve, 88% fölötti volt a hatékonysága, ami azért nem rossz mutató, csak pont a lényeget takarja el.

 

Az NFL-ben akkor lesz valaki jó, magasan jegyzett vagy éppen clutch kicker, ha ötven yardon túlról is magabiztosan tudja belőni a field goalokat, főleg akkor, ha éppen a játék utolsó másodperceiben járunk és a győzelem a tét. Ahogy elit szintű irányítóból, úgy elit rúgóból is viszonylag kevés van az NFL-ben, jelenleg csupán Vinatierit, Gostkowskit, Bailey-t, Hauschkát és Tuckert lehetne ebbe a kategóriába sorolni. Egy hatalmas különbség azonban van kiváló és quarterback és kicker között: az elsőért érdemes magas draftcetlit áldozni, a másodikért nem. Míg egy irányító a franchise arca, addig a rúgó inkább egy kiegészítő ember, aki ugyan fontos, de értéke meg sem közelíti az irányítóét. Egy mérkőzés nem az utolsó másodperces field goalokon megy el, hanem azon, ami az azt megelőző 59 percben történt. Ott pedig javarészt a csapat többi része dolgozik.

 

Mivel Aguayot igen magasan, a második körben, egy felcserélés után választotta ki a Tampa, így sokkal nagyobb figyelmet kap, mint UDFA társai. Ennek megfelelően, minden lépését követik, minden hibájára egyből lecsapnak. Ezt nehéz kezelni egyszerű emberként, de most profi sportolókról beszélünk, akik egész életüket erre tették fel, még akkor is, ha ez egy ordító közhely. Aguayo egyszerűen nem tudja kezelni a rá helyeződő nyomást, képtelen koncentráltan a labda mögé állni, és ez kihat az egész technikájára. Nem azért nem tudta berúgni az első előszezon meccsen az első extra pontját, mert tehetségtelen vagy ügyetlen, hanem fejben nem volt rendben és ez látszódott a mozgásán is. Szerencsétlenségére, megtalálta az egész tengerentúli média, melyre a válasz az volt, hogy izgult. Persze ez normális, élete első profi fellépése volt, ki ne izgulna. A második meccs sem a kedve szerint alakult, kihagyott két mezőnygólt, egyet 32 yardról, még egyet pedig 49-ről.

 

A videóért köszönet Chuck Zoddanak, az insidethepylon.com szakírójának.

 

A három hiba persze csak még több „károgót” hozott, és maga Aguayo is beismerte, hogy túlgondolja a dolgokat és ezáltal szétesik az egész rúgómozdulata. Ha olvastuk Meskó Zoli könyvét, akkor tudhatjuk, hogy ő is hasonló hibába esett, egy idő után már behergelte magát, hogy nem tökéletes a technikája, fejben elhagyta magát és szétesett minden körülötte, beleértve ebbe az NFL-es álmait is. Talán Aguayonál még nincs ekkora probléma, az viszont óriási baj, hogy már edzésen sem tud elfogadható teljesítményt nyújtani. Tegnap hat rúgásból csak hármat tudott értékesíteni, és az egyik rontása olyannyira sikeredett rosszra, hogy az előtte álló falba rúgta a disznóbőrt. Az edzésre kilátogató szurkolók csalódásukban fújolni kezdték a fiatal játékost. Azóta Aguayo állítólag „mentális edzőhöz” fordult, aki segíti túllendíteni ezen a mélyponton.

 

Aggódnia azonban nem kell, Dirk Koetter kijelentette, hogy nem keresnek új rúgót, bíznak Aguayoban, még a korai nehézségei ellenére is. Az azonban felettébb érdekes, hogy a Bucs ex-rúgója, Patrick Murray – aki jelenleg a Brownsnál tevékenykedik – egy közös edzésen négyből négy rúgást értékesített. A történet iróniája viszont, hogy Murray-t éppen Aguayo draftolása után 2,5 héttel tette lapátra a floridai együttes. Szerencsére, nem csak az főedző fejezi ki együttérzését, hanem a csapat legnagyobb hangadója, Gerlad McCoy is kiállt mellette ás támogatta.

