Connect with us

Érdekességek

Jól tette a Patriots, hogy elcserélte Chandler Jonest?

Chandler Jones megszerezte a 10. sackjét csütörtökön a Seahawks ellen, ezzel Everson Griffen után ő lett mindössze a második játékos, aki 2015 óta minden évben legalább 10 sacket jegyzett. Erre még persze Von Millernek (8) és Khalil Macknek (4,5) is van esélye, bár ez semmit nem von le Jones érdemeiből. Megérte őt elcserélnie a Patriotsnak?

 

Ha azt nézzük, hogy Jones nélkül is Super Bowlt nyert a csapat, akkor nyilván jó csere volt. Jonesért egy második körös picket kapott a Pats, amit tovább is adott a Saintsnek (elkerülve ezzel az újabb bust húzást), így megszerezhette magának Joe Thuneyt és Malcolm Mitchellt. Előbbi instant kezdő lett és nem is játszik rosszul, utóbbi pedig egy közepes elkapó, akinek Tom Brady dobál. Ilyen téren tehát bőven jól járt a Patriots (nem beszélve arról a pénzről, amit megspóroltak rajta, bár az is igaz, hogy nem feltétlenül a legjobban lett elköltve).

 

Azonban, ha azt nézzük, hogy idén a teljes Pats védelem 16 sacket gyűjtött, míg Jones egymaga 10-et (az utóbbi 25 meccsen 21-et), akkor azért elmondhatjuk, hogy csak hiányzik a kiváló pass rusher. A csapat legeredményesebb sackelője Trey Flowers és Kyle Van Noy 3,5-3,5 egységgel, ami lássuk be, nem valami combos. A gyenge pass rush meg is látszik a védelem teljesítményén, ami 408 yardot nyel be meccsenként, csak hát ott van egy Tom Brady, aki képes ezt ellensúlyozni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!