Connect with us

Draft

Értékeljük az első kör minden választását!

Lement az első kör, mi pedig értékeltük mind a 32 picket!

Csak a játék kedvéért. 

1/1 Chicago Bears (from Panthers)
Caleb Williams
QB, USC

Lisan Al Gaib.

(katonadani)

Nem volt kérdés, a legjobb irányítót választotta ki a Bears. Az elmúlt két évben Williams parádés volt az egyetemen, a fizikai paraméterei is jók – a többiekhez képest alacsonyabb bust faktor és a csillagokban lévő plafon, mi kell még? Nyilván egy unalmas pick, amit csak elrontani lehet, de nem tették.

Értékelés: A

(Renningan)

1/2 Washington Commanders
Jayden Daniels
QB, LSU

Ha nem lenne egy Drake Maye a classban, akkor lehetne ez egy B+ értékelés (ami kvázi az elvárható jó lépés nálam), mert Danielsből azért lehet egy nagyon jó irányító (elit futások, kiváló mély labdák stb), még ha egész nagy is a bust faktor az esetében (óriási arányban akar futni, ha nyomás kerül rá, pálya közepét nem használja). De így, hogy Maye-t is választhatták volna, aki a szememben bőven egy polccal Daniels felett van, így nekem ez nem tetszik. Még ha egyébként a rendszerbe való illeszkedést látom is. Csak hát Kingsburyben sem bízok annyira, hogy kinevel egy QB-t. Önmagában nem lenne ez feltétlen rossz, de az alternatívához képest nem tetszik.

Értékelés: C

(katonadani)

Történelmi számok és eredmények, Heisman, mi kell még? Mondjuk, hogy tudjon irányítóként gondolkozni és el tudja találni a pálya közepét. Daniels egy nagyon érdekes és szórakoztató játékos, egy jó csapatban, egy jó támadófallal és koordinátorral kijöhet a benne lévő potenciál, de ebből semmi nincs meg Washingtonban. Nem rosszabb vagy tehetségtelenebb Maye-nél, de nekem nem tetszik a fit.

Értékelés: B

(Renningan)

1/3 New England Patriots
Drake Maye
QB, North Carolina

A Pats ölébe hullott a valódi 1/2-es játékos, aminek csak örülhetnek New Englandben. Vannak persze hiányosságai Maye-nek, de szerintem épp olyanok, amik abszolút javíthatók (pl. lábmunka). Ellenben olyan adottságai és képességei vannak, amik nem tanulhatók. Ezért szerintem nagyon magas a potenciál benne és szerintem a padlója is magasabb Danielsnél. Egy dologtól lehet tartani leginkább, méghozzá hogy ebbe a jelenlegi támadósorba nem szívesen tennék be szinte senkit, mert félek, hogy rossz dolgok rögzülnének nála, amiket utána nem nagyon lehet kinevelni.

Értékelés: A-

(katonadani)

Maye nem olyan veszélyes a földön, mint Daniels és talán emiatt kevésbé izgalmas is, illetve alacsonyabban van a plafonja, viszont szinte mindenben jó, amiben az évfolyamtársa nem. Jól olvas, jól menedzseli a zsebet, jól támadja a pálya közepét és a fizikai adottságai is rendben vannak. Sokkal jobban járt a Patriots vele.

Értékelés: A

(Renningan)

1/4 Arizona Cardinals
Marvin Harrison Jr.
WR, Ohio State

Sok mindent nem lehet hozzáfűzni. A draft talán legjobb játékosa, óriási hiányposztra. Annyi, hogy ez az elvárható pick volt, így azért A vagy A+ értékelésig nem tudok felmenni, mert az annak jár a szememben, aki várakozáson felülit tudott húzni (mert akkor nem lehetne különbséget tenni a jó meg nagyon jó draftok közt). Ezzel együtt semmibe sem lehet belekötni itt.

Értékelés: A-

(katonadani)

Nem volt csere, a Cardinals pedig kihúzta a draft legjobb játékosát. Harrison a tehetsége alapján lehet olyan jó, mint a legendás édesapja, óriási hiányposztra érkezett, igazi no brainer pick.