 

Természetesen, mi is sikeres jövőt kívánunk Aguayonak, és reméljük, hogy a szeptember 11-i szezonnyitóra ki tud gyógyulni a Meskó-szindrómából rendbe tud jönni, hogy a Falcons ellen 50+ yardról rugdossa a mezőnygólokat, és rácáfoljon arra, hogy nem ér meg egy második kört, és nincs igaza a károgóknak, köztük nekünk sem.

 

43 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
43 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Keresztes Dávid
Keresztes Dávid
2016-08-24 13:10

Ki elit irányító ma szerintetek?Rodgers,Brady,Brees egyértelműen,de egy korábbi cikkben kb 8ról írtatok,Ben,Wilson,Newton,Luck,Eli,Rivers vagy Palmer idesorolható?

katonadani
Reply to  Keresztes Dávid
2016-08-24 13:31

nálam (nem sorrendben): Rodgers, Brady, Brees, Ben, Wilson, Palmer, Newton (,Wentz :D)

BenszeT
BenszeT
Reply to  katonadani
2016-08-24 14:10

Palmerért jár az upvote:)

renningan
renningan
Reply to  BenszeT
2016-08-24 15:00

Palmernek jót tett Arians, de azért nem volt egy All Time Great :D de jeleneleg mindenképpen.

Rivers meg kérdés, van annyira tehetséges szerintem, mint Ben, csak hát általában gyengébb körülötte a csapat és az edzői stáb.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  renningan
2016-08-24 17:08

Hátö. Viccnek elég durva.

renningan
renningan
Reply to  Kopi3.14
2016-08-24 17:51

Rivers no name elkapókkal, pocsék fallal is megdobta a maga yardjait és TD-t. Az meg, hogy a 36 éves Antonio Gates mekkora istenkirály, szerintem inkább köszönhető Riversnek, mint saját magának.

Persze ezen lehet vitatkozni, de nem látom, ha a pályán mutatott teljesítménye rosszabb lenne, mint Eli-é, vagy Big Bené.

Főleg, hogy Big Bennek az utóbbi 3 éve az, amikor hirtelen visszakapaszkodott az elitbe, az előtt volt nem egy ótvar szar szezonja, ahol messze volt az elittől.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  renningan
2016-08-25 16:18

Most x évvel ezelőtti teljesítményt értékelünk, vagy jelenlegit? Rivers nem tudja PO-ba vezetni a csapatot. Valahogy nem egy elit produktum ez.

balentin
balentin
Reply to  katonadani
2016-08-24 15:02

Elég furán írod a Romot.

ppix
ppix
Reply to  katonadani
2016-08-24 16:41

Wilson, Palmer, Newton? Mi ez? Vicc? Volt egy-egy jó szezonjuk vagy mi? Brees sem hozza magát amikor kell! Ezzel az erővel Romo,Dalton és Luck is elit. Az elit az aki akkor hozza magát amikor kell, mint Brady vagy Montana nehogy már ezek közül bárkit is velük egy szinten emlegessünk!

katonadani
Reply to  ppix
2016-08-24 16:54

Brady, Montana all time great, egy szinttel az említetteken felül. Wilson, Palmer, Newton jelenleg elit teljesítményt nyújtanak, ezért elit irányítók. Romo, Dalton, Luck nem nyújtanak ilyen szintet.

De ha az a kritérium, hogy “akkor hozza magát, amikor kell”, akkor Peyton sem elit? Végülis csak egy gyűrűje volt, amikor jól is játszott és temérdek rájátszás-mérkőzése. Vagy még jobb példa Dan Marino, egy gyűrűje sincs, pedig akkor “kell hozni magát igazán” amikor már egyenes kiesés van.

