Connect with us

Érdekességek

Dez Bryantnek csak a gyenge cornerek ellen megy

 

Vannak olyan elkapók a ligában, akiknek szinte mindegy, hogy milyen cornerek ellen állnak fel a meccseken. Persze könnyebb dolguk van a gyengék ellen, de a legjobbak ellen is várhatjuk, hogy dominánsak lesznek és számíthat rájuk az irányítójuk és csapatuk egyaránt. Ilyen például Jordy Nelson, Antonio Brown vagy Odell Beckham. Dez Bryant viszont nem tartozik ebbe a kategóriába, neki nagyon nem megy a jó CB-k ellen, ellenben a rossz cornerbackek ellen kifejezetten dominál, erre világított rá Scott Barrett a PFF-től.

 

Az elmúlt három szezonban így néz ki az a 12 fős lista, akiknek legrosszabbul megy a liga legjobb 25 cornerbackje ellen (PFF-értékelés alapján). A két táblázat a PPR fantasy pontokat mutatja célbavételek (bal oldali táblázat) és megfutott útvonalak (jobb oldali táblázat) alapján. Ugyan a fantasy pontok nem tükrözik tökéletesen a valódi teljesítményt, de ilyen matchupok esetén egész jól mutatja, mire is képes egy elkapó adott ellenfelek ellen:

 

 

És akkor nézzük meg ugyanezeket a táblázatokat a legrosszabb 25 cornerback elleni adatok alapján:

 

 

Néhány észrevétel ezzel kapcsolatban a nagy nevek tekintetében:

  • Allen Robinsonnak nem sűrűn lesz jó meccse, ha jó cornerback áll fel vele szemben. Eddigi karrierje során 60-szor vették célba top20 CB-vel szemben, mindössze 20 elkapást tud felmutatni 193 yardért és 1 TD-ért. Az utóbbi évtizedben a targetenkénti 0,74 PPR fantasy pontja a második legrosszabb a kvalifikáló játékosok körében.
  • AJ Green ugyan kihasználja, ha gyenge játékosok ellen játszik, azonban ez nem jelenti azt, hogy a jók ellen rosszul teljesítene. A 15. helyet érte el a legjobb CB-k elleni rangsorolásban is.

 

Van azonban egy elkapó, aki feltűnik mind a négy fenti táblázaton. Ő nem más, mint Dez Bryant. Bryant a legérzékenyebb arra, hogy milyen cornerback védekezik rajta. Nála van a legnagyobb különbség az utóbbi három év alapján a targetenkénti fantasy pontok tekintetében, ha a legjobb vagy ha a legrosszabb CB-k ellen áll fel:

 

 

Ez pedig igaz megfutott útvonalanként is:

 

 

Ezek mind azt jelentik, hogy nagyon fontos Dez Bryant számára, hogy ki védekezik rajta. Ez is lehet az oka, hogy nem került fel a ma befejezett Top50 listánkra. Ha pedig kitekintünk, hogy milyen éve lehet a 2017-es szezonban Bryantnek, akkor a Cowboys-szurkolók foghatják a fejüket és félhetnek előre, hiszen a 16 mérkőzésből 11-en nagyon jó cornerback védekezik majd az elkapón. Így tehát nem merész kijelenteni, hogy nem túl sokat fogjuk látni azt a bizonyos #throwuptheX ünneplést.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!