Értékelés: A

(Renningan)

1/5 Los Angeles Chargers
Joe Alt
OT, Notre Dame

Én továbbra is inkább WR-párti lettem volna, mert az legalább annyira kell és szerintem legalább annyira jó prospect Nabers vagy Odunze, mint Alt. Ezzel együtt az Alt-húzással sincs semmi probléma, sőt, egy nagyon jó játékos lesz, a falat is kellett erősíteni, satöbbi. Az azért érdekes kérdés, hogy ő vagy Slater hogyan áll át a jobb oldalra, de általában nem szokott ebből nagy probléma lenni.

Értékelés: B+

(katonadani)

Itt sem volt csere, ahogy Jim Harbaugh-val egyébként még soha. Elkapó nincs, de a class mély és amúgy is old school, sokat futó offense-t akarnak Los Angelesbe. Ehhez pedig (ahogy a passzjátékoshoz is) kell a támadófal, ahol szintén nagy lyukak vannak, Alt pedig generációs tehetség. Nem lehet belekötni.

Értékelés: A

(Renningan)

1/6 New York Giants
Malik Nabers
WR, LSU

Nálam Odunze egy hajszállal Nabers előtt volt a boardon és talán ide is egy hajszállal jobban tetszett volna, mert nincs igazi első számú stílussal megáldott játékos, de ez már szőrszálhasogatás. Nabers ugyanúgy egy nagyon jó pick, és most végre egy tényleg jó játékost találtak a dinamikus playmaker profilba, amit kerestek eddig is.

Értékelés: B+

Papírforma, bár én azért itt behúztam volna JJ-t, hadd szívja a fogát a többi QB-hiányos csapat. New Yorkban viszont kitartanak Daniel Jones mellett (még idén legalábbis), a legnagyobb hiányposztra pedig jött a legjobb elérhető játékos. Ez így rendben van, Nabers majd elkapja mástól is a labdát.

Értékelés: A

(Renningan)

1/7 Tennessee Titans
J.C. Latham
OT, Alabama

Nem járt jól a Titans, hogy végül Altot vitte a Chargers, mert azért volt egy polcnyi különbség közte és a többi tackle közt. Lathammel kapcsolatban azért vannak kérdőjelek, hogy a gyors pass rusherek ellen mennyire állja majd meg a helyét, de alapvetően egy magas padlóval rendelkező, stabil pont lehet a fal szélén. Az számára mindenképp pozitív, hogy Bill Callahan kezei alatt dolgozhat, így azért magabiztosabbak lehetünk a beválásában.

Értékelés: B

(katonadani)

Ha nincs Alt, jó a Latham. Elkapót is lehetett volna, de most az nem volt ordító need, ellenben a támadófal egy kisebb romhalmaz. Latham nagyon szépen jött fel az elmúlt napokban és mindenkit maga mögé utasított a második polcos falemberek között. Jó pick.

Értékelés: A

(Renningan)

1/8 Atlanta Falcons
Michael Penix Jr.
QB, Washington

Én amúgy sem igazán szerettem Penixet prospectként, mert nem fut, nem dob a pálya közepére és még a szélre is pontatlan (az elkapói nagyon kisegítették), nem kreatív a zseben belül sem. Ezek nálam elég nagy problémák. De egy tényleg QB-hiányos csapatnál még csak-csak elfogadtam volna valahol az első kör végén. De egyrészt a top10-ben nekem ez óriási reach, még QB-mértékkel is, a Falconsnál meg kifejezetten nem értem a dolgot Cousins garantált 100 milliója után egy hónappal. Azt mondják, hogy tetszik nekik a Packers modell, hogy padozzon két-három évet valaki és utána játsszon, de hát akkor vigyenek el egy fiatal játékost, aki még fejlődésben van (McCarthy), ne egy 24 évest, aki így legkorábban 26 évesen lesz kezdő.