Ellenben Eli elit, mert tök jó a super bowl/playoff aránya?

katonadani
Reply to  katonadani
2016-08-24 17:20

de ha Wilson, Newton nem lehet elit, akkor ezek szerint Khalil Mack vagy Aaron Donald sem lehet elit? Nekik is csak 1-2 jó szezonjuk volt…

ppix
ppix
Reply to  katonadani
2016-08-24 17:59

Akkor próbálom érzékeltetni, mi a különbség az elit irányító és egy jó irányító között (szerintem)!

Super Bowl XXIII. Montana TD passza Taylornak vs Wilson INT-je a New England ellen. Na ez az ami miatt Montana minden idők egyik legjobbja és elit.

Ez szerintem a legjobb példa hisz majdnem azonos volt a helyzet!

Amúgy pont Wilson az aki nagyon szerencsés csillagzat alatt született és a Sea most kapja vissza azt a sok balszerencsét ami pld. a Hasselbeck érában kapott. Nem olyan jó Ő mint amilyennek a média beállítja (a 3. SB gyűrűje után majd módosítom az álláspontom). Jókor van jó helyen jó időben (csak abba gondoljunk bele mi van ha Bowman labdaszerzését megadják a bírók vagy lehet challengelni, lehet nincs SB). De ez kell minden SB-t játszó csapatnak kell szerencse, anélkül nem megy. Amúgy csak a félreértések elkerülése végett:

elit:
1, kiváló, elsőrendű;
2, Az emberiségnek egy kiválasztott rétegét nevezik így akik kiemelkednek a többiek közül.

Ha pedig ennyi elit lenne, akkor nem lenne értelme a szónak. Szerintem az NFL-ben 10-15 évente van 2 max 3 elit irányító.

“ezek szerint Khalil Mack vagy Aaron Donald sem lehet elit”

Igen igazad van ők sem lehetnek elitek, majd ha 20-30 év múlva úgy beszélnek róluk mint pld. Lott, akkor lesznek elitek, pont a szó jelentéséből fakadóan.

katonadani
Reply to  ppix
2016-08-24 18:06

Akkor az elit szó jelentésében van a különbségünk. Szerintem amiről beszélsz az az all time great, hogy 20-30 év múlva úgy tekintünk valakire hogy mekkora játékos volt.

ppix
ppix
Reply to  katonadani
2016-08-24 18:08

“Akkor az elit szó jelentésében van a különbségünk. ”

Igen biztosan. :) Nálam az emberiség nagyon pici része lehet elit. Elit az űrhajós a vadászpilótához képest.

renningan
renningan
Reply to  ppix
2016-08-24 18:14

Ajánlom neked Chris Hadfield ezredes önéletrajzi könyvét, ha már szóba kerültek az űrhajósok. Én most olvasom, szerintem neked is tetszene, ha már ezt a példát hoztad :)

renningan
renningan
Reply to  ppix
2016-08-24 18:06

Mindenki a saját szerencséjének kovácsa :D

Mellesleg megjegyzem, hogy az a bizonyos Wilson INT számtalan tényezőn múlott és talán legkevésbé Wilsonon. Persze ettől még a nyakába lehet varrni, de ilyen alapon akkor Brady sem elit, mert az első három Super Bowlját Vinatieri nyerte meg, kettőt önerőből elbukott egy sokkal gyengébb Giants ellen (ahol egyébként hibázgatott rendesen), a negyedik SB győzelmét pedig csak egy balfasz Wilson dobásnak köszönheti.

Az ilyen fajta vitába kár szerintem belemenni.

renningan
renningan
Reply to  renningan
2016-08-24 18:11

És most ne essünk bele egy fölösleges Brady elit vitába, mert szerintem abszolút elit, most is és 60 év múlva is és különben is, bárkit mondhattam volna. Viszont az, hogy kinek mennyire szerencsés a csillaga, vagy ki az, aki nem hibázik egyet sem – ilyen nincs és értelmetlen. Montanára is mondhatnám, hogy csak Rice és egy korszakos csapat miatt lett az, aki. De nem mondom, mert minden mindennel összefügg.

ppix
ppix
Reply to  renningan
2016-08-24 18:13

“Az ilyen fajta vitába kár szerintem belemenni.”

