Connect with us

Beharangozó

Amikor a vikingek betévedtek a medve málnásába

Az NFC North csoportrangadójával zárul az NFL 5. játékhete, ami alapjáraton nem egy közönségcsalogató meccs, csakhogy történtek olyan események, amik mégis érdekessé teszik ezt a találkozót. Hogy mik ezek, azokat összeszedtük ebbe a cikkbe! Ha pedig úgy döntesz, hogy ezek az események megérik azt, hogy ne otthon a négy fal között tekintsd meg a találkozót, akkor irány a Ziccer Sportpub!

 

 

Minnesota Vikings (2-2) @ Chicago Bears (1-3), 2:25, Sport TV

 

1. Mitchell Trubisky debütál!

 

Nyilván az a legfőbb ok azért, amiért megéri virrasztani a reggeli órákig, hogy a Bears 2. helyen kiválasztott újonc irányítója debütálhat tétmeccsen is az NFL-ben. A preseason során nem mozgott rosszul, de teljesen más ott játszani, mint tétmeccsen, ráadásul a Vikings védelme ellen debütálni nem szerencsés feladat. Több szempontból sem irigylésre méltó a fiatal irányító helyzete, hiszen a támadófala gyakran nem áll a helyzet magaslatán, illetve a sérülések miatt megtizedelt elkapóállománya sem éppen egy álomnévsor egy debütáló QB számára. A preseason során a playaction játékokat nagyon érezte, ami a Jordan Howard – Tarik Cohen kettőssel elég jól eladható lehet, de playmaker elkapó nélkül mocskosul nehéz meccs vár majd rá.

 

2. Sam Bradford (úgy néz ki) visszatér

 

Bradford majdhogynem tökéletes meccsel debütált a (gyenge védelemmel bíró) New Orleans Saints ellen, hogy aztán sérülések miatt a következő három találkozót kihagyja, amik során 1-2-es mérleget szedett össze csapata. Hogy mi lett volna, ha Bradford irányít, azt valószínűleg sosem tudjuk meg, de még így sem reménytelen a helyzetük a rájátszást illetően, főleg hogy még a szezon 3/4-e hátravan, jövő héten ráadásul a Packerst fogadják majd. Bradford ezúttal egy újabb, egykor szebb napokat látott, manapság pedig elég vékony defense ellen nézhet farkasszemet, ahol továbbra is fenntarthatja közel tökéletes mutatóját.

 

3. Vikings meccs = Everson Griffen sack

 

 

Az NFL csapatokban egyáltalán nem ritka a védőfal rotációja, sőt, szinte már elvárás, ez alól Mike Zimmer sem kivétel. A rotáció során a klasszis játékosokat is leültetik a padra, ha a szükség úgy hozza, emiatt történhetett meg tavaly az, hogy egy Everson Griffen statisztikai adatlapja tavaly “mindössze” 8 sacket mutatott. Idén azonban 219 snapnél jár, ami négy fordulót követően a 14. legtöbb volt a pass rusherek között, ami a Vikings total védősnapjeinek közel 85%-a, és ez már a statisztikáján is meglátszik. Négy meccs után 5 sacknél tart, ráadásul mindezt úgy, hogy eddig nem volt sack nélküli találkozója. Most Charles Leno Jr. lesz az, aki szembe fog szállni vele, de nem mernénk rá nagy tétben fogadni, hogy nem lesz meg a zsinórban 5. meccsen begyűjtött sackje.

 

4. A Tarik Cohen – Jordan Howard fúzió

 

Több NFL csapatnál is kezd kialakulni egy fiatal QB-RB páros, amire lehet építenie egy franchise-nak. Azonban olyan kevés helyen van, ahol ez a páros két újoncból állhat, márpedig a Texanson (Watson-Foreman) kívül a Bearsnél is ez a helyzet. Tarik Cohen ugyanis tökéletesen ellensúlyozza Jordan Howard hiányosságát, mégpedig a passzjátékban nyújtott segítséget, hiszen Howardnak borzasztó kezei vannak ehhez. Cserébe viszont Howard a földön hatékonyan termeli a yardokat, és nem ritka, hogy egyszerre vannak fent a pályán, ami aztán végképp megkavarja a védőket. Amennyiben ez a Vikings ellen is megtörténik, akkor egy rookie QB – rookie RB – másodéves RB felállás lesz a backfielden, ami meg pláne ritkaságszámba megy az NFL-ben.

 

5. A Vikingsban van az NFL legjobb elkapóduója

 

 

A tavalyi szezon ellenére alighanem senki nem gondolta volna, hogy a Stefon Diggs – Adam Thielen WR-kettős lesz az NFL legjobb párosa négy fordulót követően, főleg hogy három meccsen is Case Keenum dobálta nekik a disznóbőrt. Pedig megtörtént, Diggs 391 elkapott yarddal jelenleg listavezető, Adam Thielen pedig négy fordulót követően a harmadik helyen szerénykedett 358 elkapott yarddal. Gondolom nem kell részletezni, hogy két 350+ yardos játékos egy csapatban sincs, de rajtuk kívül csak Antonio Brown jutott ezen határ fölé (illetve Brandin Cooks, de ő már lejátszotta az 5. fordulós meccsét). A Kyle Fuller – Marcus Cooper kettős ellen pedig tovább gyarapíthatják yardjaik számait.

 

6. Sok sérülés miatt csupa új arcot láthatunk

 

Mindkét csapatot érzékenyen érintették a sérülések. A Bears kapcsán már említettem, hogy az elkapósor egy Kevin White-tal és Cameron Meredith-szel szegényebb lett, a védőoldalon pedig Jerrell Freeman és Willie Young játékát kell nélkülözniük a szezon hátralevő részében, Nick Kwiatkowski sérülés, Danny Trevathan pedig eltiltás miatt nem áll a védelem szolgálataira. Ezzel pedig az eddig méltán híres John Timu – Christian Jones kettős lehet a linebackersor közepén. Az az egy mázlijuk van, hogy Dalvin Cook szintén kiesett a túloldalról a teljes szezonra keresztszalag szakadás miatt, így “csak” Latavius Murray-t kell majd megfékezniük, aki elnyerte magának a kezdőt a MNF-re – kérdés, hogy meg tudja-e tartani a még mindig nem 100%-os állapotban lévő ex-Raiders játékos.

 

 

Andreas nem fél szembemenni az árral, és ő az újdonság erejében bízva Bears győzelmet vár, a többiek viszont maradnak a realitás talaján, és talán még úgy sem változtatnának a tippjeiken, ha mégsem Bradford szaladna ki a pályára kezdőként a vendégeknél. John Foxnak viszont már kezdik összerakni a guillotine-t, amihez ha továbbra sem tud nyerni, akkor előbb-utóbb odarakják a nyakát, talán éppen ezért is döntött úgy, hogy az utolsó ütőkártyáját kijátszva bedobja az újonc irányítót a kezdőbe.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!