Connect with us

Hír

Nem lesz egyszerű a szakítás Bennett és a Packers között

Tegnap este már megírtuk, hogy Martellus Bennettet kivágta a Packers, most pedig megpróbálunk utánanézni az ok-okozatnak, illetve a következményeknek. Utóbbiból ugyanis egy szép kis dráma kerekedhet még a jövőben.

 

 

Kezdjük a piszkos anyagiakkal. Bennett márciusban egy három éves, $21 milliós szerződést irt alá a Packersszel, $6,3 milliós garantált összeggel, ami az utolsó centig aláírási bónuszként van beleírva a szerződésbe, írja az Over The Cap. Ezzel a kivágással egyrészt Bennett a waiveren van, ahol bármelyik csapat claimelheti őt a waiver sorrend alapján, és mindössze nagyjából 450 ezer dollárba fájna erre a szezonra. Bennettnek ugyanis az idei évre 900 ezer dollár alapfizetése volt, amiből mivel csak a szezon felét játszotta le Green Bay-ben, így csak az alapfizetése felét kell átvállalnia az őt felvevő csapatnak. Ha pedig senki nem veszi fel, akkor szabadügynök lesz, és onnantól azzal tárgyal és akkora szerződésről, akivel és amekkorát csak akar.

 

Viszont a dolgoknak ezzel még nincs vége!

 

A Packers ugyanis azért vágta ki a 30 éves tight endet, mert állításuk szerint nem jelentette a problémáit, jelen esetben a vállsérülését a csapat orvosainál, más szóval félrevezette a Packerst. Emiatt könnyen megeshet, hogy a csapat visszakéri a már kifizetett garantált összeget a játékostól, ami az idei alapfizetést és bónuszokat, valamint a fent említett garantált összeget belevéve olyan $8 millió felé mozog, ami Megatron esete óta tudjuk, hogy milyen drámával is járhat. Bennett ugyanakkor hallani sem akar a vádakról, hiszen még a nem kötelező edzéseken is ott volt egytől egyig, és számára sértő, ha azt gondolják, hogy nem volt őszinte a csapattal, illetve hogy megkérdőjelezik az odaadását. Ugyanis ha ez a vállsérülés már létező probléma lett volna, akkor vélhetően az orvosi teszteken sem megy át, de láttunk már erre bőven ellenpéldát.

 

A történetnek az ad egy kusza fordulatot, hogy miután Rodgers megsérült, amivel kb az optimista (naiv?) Packers szurkolókon kívül mindenki el is ásta a csapat idényét, Bennett hirtelen világnézetet váltott. A csapat Vikings és Saints elleni vereségét követően pihenőhétre vonult, majd jött az az ominózus coming out Bennett-től, hogy a családjával való tanakodását követően ő bizony az idény végén vissza fog vonulni. A mostani vállsérülés így egyből értelmet nyer a történetben, csakhogy ez tök véletlenül pont a cserehatáridő lejárta előtt pár nappal történt.

 

[quote]Egy szomorú bejelentés, vagy egy segélykiáltás volt más csapat felé, ezt vonják sokan kérdőre.[/quote]

 

Amennyiben tényleg így gondolja a Packers, és visszakéri a pénzt, akkor ebből akár jogi procedúra is lehet Bennett és a Packers között, szóval kettejük története a cutot követően még nem ért véget. Bennett elkövetkező pár napban hozott döntései viszont megadják az előző bekezdésben elhangzott kérdésre a választ. Mivel már nincs csapata, amivel kötelezettségei is megszűntek így nyugodtan visszavonulhat, igazolva a nyilatkozatát, hogy az utolsó meccseire készül a karrierjéből. Ha viszont most aláírna egy contender csapathoz, akkor egész Wisconsint magára haragítaná valószínűleg.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!