Ez nem vita szerintem, szerintem ez tény! Montana statisztikái ma a fasorban sincsenek, mégis ma még minden idők 3 legjobbja között van (emlegetik). Pont az ilyen icike-picike különbség miatt. Szerencse is kell mint írtam, meg még vagy 100 ember munkája az irányítóén kívül.

renningan
renningan
Reply to  ppix
2016-08-24 18:17

“Szerencse is kell mint írtam, meg még vagy 100 ember munkája az irányítóén kívül.”

Pontosan. Ezért mondom azt, hogy ezen most elég nehéz vitázni. Ahogy fentebb is írtad te magad, hogy itt az elit fogalom más értelmezéséről van szó.

Abban az értelemben, ahogy te használod, úgy egyrészt se Wilson, se a másik kettő nem elit, de ez a fajta megközelítést csak a karrierjük vége felé lenne érdemes újra elő venni.

Ahogy én, vagy mondjuk katonadani meghatározza az AKTUÁLIS elit, tehát a jelenlegei mondjuk top5-8 irányító kilétét, abba bele kell szerintem férnie jelenleg Palmernek és Wilsonnak is. Newtont még nem mondanám ebbe a kategóriába, MVP ide vagy oda, de azért ő sem egy Matt Ryan féle oké QB.

ppix
ppix
Reply to  renningan
2016-08-24 18:28

Ok. Akkor vegyük Wilsont és Kaep-et. Az utolsó évüket hagyjuk, mert Kaep nem tolta végig a szezont. Mivel másképp nem nagyon tudjuk őket összemérni maradnak a statok.

http://www.nfl.com/stats/categorystats?archive=true&conference=null&statisticCategory=PASSING&season=2014&seasonType=REG&experience=&tabSeq=0&qualified=false&Submit=Go
15. Wilson 17. Kaep

http://www.nfl.com/stats/categorystats?archive=true&conference=null&statisticCategory=PASSING&season=2013&seasonType=REG&experience=&tabSeq=0&qualified=false&Submit=Go
16. Wilson 20. Kaep

http://www.nfl.com/stats/categorystats?archive=true&conference=null&statisticCategory=PASSING&season=2012&seasonType=REG&experience=&tabSeq=0&qualified=false&Submit=Go

23. Wilson 30. Kaep

Tehát Wilson mint elit (szerintetek) és Kaep mint bust (szerintetek) között ennyi lenne a különbség? Ja és ha Wilson elit volt tavaly akkor mi is történt a Vikings és a Panthers ellen? Wilson jobb mint Kaep ez egyértelmű, de csak egy jó irányító, ennyi.

renningan
renningan
Reply to  ppix
2016-08-24 18:40

Ebbe tényleg nem akarok belemenni, de egy utolsó szösszenet. A Montana vezette all time 49ers 3-17-re kikapott a Giantstől 1985-ben, ahol Montana 65 ös passer ratinggel és nulla Td mellé egy INT-vel járult hozzá.

Tom Brady a Broncos ellen 1-2 TD-INT, 48%-os passzpontosság és rengeteg elszalasztott kulcsszituáció idén az AFC döntőben.

Mindenkinek vannak rossz meccsei és fognak ki rossz napot. De szerintem tényleg fölös ezen tovább rágódni, én elfogadom, hogy így gondolod :) de én attól még kitartok a saját álláspontom mellett :)

katonadani
Reply to  ppix
2016-08-24 23:54

Ez már nagyon mellékszál, de komolyan a yardmennyiség a meghatározó statisztika egy irányítónál?

katonadani
Reply to  ppix
2016-08-24 18:09

Kicsit offtopic, a wilson INTről itt írtunk mélyebben:

https://fuzovelkifele.com/2015/05/01/playelemzes-a-malcolm-butler-interception/

Keresztes Dávid
Keresztes Dávid
Reply to  ppix
2016-08-24 22:55

Wilson is the first QB in NFL history with a passer rating of over 95.0 in each of his first three seasons.