Értékelés: WTF

(katonadani)

Abban elég biztos voltam, hogy első körös lesz, de ez? Penix talán a legjobb day 1 kezdő az újoncok közül, a padlója nagyon magasan van, viszont mindössze ezért nem adunk top 8-as cetlit (egy hónapnyi játék után már lehet, hogy a top 3-ban sem lenne). Két hét múlva már 24 éves lesz, túl sok fejlődési potenciál nincs benne, ő már nem sokat fog tanulni Cousins mögött. Ha hosszú távú projekt QB kell, akkor JJ sokkal jobb opció lett volna – ezzel maximum azt biztosította be a Falcons, hogy legyen egy prémiumnak ígérkező cseréje. Óriási reach egy olyan posztra, ami két-három évig biztosan nem lesz aktuális.

Értékelés: D

(Renningan)

1/9 Chicago Bears
Rome Odunze
WR, Washington

Mindenki tudta, hogy ha elérhető lesz, akkor a Bears kiviszi Odunzét, de épp ezért gondoltam, hogy valaki be fog cserélni eléjük érte. Nem így lett, így pedig óriásit fogott a Bears. Az én boardomon 4. legjobb játékost elvinni 1/9-re már önmagában szuper, de további pozitívum, hogy Caleb Williamst így még jobban tudják segíteni és nem csak idén Keenan Allennel együtt, hanem hosszabb távra is.

Értékelés: A

(katonadani)

Keenan Allen öreg és jövője lejár a szerződése. Meg amúgy is, Caleb Williamsnek meg kell adni mindent, hogy minél gyorsabban és minél jobban tudjon fejlődni.

Értékelés: A

(Renningan)

TRADE: 1/10 Minnesota Vikings (from NYJ)
J.J. McCarthy
QB, Michigan

Nem gondoltam, hogy a) McCarthy csak az ötödikként elkelő irányító lesz b) a Vikingsnak elég lesz egy helyet felmozognia. Azt még csak-csak kinéztem, hogy a 7-8. helyig elég lesz, de hogy ide se akart senki felmenni a Broncos-Raiders duóból? Na azt nem gondoltam volna. Mivel a Vikingsba került, így egész optimista vagyok a beválásával kapcsolatban, még ha nyilván sok is a kérdőjel körülötte. De a Vikings így abszolút jól járt, ha már Maye elérhetetlen volt.

(edit: az eredeti értékelésemre aludva egyet módosítottam, ott talán túlságosan figyelembe vettem az előzetes várakozásokat, hogy két első kört kell értük adniuk stb.)

Értékelés: B+

(katonadani)

A Vikings megcsinálta: mindössze egy negyedik és egy ötödik körös picket kellett feláldoznia (és mellé még kapott egy hatodikat) azért, hogy megszerezze azt a QB-t, akit a hírek szerint eredetileg is akart. Az más kérdés, hogy mennyire fog McCarthy beválni, igazi boom or bust, de ennél jobban megálmodni sem lehetett volna a Vikings részéről.

Értékelés: A+

(Renningan)

1/11 New York Jets (from MIN)
Olu Fashanu
OT, Penn State

A második tackle volt nálam Fashanu, szóval ilyen tekintetben ez tök jó. Egy kiváló passzblokkoló falember. Annyiban érdekes a dolog, hogy guardot ő nem nagyon tud játszani, így ő fixen csere lesz idén, amíg meg nem sérül valaki az öreg tackle-duóból. Erre persze elég jó esély van és be kellett biztosítania magát a Jetsnek, szóval összességében tetszik, de lehet Jets-specifikusan egy kicsit jobban tetszett volna egy guard flexibilis játékos, mondjuk Fuaga.

Értékelés: B+

(katonadani)

Sokak szerint Fashanu volt a legjobb OT Alt után, így nehéz ebbe a pickbe belekötni, pláne a cserével együtt. A támadófal nagy probléma a Jetsnél, és ugyan érkezett pár játékos a piacról, de New Yorkban játszik a liga egyik legsérülékenyebb offensive line-ja, kellett nagyon ide nemcsak a minőség, de a mélység is.

Értékelés: A

(Renningan)

1/12 Denver Broncos
Bo Nix
QB, Oregon

Nálam Nix előrébb volt a boardon mint Penix, de ezzel együtt is egy második kör eleji prospectnek gondoltam QB-inflációval együtt is (vagy azzal talán első vége). Egy korrekt kezdő játékos simán lehet belőle, főleg Payton mellett, ami újonc szerződésen nagyon is hasznos, de ha az Oregonon látott ultra konzervatív mentalitást hozza a profik közé is, akkor maximum egy Derek Carr lesz belőle. Nem tudom ez elég-e a Broncosnak hosszú távon, de persze rövid távon jobb mint Zach Wilson meg Jarrett Stidham.

