Connect with us

Érdekességek

Az NFC East a legjobb irányítók divíziója

Ha a címet nem látva megkérdeznénk, melyik divíziója adja a ligának a legjobb irányítókat, mit válaszolnátok? Az AFC West Carr-ral, Riversszel és Alex Smithszel? Az NFC North Aaron Rodgersszel, Matt Stafforddal és a Sam Bradforddal (Bridgewaterrel, Keenummal)? Vagy a két MVP-t felvonultató NFC South Cam Newtonnal, Matt Ryannal, a mindig elit Drew Breesszel és a nagy tehetség Jameis Winstonnal?

 

 

Idén úgy néz ki, hogy az NFC East lenne a válasz. Pedig két másodéves fiúcska, egy milliomodik franchise taget kapó Cousins és a karrierje végét járó, egye gyengébben játszó és 1-8-cal álló Eli Manning vezeti ki csapataikat az öltözőkből. Ez így leírva nem hangzik olyan jól, pedig jelenleg ők rendelkeznek a legjobb mutatókkal, ha a teljes divíziókat vesszük figyelembe:

 

  • Nekik van a legjobb passer ratingjük átlagosan (96,5)
  • Három irányítójuk is legalább 95-ös passer ratinget tud felmutatni (egyik másik divízió sem képes erre)
  • Nekik van a legtöbb passzolt TD-jük (67)
  • Nekik van a legkevesebb interceptionjük (20) , pedig Eli is itt van

 

 

A legrutinosabb, két Super Bowlt is nyerő Eli Manning pedig még le is húzza az átlagot. Dak Prescott és Carson Wentz személyében viszont olyan két fiatal csillagot látunk, akikben másfél szezon után nem csak a potenciál van meg, hanem a produktivitást is. Ők ketten egyébként a héten össze is csapnak Dallasban, semmiképp se hagyjátok ki a vasárnap esti rangadót.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!