– Wilson has 24 games with a passer rating of 100+ in his first three seasons…more than any other QB in NFL history. Flacco, Marino, and Palmer are tied for second with 19.

– Wilson leads all QB’s in the NFL over the last 3 years with 10- 4th quarter comebacks and 15- game-winning drives. No other QB in NFL history has ever done this in their first 3 years.

– He is one of only five players with at least 20 touchdown passes in each of first three seasons.

– Wilson is the first and only QB in the Super Bowl era to have average yards per attempt of 7.6 or better in each of his first three seasons.

– Wilson’s career yards per passing attempt of 7.9 is fourth-best of all QB’s since 1951.

– Wilson is ranked #1 in career postseason yards per attempt. His career average of 9.01 (min. 200 pass attempts) is the highest in NFL history.

– Wilson is the only QB in NFL history to appear in two SB’s in his first three seasons.

– Wilson holds the record for most passing yards in a playoff game by a rookie QB with 385 yards. The old record was set in 1937 by Sammy Baugh with 335 yards…that record stood for 75 years.

– Wilson is ranked at #2 in all-time career passer rating (min. 1200 attempts) with a 98.6. Only Aaron Rodgers has a higher career passer rating.

– Wilson’s passer rating of 98.6 for a player’s first 3 years is the best in NFL history.

– Including postseason, Wilson’s passer rating of 98.5 for a player’s first three years is the best in NFL history.

– Wilson’s postseason passer rating of 97.8 in his first three years is the best in NFL history.

– Wilson’s career postseason passer rating of 97.8 (min. 200 attempts) is the 5th best in NFL history.

– Wilson’s TD% of 5.8% in his first three years is the 2nd highest in NFL history; only Dan Marino is higher with 6.9%.

– Wilson’s INT% of 2.1% in his first three years is the lowest of any QB in NFL history.

– Wilson is ranked #2 all-time with a career TD to INT ratio of 2.77 (min. 1200 attempts) behind only Rodgers.

– Wilson is ranked #3 all-time with a career INT rate of only 2.1%, behind only Rodgers and Brady.

– Wilson is the first and only QB in NFL history to throw for 300+ yards and run for 100+ yards (313 & 106) in the same game…against the Rams on 10-19-14.

– Only one QB in NFL history had more than one season with more than 20 TD passes and 10 or fewer interceptions in his first three seasons: Wilson, who has had three such seasons.

– His 72 touchdowns are the seventh-most ever through a player’s first three seasons.

– Including the postseason, Wilson has 84 passing TD’s in his first three seasons, 4th-most in NFL history.

– Including the postseason, Wilson has 97 passing and rushing TD’s in his first three seasons, 3rd-most in NFL history.

– Wilson is ranked #12 all-time for most passing yards by a QB in his first three years with 9950 yards.

– Including the postseason, Wilson is ranked #5 all-time for passing yards by a QB in his first three years with 11770 yards.

– Wilson is ranked #5 all-time for most total yards (passing + rushing) by a QB in his first three years with 11827 yards.

– Including the postseason, Wilson is ranked #2 all-time for most total yards (passing and rushing) by a QB in his first three years with 13902 yards.

– Wilson has the 2nd highest career yards per attempt in SB history with 9.85 yards, behind only Terry Bradshaw.

– Wilson has the 3rd highest career passer rating in SB history with a 117.39, behind only Joe Montana and Jim Plunkett.

– Wilson has the 6th highest career completion % in SB history with 65.22%.

– Wilson has the 4th highest yards per attempt in a SB game with 11.76 yards in SB49.

– Wilson’s 1,877 rushing yards is second-most by a QB in the modern era through three seasons behind Cam Newton’s 2,032 yards.

– Including the postseason, Wilson has the most rushing yards for a QB in NFL history in his first three seasons with 2132 yards.

– Wilson led all NFL rushers in 2014 with an average of 7.2 yards per carry.

– Wilson has a record of having had a lead at some point in 56 straight games since 2012…the old record was 45 games…Also, in those 56 games, Wilson has never lost an NFL game by more than 9 points.