Értékelés: C

(katonadani)

Én nagyon boldog vagyok, csak én tippeltem Nixet az első körbe, ráadásul pont a Broncoshoz! Ettől persze ez még nem lett egy hű de jó húzás, Nixnek az első kör vége is necces, nemhogy a top 12. A padlója nagyon alacsonyan van, és bár a karja jó és láttunk tőle nagyon szép dolgokat, de összességében egy projekt játékos, aki egy profik között nem igazán használható, nagyon könnyű rendszerben játszott. Persze ha valaki, akkor Sean Payton kihozhatja belőle az állatot, hiányposztra is érkezett – védhető.

Értékelés: B-

(Renningan)

1/13 Las Vegas Raiders
Brock Bowers
TE, Georgia

Értem én a BPA-t meg minden, de nem tudom mennyi szükségük volt rá. Vagy ha volt, akkor a tavalyi második kör eleji Michael Mayer megy a kukába (TE2-nek, ami lássuk be majdnem a kuka). Bowers jó eséllyel jó játékos lesz, bár azért tudni kell használni, ami szintén nem biztos Vegasban Luke Getsyvel, de szerintem itt csapatspecifikusan lehetett volna jobbat húzni, posztérték szerint meg pláne. A magasan húzott TE-k beválási aránya meg nem valami jó, és még ha jobban is bízunk Bowersben a korábbiaknál, azért ez ott motoszkálhat a fejünkben.

Értékelés: B-

(katonadani)

Irányító nem maradt, de a támadófalban és a védelemben sokkal nagyobb lyukak voltak annál, minthogy egy tight endre lőjék el ezt a picket. Bowers persze egy top tehetség, de elkapni tudó játékosokból nem volt akkora hiány Las Vegasban, ellenben most nincs ember, aki megvédje az irányítót és levédekezze a passzt.

Értékelés: B

(Renningan)

1/14 New Orleans Saints
Taliese Fuaga
OT/OG, Oregon State

Fuaga volt a következő tackle az én boardomon is, ez gyakorlatilag pont a megfelelő helye volt, és illik is a saintses fizikális stílusba.

Értékelés: B+

(katonadani)

Ez nem volt kérdés, szinte már mennyiségre sincsenek meg New Orleansban. A sok F-betűs OT-ből bárki jó lett volna, ha Fuaga, akkor Fuaga, teljesen rendben van.

Értékelés: A

(Renningan)

1/15 Indianapolis Colts
Laiatu Latu
ED, UCLA

Imádom Latut, top10-es tehetségnek tartottam idén (egy sérülés red flaggel), de azért éreztem nagyobb hiányposztokat a csapatnál, amit lehetett volna itt orvosolni (CB, gyors WR). Ezért nem tudok a “steal” ellenére maximális értékelést adni, de fontos posztra nagy potenciállal rendelkező játékos, szóval baj azért nincs vele.

Értékelés: B+

(katonadani)

A Coltsot nem zavarta Latu kórlapja, így pedig az övék lett a class legjobb pass rushere. Van ebben kockázat és talán a CB-sorra inkább ráfért volna az erősítés, de ezzel együtt is védhető a pick.

Értékelés: A-

(Renningan)

1/16 Seattle Seahawks
Byron Murphy
iDL, Texas

Fautanu jobban tetszett volna, főleg hogy második köre sincs a csapatnak (a harmadikban azért még találhatnak embert a belső támadófalba), de amúgy Murphyt bírom és Macdonald rendszerébe kell is ilyen védőfalember. Nem volt igazán üres a poszton a csapat, hiszen Dre’Mont Jones és Leonard Williams miatt nem volt ez igazi hiányposzt, de Murphy azért kicsit más stílus hozzájuk képest, meg gondolom legalább egyikük távozni fog jövőre. Nem vagyok maradéktalanul elégedett, de jó ez.

