Connect with us

Draft

Devin White

Az inside linebacker poszt általában az egyik legvékonyabb az NFL-re kész prospectek között. Nagyítóval kell keresni az igazán felkészült játékosokat és ez idén sincs másképp. Összesen két-három belső linebacker van, aki reálisan első kört érhet és közülük is csak egy tartozik a blue chip játékosok közé.

Devin White az LSU egyetem szélvészgyors linebackere, akit a kor prototípus linebackereinek megfelelően az atletikussága tesz top prospectté. Volt egy pár év, amikor kezdtük azt hinni, hogy a linebackerek kora leáldozóban van, de az utóbbi időben azért látszik, hogy szükség van a nagyon jó linebackerekre, mindössze a szerepük és az adottságaik változtak. Ma már inkább az a jó linebacker, aki gyors, atletikus, coverage-ben kifejezetten hasznos, de jól olvassa a játékot is.

White tökéletesen megfelel ennek a leírásnak. Elsősorban atletikus képességeit lehet kiemelni, legtöbb scouting reportban rögtön ezzel kezdik a pozitívumokat vele kapcsolatban. Játékát figyelve észrevehetjük, hogy ez az atletikusság elsősorban abban nyilvánul meg, hogy az oldalirányú gyorsassága, a lateral mozgása egyedülálló. Igazán tökéletes MLB lehet belőle, mert a pálya közepéről képes odaérni a külső futásokra is, de a flat zónában is hasznos passzjáték ellen. Ezeket a tulajdonságokat a Combine-on is megcsillantotta, ahol a 4.42-es ideje a legjobb volt a linebackerek között, de magasugrásban is csak minimálisan kapott ki (2. legjobb) névrokonától Devin Bushtól.

Kifejezetten jó, ha zónázás a feladata, jól érzi a távolságokat és rettentően gyorsan teszi meg az utolsó pár métert, így valósággal rárobban az áldozatára. Ebben segíti nagyszerű rövid távú gyorsulása és sebessége, valamint hogy laza csípőjének köszönhetően gyorsan vált irányt.

Nagyokat üt, de nem nevezhető piszkos játékosnak, igyekszik a legtöbbet kihozni a játékból, általában a labdára megy, de ha van lehetősége megsemmisíteni az ellenfelet, akkor nem gondolkozik túl sokáig. Alapvetően jól szerel, mert jól választja ki a szögeket, de a fentebb említett hajlama a nagy ütésekre néha hibákba kergeti. Hajlamos túlfutni a labdacipelőn, mert túl nagy lendületből akar érkezni és ha nagy tér van a futó előtt, akkor nem mindig várja ki türelmesen a legmegfelelőbb pillanatot. Ettől eltekintve elsőrangú futásmegállító.

Jól érzi magát a line of scrimmage közelében, követi végig a futás irányát és megalkuvást nem tűrően robban be a lyukakba. Néha a hév itt is elviszi és hajlamos rossz lyukat választani, mert elhibázza a megfelelő pillanatot annak reményében, hogy nagy játékot tud bemutatni. Nem a pass rush az erőssége és nem is ez a feladata, de blitzelőnek sem utolsó. Inside linebackerhez mérten gyorsan közelíti meg az irányítót és a megfelelő ütemben indul meg siettetni.

Ha negatívumokat keresünk a játékában, akkor mélyre kell ásnunk, de azért messze nem hibátlan a játéka. A futásokat általában jól olvassa és ha már mozgásban van a labda, akkor időben is reagál. Ellenben nem olvassa kimondottan jól a játékokat snap előtt és play actionökkel is zavarba lehet hozni. Kicsit több türelemmel kellene játszania és folyamatában is jobban kellene olvasnia a történéseket. A dörzsöltebb irányítók az NFL-ben könyörtelenül kihasználhatják, hogy korán indul meg az általa feltételezett játékokra.

Alapvetően a futójáték ellen hasznosabb, egyedül abban kell fejlődnie, hogy a blokkokról konzisztensebben, gyorsabban váljon le. Gyakran látni, hogy ha felér az ő szintjére egy támadófalember, akkor lassan szabadul meg a blokkolójától. Ezt elsősorban annak köszönheti, hogy kéztechnikája nem a legkiforrottabb, sokszor csípőből és vállból akar megszabadulni a blokkoktól, kezeit nem használja megfelelően.

Igazi középső linebackerhez méltóan a mentalitása is követendő. Vezérként viselkedik a pályán és az öltözőben is. Kellően magabiztos, de nem száll el magától és társait is bátorítja. Játék közben küzd a végsőkig, egészen a sípszóig robotol.

Összességében White a prototípus modern linebacker mintapéldánya lehet, de még sokat kellene fejlődnie. Elsősorban a játékolvasás terén vannak problémái, de egy jó védelmi guru kezei alatt arannyá válhat. Futójáték ellen már most közel tökéletes, de nem játszik elég türelmesen és a lyukakat is jobban olvashatná. Mindenesetre White így is a legjobb inside linebacker prospect idén. Tökéletes helye lenne például a Broncosban vagy Steelersben, de a Bengalshoz is rengetegen mockolják.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!