Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Torrey Smith hatása

A 7 játékai rovatunk megpróbál kicsit mögé nézni a játéknak és azt szakmai szemmel vizsgálni, így minden forduló után kielemezzük a legérdekesebb játékokat. Ebben a cikkben és videóban azt mutatom meg, hogy Torrey Smithnek milyen hatása van az Eagles támadósorára.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

[quote]Sajnos az NFL GamePass a héten nem volt segítségünkre, hiszen még mindig nem jött ki az All-22 felvétel, ami tavaly hétfőre megvolt a vasárnapi meccsekről, ezért kicsit limitáltabb a heti 7 játékai rovatunk, reméljük jövő héten már nem fognak ilyen gondok hátráltatni minket. Ehhez a cikkhez mindenképp szükségem lett volna rá a rajzolások miatt, hiszen hosszú játékok lévén a meccsközvetítésből nem látszik a teljes játék, így csak az elméletét mondom el a koncepciónak. [/quote]

 

Torrey Smith egy igazi one-trick-pony, azaz egy dolgot tud jól, de azt nagyon. Az ő esetében ez az egyenesen és gyorsan futás. Smith egy igazi mélységi célpont, aki ebből kereste a kenyerét már a Ravensben is és emiatt van neve a szurkolók körében is. Az Eaglesnek viszont DeSean Jackson kirúgása óta nem volt ilyen mélységi célpontja, aki megnyújtja a pályát.

 

Ez azért is fontos, mert tavaly például minden védelem tudta, hogy nem fog mögéjük bemenni senki, így néhány forduló után rájöttek, hogy feljebb léphetnek pár lépést, ami ahhoz vezetett, hogy az újonc Carson Wentznek beszűkült a pálya és így rengeteget romlott a teljesítménye. Idén Torrey érkezésével ez megváltozni látszik és ez rögtön meg is mutatkozott a Redskins ellen – még ha a táblán a yardok és pontok között nem is láthattuk.

 

 

Rögtön az első támadóplaye az Eaglesnek Torrey Smith felé irányult. Nagyon otthagyta Josh Normant, azonban Carson Wentz első lába kicsit megcsúszott, nem tudott teljesen tökéletesen beleállni a passzba, így aluldobta elkapóját. Aztán a negyedik negyedben újra bepróbálkoztak, akkor pedig túlkompenzált Wentz és túl hosszúra sikeredett a labda.

 

 

Wentznek a legnagyobb hiányossága a hosszú labdáknál való pontossága. Azonban meg kell próbálni ezeket a passzokat, mert ezzel megmutatja az Eagles a védelemnek, hogy képesek erre, ami arra készteti a defense-t, hogy kicsit hátrébb lépjenek, ez pedig utat nyit más, rövidebb, illetve középhosszú játékoknak is. Ebből sokat profitálhat például Zach Ertz vagy akár Nelson Agholor is a pálya középső részén és mindketten jó napot zártak a Redskins ellen.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!