Értékelés: B+

(katonadani)

Mike Macdonald kapott egy saját Justin Madubuikét. Én a támadófallal mentem volna, pláne hogy Fautanu még elérhető volt, de Murphy is jó választás. Hiányposztra érkezett, a legjobb belső védőfalember a classból, aki brutálisan jó lehet Macdonald rendszerében.

Értékelés: A

(Renningan)

TRADE 1/17 Minnesota Vikings (from JAX)
Dallas Turner
ED, Alabama

Nem igazán számítottam erre, kicsit drágának is tűnik plusz három picket beadni a felmozgásért, de Turner itt már abszolút steal. És igazából tényleg kell is pass rusher a csapatnak, hiszen Van Ginkel csak rotációs szerepben használható, szóval Greenard túloldalán azért nem volt senki érdemleges. Most egy nagyon jó és fiatal edge duója lesz a Vikingsnak, ami sosem hátrány. Mondjuk a rengeteget blitzelő Floresnél meg talán kevésbé fontos. És lehet jobban tetszett volna Fautanu vagy egy cornerback a helyükön. De szereztek egy nagyon magas potenciállal rendelkező játékost. Vegyesek az érzéseim.

Értékelés: B

(katonadani)

A Vikings feladta a 23. és 167. választási jogát, valamint a 2025-ös harmadik és negyedik körös cetlijét, hogy megszerezze a pass rusher Dallas Turnert (plusz eleve már ide is fel kellett cserélni). Aki egy jó játékos, a top 10-ben is el tudtam volna képzelni, de Jonathan Greenard és Andrew Van Ginkkel leigazolása után nem érzem ezt annyira fontosnak, miközben a CB-sor vagy a belső védőfal nem néz ki annyira jó, a belső támadófalról nem is beszélve.

Értékelés: B-

(Renningan)

1/18 Cincinnati Bengals
Amarius Mims
OT, Georgia

Én nagyon bírtam Mimst, a sérüléseitől tartok igazán, nem a tapasztalatlanságától, mert nyersnek nem mondanám, hiszen jól mutatott, amikor pályán volt. Emellé a fit is kiváló, hiszen a Bengalsnál épp az ilyen nagy tackle-öket keresik (lásd Trent Brown és Orlando Brown). Mimsben elit potenciál lakozik, de azért ezt ki kell tudni hozni belőle.

Értékelés: A-

(katonadani)

A Rams ellen elveszített Super Bowl óta kérdés a támadófal. Az erősítési kísérletek mellé mentek, sok eddig kezdőnek számító, de amúgy középszerű OT meg távozott (15-20 millióért ráadásul!), így mindenképp kellett az erősítés. Mims eléggé boom or bust játékos, de a legjobb elérhető tackle volt itt, Joe Burrow egészsége pedig mindenek fölött.

Értékelés: A-

(Renningan)

1/19 Los Angeles Rams
Jared Verse
ED, Florida State

Azt nem teljesen látom, hogy Verse pontosan hogyan és milyen szerepkörben is illeszkedik a jelenlegi sémába, de azért azt valószínűnek tartom, hogy a Ramsnél ezt jobban látják. Én a többiekhez képest kicsit alacsonyabban voltam vele (20. volt a boardomon), mert hajlékonyság hiányában a szélről való győzelmeket kevésbé látom benne, így a potenciálja nincs az egekben, de az biztos, hogy nagyon magas a padlója az elemi erejének hála, így első naptól kezdethető játékos.

Értékelés: B+

(katonadani)

Verse egy nagyon jó pass rusher, a leginkább NFL-kész játékos a posztján idén. Kell is ez a Ramsnek Aaron Donald visszavonulása után, még ha ennek az is lesz az ára, hogy Verse soha nem lesz top a posztját az alacsony plafonja miatt.

Értékelés: A-

(Renningan)

1/20 Pittsburgh Steelers
Troy Fautanu
OL, Washington

Szerintem centernek szánják Fautanut, bár azért kíváncsi vagyok arra, hogy ez tényleg így van-e, és hogy a posztváltás mennyire fog működni az esetében. Szerintem jó lesz, de azért ez egy kis kérdőjel. Mindenesetre itt már bőven steal Fautanu, nálam a 12. legjobb prospect volt.

