Connect with us

Hír

Josh Rosen lehet nem lép már pályára a draft miatt?

Josh Rosen az UCLA Bruins irányítója, potenciális első körös irányító prospect. Mivel sok társának borzasztó szezonja van, így már az a lehetőség is felmerült, hogy ő lesz az elsőként kiválasztott irányító. Ennek érdekében pedig a továbbiakban nem kíván az egyetemen pályára lépni, ami a tavalyi Fournette-McCaffrey ügyet idézi meg erre a draftra is.

 

 

Tavaly két top RB porpect is úgy döntött, hogy csapata Bowl meccsén nem lép pályára, hiszen nem szeretnék kockáztatni a draftpozíciójukat. A szurkolók és a futballközeg nagy része elítélte őket, de ez őket cseppet sem aggasztja, hiszen Fournett a 4., McCaffrey pedig a 8. helyen lett kiválasztva, ami szép summát is jelent számukra. A sérülésektől való félelem minden draftra érkező játékosban benne van, és nem szeretnének úgy járni, mint a 2016-os drafton Jaylon Smith, aki csapata Bowl meccsén szenvedett súlyos térdsérülés, ami miatt egyrészt kicsúszott az első körből, másrészt csak a 2017-es szezonban debütálhatott.

 

Rosen azonban ezt egy új szintre emelné. Sérülés miatt nem játszott a mostani fordulóban, és úgy tervezi, hogy nem is erőltetné tovább a szezont, akármikor épülne fel. A Bruins jelenleg 4-5-ös mérleggel áll, három találkozójuk van még hátra, plusz egy lehetséges Bowl Game, ami az egyedüli célja lehet a csapatnak ilyen mérleggel. Ám Rosen nem szeretné kockáztatni az egészségét, és inkább a draftra készülne már, ami aztán tényleg kicsaphatja a biztosítékot a szurkolók körében, de érthető az álláspontja.

 

A jövő évi QB classban ugyanis rengeteg alulteljesítő játékos van, köztük Rosen lehetséges első körös riválisai is. Sam Darnoldból egy turnover gép lett, Lamar Jackson és Josh Allen NFL-be való integrálódását is kérdőjelek övezik, így Rosennek egyenes útja lehet az elsőként kiválasztott irányító szerepre, sőt, aktuális esetben akár 1/1-re is, ami még több pénzzel és figyelemmel járhat. Hogy Rosen valóban 1/1-es tehetség-e, arról megoszlanak a vélemények, de ezért ő hajlandó lenne beáldozni a hátralévő meccseit. Rosen számára korábban kérdéses volt, hogy jelentkezik-e egyáltalán a draftra, de a jelek szerint erről már meghozta a döntését.

 

Már csak attól félnek a csapatok, hogy ez újabb lavinát indíthat el a draftra készülő játékosok között, és sokan már nem csak a Bowl meccseket, de a szezon végét is inkább kihagynák.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!