Connect with us

Draft

Kelvin Harmon

Az idei elkapó class eleje nagyon vegyes képességű játékosokkal lesz tele. Lesz kiváló atléta, igazi slot receiver, térben gyors, jó route futó és lesz jó labdaérzékkel megáldott, fizikális elkapó is. Ez utóbbi csoport egyértelmű sztárja Kelvin Harmon.

Az NC State elkapója nem egy brutálisan nagydarab, fizikális szörny, de mindenképpen az erősebb testalkatú, magas WR-ek közé tartozik. Ennek megfelelően elsősorban testi erejét használja ki a játék során is, egy igazi Red Zone célpont lehet, aki a pálya más szegletében is hasznos játékos.

Harmon legnagyobb erőssége, hogy szoros őrizet mellett is képes jó százalékban megnyerni a párbajait, mert testalkata mellett jó labdaérzéke van, így az elkapási ponton jó eséllyel indul. Erős kezei vannak, jól helyezkedik és ugrás közben is jól kontrollálja testét, aminek köszönhetően igyekszik már a levegőben megnyerni a párharcokat. Fontos kiemelni, hogy könnyen követi a labdát útvonal futás közben is, ki tudja igazítani a route-ot, ha szükséges.

Testi adottságait és agresszív hozzáállását azonban már a snap után kihasználja, rendikül jól játszik, amikor jammelni próbálják a line of scrimmage-en. Kezeivel szépen harcol, nem hagyja erőből elnyomni magát, sőt általában ő teremt előnyt ilyen helyzetekben.

Ezekre a tulajdonságokra azért is van szűksége, mert atletikus képességei és gyorsasága már messze nem ilyen jó. A combine-on szinte mindenben a vert mezőnyben végzett és ez a pályán is meglátszik. Vertikális route-okon kimondottan rossz, sebességből nem fogja megnyerni a párharcokat. Hasonlóan nehéz helyzetben van, ha irányváltással kell leráznia a védőit. Csípője nem hajlik könnyedén, lábai sem pörögnek eléggé. Ha lendületet vesz, akkor egy bizonyos sebességet el tud érni, de ez nem egy klasszikus gyors WR tempója.

Enyhítő körülmény, hogy az útvonalakat jól futja és nagy figyelmet szentel a részleteknek, párbajoknak. A sebessége nem kiváló, így törekednie is kell a precizitásra. Labdával a kezében szintén nem dinamikus, nem az a játékos lesz, aki nagy térben 10-20 yardokat hoz elkapás után, ellenben testi erejét kihasználva pár szerelésről lerázhatja magát.

Ellensúlyozni tudja majd a csapatoknál a hiányosságait azzal, hogy rendkívül jól blokkol elkapó létére, ami hiánycikknek számít a profik között is. Ennek a ténynek nagyobb értéke lehet, mint gondolnánk, mert általában nem feltűnő munkát végez, de megdolgozik a pénzéért. Egyaránt jól kamatoztatja képességeit futójátékoknál és akkor is, ha az egyik elkapótársának kell blokkolnia, így plusz 2-3 yardokkal toldja meg csapattársai játékát. Elsősorban testi erejére támaszkodik, de igyekszik kihasználni előnyét is, miszerint ő tudja, mi következik.

Elsősorban outside receiver lehet, de slotból is képes megfutni az útvonalakat és blokkolási képességeit is itt lehet a legjobban kamatoztatni. Jó szeme van a játékhoz, a labdát könnyen lokalizálja felugrás és útvonalfutás közben is, ez pedig hatalmas érték.

Mentalitása kiváló, vezér akar lenni a pályán és pályán kívül is, küzdeni tudása pedig játékok közben mindig megmutatkozik. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy Libériában született, négy éves korában került az Egyesült Államokba, ahol már kölyökkora óta a sportért élt.

Értékét nagyon nehéz belőni ebben a telitett elkapó classban, főleg hogy sok jó tulajdonsága mellett azért a negatívumokat sem szabad elfelejteni vele kapcsolatban. Valószínűleg inkább a második kör elején csaphatnak le rá, esetleg a kör közepéig csúszhat.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!