Értékelés: A

(katonadani)

Fautanu itt már majdnem hogy steal. A Steelers támadófala nagyon nem nézett ki jól, Fautanu a szélen és belül is tud játszani és Pro Bowl kaliberű tehetségnek számít. Nem old meg minden problémát, de életképesebb lesz vele a Wilson vagy Fields vezette támadósor.

Értékelés: A

(Renningan)

1/21 Miami Dolphins
Chop Robinson
Edge, Penn State

Nem vagyok Robinson nagy rajongója, mert ugyan soha nem látott első lépése van, ami nagy előny a poszton, de ezen kívül nem tudom, miben igazán jó. És tartok tőle, hogy ennyi nem lesz elég. Az lehet segít neki, hogy újoncként csak szituációs játékos lesz, de azt meg nem tudom mennyire akarsz első körben vinni. Igazából ez még a kisebb probléma lenne, ha úgy gondolnám, hogy jó lesz később, csak én ebben azért kételkedem.

Értékelés: C

(katonadani)

A védőfal közepe nagyot gyengült Wilkins távozásával, a csapat azonban a szélét erősítette. Robinson egyértelműen nem a legjobb elérhető játékos volt itt és rövid távon a pass rusher sem volt akkora need. Hosszú távon már más a helyzet és az is javítja a helyzetet, hogy a legjobb falemberek kimentek.

Értékelés: A-

(Renningan)

1/22 Philadelphia Eagles
Quinyon Mitchell
CB, Toledo

Szerintem nem beszélek haza, ha azt mondom, hogy ez az első kör legjobb húzása. Nálam a 8. legjobb játékos volt a boardon, erre 14 pickkel hátrébb is elérhető volt és fel sem kellett cserélni érte. Óriási hiányposztra, talán a legjobb védő prospect úgy összességében is idén. Ez óriási steal.

Értékelés: A+

(katonadani)

Lecsúszott, ahogy mindig. Mitchell akár top 10-es is lehetett volna, a 22. választással óriási ajándék. Ráadásul pont az Eagles legnagyobb hiányposztjára érkezik, és még cserélni sem kellett érte. Tökéletes.

Értékelés: A+

(Renningan)

1/23 Jacksonville Jaguars (from MIN)
Brian Thomas Jr.
WR, LSU

A Jaguars Ridley-vel képzelte el a WR-sorát, azonban túllicitálták őket, így nagy problémának tűnt az egység a draft előtt. Már a helyükön, sőt akár kisebb felcserével sem lett volna bajom egy Thomas-pickkel, de így hogy még le is cseréltek és kaptak extra 3+4+5. körös pickeket, ez tényleg remek. Persze vannak kérdőjelek Thomas játékával kapcsolatban, de nagyon magas potenciállal is rendelkezik és jól is illik a WR-szobába stílusilag.

Értékelés: A

(katonadani)

Ridley ment, Thomas jött. A poszt tetszik és Thomas itt jó értéket is képvisel, de a cornert nagyobb problémának éreztem és volt még itt bent az LSU elkapójánál bőven tehetségesebb védő.

Értékelés: B+

(Renningan)

TRADE: 1/24 Detroit Lions (from DAL)
Terrion Arnold
CB, Alabama

Majdnem olyan steal, mint az Eaglesé. Annyi különbséggel persze, hogy azért itt egy egész magas árat kellett fizetni (harmadik kör első fele), hogy megszerezzék. Meg hogy nálam azért volt egy fél polcnyi különbség a két CB közt. De örülhetnek Detroitban, egy nagyon jó játékost szereztek talán a legnagyobb hiányposztjukra.

Értékelés: A-

(katonadani)

A Lions feladta az idei harmadik körösét, hogy megszerezze a Cowboys pickjét és milyen jól tette. Arnold sokaknál top 10-es tehetség volt, de mindenképp top 15-ös. Ehhez képest az első kör végén óriási steal, ráadásul a Lions talán legnagyobb hiányposztjára érkezett. Mint egy álom, olyan ez a nap a Lions szurkolóinak.

Értékelés: A

(Renningan)

1/25 Green Bay Packers
Jordan Morgan
T, Arizona

Nekem elég egyértelmű volt, hogy támadófal lesz, a konkrét játékos volt a kérdés. Valahogy Morganben kevésbé gondolkodtam az esetükben, de így utólag logikus. Több poszton játszatható, zónablokkolásban kiváló, ez pont a Packers esete.