– Wilson has won 36 games in his first 3 seasons; three more than any other QB in NFL history.

– Including the postseason, Wilson has won 42 games in his first three seasons; 6 more than any other QB in NFL history.

katonadani
Reply to  Keresztes Dávid
2016-08-24 23:01

Dehát a jó védelem…

renningan
renningan
Reply to  ppix
2016-08-24 18:01

Haha :D Senki sem mondta, hogy Palmer, Newton vagy Wilson all time great, de jelenleg igen is ott vannak az elitben.

Másrészt, te mit nézel? Wilsonnak nem egy, hanem már négy nagyon jó kis éve volt, akivel folyamatosan ott a tűz közelben a csapat és kétszer volt Super Bowlban. Egyet meg is nyert. És senki ne jöjjön nekem a jó futójátékkal vagy az elit védelemmel: hány csapatnak van elit védelme és jó futójátéka, még sincs sehol sem. A Bills a Seahawksénál jobb védelemmel és legalább olyan eredményes futójátékkal még rájátszásba sem tudott kerülni két éve, a Rams évek óta elit védelemmel és 7-9ekkel operál, vagy ott a Jets, a Texans stb. Ráadásul Wilson rendre ott van, amikor kell, megcsinálja a comebackeket, megdobja a két pontosokat és olyan játékokat csinál, akiket rajta kívül senki nem tud. Az ő elit, vagy közel elitségén nagyon nehéz vitatkozni statisztikailag és eredményességet tekintve is.

Palmer pedig tavaly a legjobb tiszta irányítóteljesítményét nyújtotta a ligában, tetszik nem tetszik. Mindent meg tudott dobni, jól menedzselte a játékot, eredményes és szinte hibátlan volt vele az offense. Ettől függetlenül ezelőtt 10 évig szinte semmit nem mutatott és egy örök ranglistán nem lehet egy lapon említeni Bradyvel. De tavaly tudta azt hozni, amit a legjobbak és nincs okunk feltételezni, hogy idén nem fogja tudni. Ettől még nehezen lesz Hall of Famer 6 év múlva.

Newton pedig most ért be igazán. Persze én is várnék még vele legalább egy évet, de eddig sem volt rossz és minden adott, hogy ezt folytassa. Persze még ő is nagyon messze van a Hall of Fame-től.

Brees pedig önmagában jó volt, arról nem tehet, hogy minden idők legszarabb védelme volt mögötte. A számait pont úgy hozta, ahogy eddig.

ppix
ppix
Reply to  renningan
2016-08-24 18:50

“Másrészt, te mit nézel? Wilsonnak nem egy, hanem már négy nagyon jó kis
éve volt, akivel folyamatosan ott a tűz közelben a csapat és kétszer
volt Super Bowlban. Egyet meg is nyert.”

“Wilson rendre ott van, amikor kell, megcsinálja a comebackeket, megdobja a két pontosokat és olyan játékokat csinál, akiket rajta kívül senki nem tud. Az ő elit, vagy közel elitségén nagyon nehéz vitatkozni
statisztikailag és eredményességet tekintve is.”

Na, ja! Majd ha lesz egy kis időd checkold már, hogy hányszor volt “mákja”, hányszor segítették ki a bírók (benne van nem az ő hibája). Hányszor rontotta el az ellenfél védelme a védekezést a spontán megoldásai ellen. Vagy például Fangio hányszor rontotta el ellene a védekezést!

Bírom ezeket az egyet meg is nyert, mintha Ő nyerte volna meg egyedül. Remélem emlékszel, hogy nyerték meg? Az odatartó útra is emlékszel?

Sry! De látom Te nézed …..

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  katonadani
2016-08-24 17:09

Palmer nekem elég meredek elitnek tekinteni. Ha az, akkor Flacco is.

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2016-08-24 17:19

jelenleg az. Jobban játszott tavaly mint szinte bárki, Newtont és Bradyt lehet max elé tenni a QBk közül, de megvan az argument Palmer mellett is.

