Connect with us

Hír

Miért lehet értékes Josh Gordon?

Mikor Roger Goodell négy meccsesre csökkentette Josh Gordon eltiltását, hirtelen érdekessé kezdett válni ő és a Browns is. Gordon azért, mert nagyon jófiúnak kellett lennie, ha másfél szezonnyi eltiltás után visszaengedjék a pályára, a Browns pedig azért, mert hajlandó lenne elcserélni az elképesztően tehetséges, de balhés elkapót.

 

Josh-Gordon

 

Gordon a 2012-es supplemental draft második körében került a Brownshoz és első évében már nagyon jól játszva 800 yardot és 5 TD-t szerzett. 2013-ban azonban végképp beindult: 14 meccsen 1600+ yard és 9 TD, Pro Bowl és első csapatos All Pro cím. Majd pia, drog és sok-sok mérkőzésnyi eltiltás. Ám ennek is megvan a maga előnye.

 

Mivel Gordon a második körben kelt el, ezért a csapat egy négyéves szerződést kötött vele. Ez azonban még nem járt le, ugyanis a 2015-ös szezonja, amely során végig eltiltott volt, nem számít. Tehát, hiába lesz ez már az ötödik éve a ligában, hivatalosan még csak a negyedik évét tapossa. Azonban, mivel a 2014-es szezonban csak öt meccsen játszott eltiltása miatt, ezért a 2014-es szezonja nem számítódik bele a kvázi teljesített szezonokba.

 

A “teljesített szezon” nem egy igazán jó kifejezés. A lényeg az, hogy alapesetben egy újoncnak négy beszámítható évet kell produkálni ahhoz, hogy korlátlan jogú szabadügynök lehessen. Ha csak három ilyen éve van és lejár a szerződése, akkor korlátozott szabadügynök (restricted free agent – RFA) lesz. Ez pedig jelen esetben azt jelenti, hogy Gordont a 2016-os szezon után egy második körös RFA tenderrel akár 2 millió dollárért is meg lehet tartani még egy évre.  Idén pedig csak 800 ezer dollárt keres. Tehát a Browns jelenleg úgy tudná értékesíteni Gondont, mint egy potenciális All Pro elkapót, aki két év alatt 2,8 millió dollárba kerülne. Ez pedig egynémely csapatnál akár egy negyedik körös picket is megérhetne, ha nem nagyobbat.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!