Connect with us

Hír

Azért mondtunk le Wentz-ről, mert nem top 20-as irányító

Carson Wentz a Cleveland Browns ellen kezdheti meg profi karrierjét vasárnap este. Rendkívül ironikus a találkozó, hiszen a Cleveland helyére ment fel a Philadelphia Eagles, hogy kiválassza magának (a nyílt titokként kezelt) Wentz-et. Most Clevelandből is hozzászóltak az eseményekhez, méghozzá nem más, mint Jonah Hill Paul DePodesta, aki elsőként próbálja a filmből ismert ‘moneyball’ elvet az NFL-be hozni.

 

Hue Jackson, Paul DePodesta

 

“Rengeteg játékos közül kell döntenünk a draft napján, értelemszerűen nem tehetjük mindig helyesen. De ebben az esetben nem éreztük őt szükségesnek azon a picken. Még egyszer mondom, ez a saját egyedi elbírálásunk, ami nem lehet mindig tökéletes.”

 

Mint ismert, a Browns letrade-elt előbb az Eagles helyére a 8., majd a Titans helyére a 15. pickre, minél több draftcetlit gyűjtve, DePodesta ebben az elvben hisz. Arra is kitért, miért tették ezt.

 

“A legnehezebb része a dolognak, és amihez a legtöbb fegyelem kell, hogy ne invesztálj olyan draftpicket egy játékosba, amit nem ér meg, akármennyire is a favoritjaid között van az illető. Lehet, hogy egyik évben két-három NFL-kész irányító is lesz a drafton, egy másikban meg lehet, hogy semennyi. Azok a valakik meg szerintünk nem biztos, hogy elég jók ahhoz, hogy a legjobb 20 irányító közé soroljuk őket.”

 

A Browns, Hue Jacksonnal az élen, Jared Goffot tartotta volna annak, akiért maradtak volna az 1/2-es picken, de mivel ő nyílt titok volt, hogy a Ramshez kerül majd, és mivel Wentzben nem láttak semmi olyat, amiért ilyen magas picken kéne őt kiválasztani, lemondtak az 1/2-es cetli jogáról. A sors úgy hozta, hogy Wentz nekik bizonyíthatja először azt, hogy tévedtek.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!