Connect with us

Hír

Biztos Garoppolo a franchise QB San Franciscóban?

A Garoppolo-trade egész hétre beszédtémát szolgáltatott az NFL világban, köztük nálunk is, nem véletlenül. Álomszerű forgatókönyv, gondolhatnánk, hiszen John Lynch elmondása szerint kinevezése óta akarta magának Garoppolót, ráadásul olcsóbban is hozták el, mint amit állítólag a Browns kínált ellenértékként a draft környékén. Viszont tényleg ő lesz a franchise irányítója?

 

 

Először is nézzük a száraz tényeket! Garoppolo megszerzésével nem csak a játékjogát, de a szerződését is megszerezték, ami jövő márciusban jár le, amit értelemszerűen meg kell hosszabbítani, már ha akarják. Nyilván nem azért adtak érte egy második körös picket, hogy aztán márciusban elengedjék. A hosszabbításnak két módja is lehet: vagy sikerül egy hosszú távú szerződésben megállapodni, vagy pedig egy franchise taget raknak a játékosra a 2018-as szezonra, és utóbbi tűnik egyre valószínűbbnek.

 

Bármennyire is odáig vannak sokan Garoppolótól, a 49ers sem mondana fejjel a falnak rohanva all int az üzletre, hiszen mégis csak pár meccse van a profik között, és inkább adnának neki egy bizonyítási évet – erre pedig a franchise tag tökéletes, ráadásul annyi pénz áll a rendelkezésükre a jövő évi offseasonre, hogy röhögve belefér. Csakhogy itt kezdődnek a káoszelméletek, amik közül az ESPN-é a legérdekesebb. Adam Schefter (az egyik legnagyobb insider az NFL-ben, rengeteg kapcsolattal és belsős infóval szolgáltat hétről hétre) legújabb cikkében arra próbált utalni, hogy a 49ers még nem mondott le arról, hogy másik irányítót szerezzen magának.

 

Ugyanis az első körös pickjük még mindig ott van a tarsolyukban, amivel vélhetően egy top tehetséget tudnak kihúzni, aki akár irányító is lehet, valamint Schefter forrásai szerint még Kirk Cousins megszerzéséről sem mondott le teljesen a 49ers. De ez még mind semmi, a csattanó ugyanis most jön: arra is lát esélyt, hogy a 49ers a franchise taget használva ad Garoppolónak szerződést a következő szezonra, és áruba bocsátja egy magasabb draftpick reményében!

 

Bevallom őszintén, engem erősen meglepne ha ez megtörténne, és a magam részéről nem is látok rá sok esélyt, de lehet nem ok nélkül közölte ezt cikk formájában, és bízik a forrásaiban. Mindenesetre óriási fordulat lenne, az egyszer biztos.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!