Értékelés: B+

(katonadani)

Hogyhogy nem védő? El sem hiszem. Morgan itt egy kicsit reach, de amúgy teljesen rendben van. A támadófal széle nagyon nem néz ki jól Green Bay-ben, ráadásul a képzés nagyon jó, így egy olyan nyersebb játékosból is, mint Morgan ki tudják hozni a vadállatot.

Értékelés: A-

(Renningan)

1/26 Tampa Bay Buccaneers
Graham Barton
OT, Duke

Barton akár guard, akár center poszton jó lehet (sőt, szerintem jó is lesz), ami azért remek hír, mert a Buccaneers guard és center poszton sincs meg jelenleg. Ez nagyon jól összeállt.

Értékelés: A-

(katonadani)

A Bucs belső támadófala talán a legrosszabb az egész ligában, Barton pedig az egyik, ha nem a legjobb belső támadófalember volt az idei classban. Akár centerként, akár guardként, de nagyon jó lehet már újoncként is – nagy fogás.

Értékelés: A

(Renningan)

1/27 Arizona Cardinals (from Texans)
Darius Robinson
DL, Missouri

Én elég negatív vagyok Robinsonnal kapcsolatban (60. hely körül volt a boardomon), mert a szélre biztos vagyok benne, hogy nem elég atletikus, belülre pedig nem tudom, hogy elég erős lesz-e, illetve ha nem, akkor legalább pass rush-ban extrát tud-e nyújtani. Egyikben sem vagyok biztos, egyáltalán. Egy klasszikus 3-4-es két gapes DE-nek tudnám leginkább elképzelni, de azt meg már nem nagyon játszatnak az NFL-ben. Szóval nekem nem tetszik, de azt tudtam, hogy aki elviszi az elsőben, az nekem nem fog tetszeni. Nyilván hiányposzt, de hát szinte minden hiányposzt a Cardinalsnál.

Értékelés: D+

(katonadani)

A Cardinalsnál minden hiányposzt, így Robinsonnal is azonnal erősödni fog a roster. Viszont nem a DT volt a csapat legnagyobb problémája, Cooper DeJean vagy Nate Wiggins a secondarybe sokkal jobban tetszett volna. Vagy ha már belső védőfalember, akkor Jer’Zhan Newton, még ha nem is pont ugyanazon a poszton játszanak.

Értékelés: B

(Renningan)

TRADE: 1/28 Kansas City Chiefs (from BUF)
Xavier Worthy
WR, Texas

Én magasabban voltam Worthyvel mint a legtöbben, itt szerintem abszolút rendben van (inkább a többiek voltak jóval alacsonyabban ehhez képest). Nagyon kíváncsi vagyok, pontosan hogyan fogják használni: kizárólag mély fegyverként, vagy emellé gadget játékosként is a kezébe juttatva a labdát. Túlértékelni nem kell, hogy a Chiefsbe került, fürödtek már be draftolt WR-ek az utóbbi években itt, de nyilván kerülhetett volna sokkal rosszabb helyre is, és optimistábbak lehetünk a beválásával kapcsolatban, mint tegnap ilyenkor. Egy szélsebes játékos, akiben szerintem a sima sebességénél nagyobb potenciál van más területen is.

Értékelés: B+

(katonadani)

A poszt jött, a játékos nem. Az is érdekes, hogy sikerült pont a Billsszel cserélni, ráadásul olyan sokat nem is kellett feláldozni: a Chiefs adta a 32-95-221-es cetliket, míg a Bills a 28-133-248-as pickeket. Worthy értéken védhető, bár lehet azon vitatkozni, hogy ő, Adonai Mitchell vagy Ladd McConkey a jobb. Balhéi viszont nincsenek és a Chiefsnél most ez a legfontosabb.