Flacco is elit teljesítményt nyújtott abban a szezonjában, aztán azt felülírta az utána levőkkel.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  katonadani
2016-08-24 17:20

Szerintem Big Ben simán lejátszotta tavaly Palmert, mikor pályán volt.

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2016-08-24 17:24

nem egyedüli fontos statisztika, de ha ekkora különbség van benne, nehéz előrébb rangsorolni:

TD/INT arány:
Big Ben: 21/16
Palmer: 35/11

Ráadásul Palmernek alapvetően a rendszer nem könnyíti meg a dolgát a statisztikák növelésében, ezért rosszabb a százalékos pontossága, hiszen nagyon vertikális rendszerben játszik, kevés tuti, rövid passzal és ebben én még nem nagyon láttam valakit ennyire jól játszani.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  katonadani
2016-08-25 16:07

Erre hozom a meccsenkénti yardok számát. Rendszeres nagy játékokkal.

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2016-08-25 16:29

Ez passzokra leosztva nem hoz különbséget. Meccsenként 33 vs 39 passz és 292 vs 328 yard/meccs. 6 passznól kéne 36 yard palmernek meccsenként, itt nincs szignifikáns különbség. Hosszú játékoknál se, 65 vs 48 Palmernek de Big Ben kevesebb meccsen, szal itt is egál körüli,
td/int-ben nagy különbség van palmer javára

rowi
rowi
Reply to  Keresztes Dávid
2016-08-24 17:37

nálam eli és rivers már, luck még nem. a többi 7 igen. a 7ből a sorrend ízlés kérdése

Arpi230
Arpi230
2016-08-24 14:35

Lehet csak a Packers szurkoló szól belőlem (bár szerintem minden elfogultásg nélkül írom), hogy Crosby-t se hagyjuk ki az elit rugók közül szerintem :)

balentin
balentin
Reply to  Arpi230
2016-08-24 15:07

Volt nem egy rossz szezonja (extrákkal is küzdött), és hiába teljesít jól az elmúlt néhány szezonban, én semmiképp nem tenném oda.

ClayMatthews52
Reply to  balentin
2016-08-24 23:19

Cáfoljatok meg, de nekem Hauschkáról is az ugrik be, hogy olyan nagyon távoliakat nem rúgatnak vele, én ezért őt annyira nem bírom.

rowi
rowi
Reply to  ClayMatthews52
2016-08-25 08:39

én igen, mert cserében 50 körülről még nagyon pontos, de az igaz, hogy 55 körülieket csak elvétve, plö az óra lejáratakor bíznak rá. nem annyira erős a lába, ezért van, hogy a seahawks meglehetősen rendszeresen puntol az ellenfél 35 és 40ese közöttről is már. emiatt vannak jon ryannek csak közepes számai egyébként, pedig ő egy igazán jó punter

Kopi3.14
Kopi3.14
2016-08-24 17:09

Janikowski?

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2016-08-24 17:16

pont most néztem vissza hogy erre már válaszoltam egy korábbi rúgós cikkben, de mindjárt visszakeresem, várj :)

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2016-08-24 17:17

All time top10 pontosság az aktívak közül:

Bailey 90,56%, UDFA
Tucker 87,84% UDFA
Gostkowski 87,34% negyedik kör
Hauschka 86,8% UDFA
Graham 85,5% UDFA
Gould 85,45% UDFA
Walsh 85,2% hatodik kör
Bryant 85% UDFA
Carpenter 84,76% UDFA
Barth 84,75% UDFA

Janikowski sem jó ellenpélda, sokan ismerik mert lengyel meg mert 2000 óta a ligában van meg nagyon erős a lába, de nem all time top rúgó. Nagyot tud rúgni de nem elég pontosan

wolandrule
wolandrule
2016-08-24 19:28

A 33 hozzászólás egyikében sincs megemlítve Aguayo. :D

rowi
rowi
Reply to  wolandrule
2016-08-24 19:44

a kickerek is emberek… oh wait

43
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x