Értékelés: A-

(Renningan)

1/29 Dallas Cowboys (from DET)
Tyler Guyton
OT, Oklahoma

Nagyon kellett támadófalember, és elvitték a talán utolsó első körös játékost. Guyton tökéletes adottságokkal és atletikussággal rendelkezik, így magas a potenciálja. Nyers még meg tapasztalatlan, de Dallasban elég jól találtak falembereket korábban, így lehet bízni a beválásában. Itt abszolút jó értéken van, a helyükön is vihették volna és kaptak egy 3. kört pluszba. Remek.

Értékelés: A

(katonadani)

Behúzták azt a legnagyobb hiányposztjukra, akit amúgy is akartak, és még egy 3. kört is kaptak érte. Ennél tökéletesebb nem lehetett volna.

Értékelés: A+

(Renningan)

1/30 Baltimore Ravens
Nate Wiggins
CB, Clemson

Én tartok attól, hogy Wiggins nagyon vékony, például hogy Ja’Marr Chase-ék ellen hogyan állja majd meg a helyét, de itt a kör végén már teljesen jó (26. volt a boardomon), mert rendkívül gyors és összességében egy jó cornerback. Sajnálhatják, hogy a támadófalba már nem maradt igazán jó játékos (csak center, ami meg nem kell), így szerintem nem kerültek a legjobb helyzetbe azért.

Értékelés: B+ 

(katonadani)

A top támadófalemberek elfogytak, így nyugodt szívvel lehetett a védelemre fókuszálni. A CB nagy need volt, Wiggins pedig a legtöbb szakértő szerint a harmadik legjobb corner volt az idei drafton. Abszolút jó döntés.

Értékelés: A

(Renningan)

1/31 San Francisco 49ers
Ricky Pearsall
WR, Florida

Szerintem a 49ers hagyja ki vagy hagyja benn a legtöbb “értéket” a draftokon folyamatosan. Pearsallt nem várta az első körbe gyakorlatilag senki, simán hátracserélhettek volna (persze kell partner is, de akkor meg húzhatta volna valakit, aki jobban értéken van). Na mindegy. Ez a pick azért előrevetíti, hogy elcserélhetik Brandon Aiyukot vagy Deebo Samuelt, talán inkább utóbbit, mert Pearsall inkább az ő helyét tudná átvenni a támadósorban (nem egy az egyben, mert futásoknál és YAC annyira nem veszélyes, de legalább a slot szerepkörbe ő illene). Nem tudom mennyire értek egyet ezzel, még ha egyébként Pearsall jó eséllyel jó játékos is lesz ebben az offense-ben.

Értékelés: C

(katonadani)

Megvan az idei draft második legnagyobb hülyesége (még akkor is, ha Brandon Aiyukot idén vagy jövőre pótolni kell). Kyle Shanahanéktől persze ez nem meglepő, mindig van pár magas körös agymenésük, bár eddig első kört még nem szórakoztak el. Pearsall második kör végi pick, a konszenzus szerint még a top 10-be sem fér be a classban, bőven volt nála jobb elérhető WR, de a védőfal belsejét vagy a secondaryt is lehetett volna erősíteni.

Értékelés: D+

(Renningan)

TRADE: 1/32 Carolina Panthers (from BUF)
Xavier Legette
WR, South Carolina

Nem tudom mennyi értelme volt ide felcserélni, az ötödik éves opció nem ér annyit, ráadásul még fizetésben is nagy lépcső van a két pick közt, szóval ez a része furcsa nekem (talán féltek, hogy a Bills elviszi). Én a konszenzusnál jobban bírtam Legette-et, és szerintem jól is illik a WR-szobába a méret-sebesség kombójával, még ha nyilván vannak is intő tényezők nála (fejletlen, idősebb).

Értékelés: B

(katonadani)

A Bills kétszer is hátra ment, ezúttal a Panthersszel cserélt a csapat (az egy helyes felmozgásért mindössze megcserélték egy ötödik és hatodik körös picket a csapatok). A Panthers pedig hozott egy célpontot Youngnak, mégpedig Xavier Legette-et. A pick védhető, a felcserélt viszont nem nagyon értem, még ha olcsó is, azért bőven lett volna egy húzással később jó elkapó (is). A Bills részéről meg abszolút érthetetlen a lépés, lemondani az ötödik opcióért egy 5-6. körös helycseréért?

Értékelés: A-

(Renningan)

14 Comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!