Connect with us

Draft

Mack Wilson

A Combine előtt három linebackerről beszéltünk, mint potenciális első körös tehetség, utánuk pedig hatalmas űr. A megmérettetésen a két Devin keresztnevű linebacker csodálatosan teljesített, így Mack Wilson lépéshátrányba került. Neki azonban a játék más területein vannak előnyei, amiket nem feltétlenül egy teljesítménymérésen lehet domborítani.

Wilson – mint az Alabama védőjátékosok általában – fokozott figyelmet kapott és sokan kételkedve nézik a teljesítményét. Ez egyrészt érthető, mert mint csapat mindig jobban teljesítnek, így az egyének produkcióját nehezebb megítélni és sokkal pozitívabbnak tűnik, mint elsőre gondolnánk. Azonban ez nem minden esetben és nem minden szituációra igaz.

A fiatal linebacker egyik legnagyobb erőssége a coverage, ami egy mai LB-től lassan már alapelvárás. Nem olyan szuperdinamikus, mint Devin White, de a lateral mozgása elegendő a poszthoz. Különösen jó zone coverage-ben, ahol kellően nagy területet képes pásztázni. Nem vált olyan gyorsan irányt, mint a legelitebb atléták, de kezeivel nagy területen képes megcsinálni a szerelést, így belefér, hogy néha minimálisan lemarad. A combine-on alig állt rajtvonalhoz néhány számban és amelyekben részt vett, ott is inkább közepes teljesítményt nyújtott, ami szintén megmutatja, hogy nem atletikusságával fogja elnyerni a csapatok tetszését.

 

 

Coverage közben végig az irányítón tartja a szemét, így időben tud reagálni a dolgokra, nincs szüksége az elit gyorsaságra. Man coverage-ben már kevésbé tündököl, képes felvenni futókat és tight endeket is, de igazán akkor jó, ha nagy terület van előtte és tudja analizálni a játékot. Szintén itt mutatkozik meg, hogy milyen jó labdaérzéke van. Zone coverage-ben nem csak jól követi a labdát, de oda is ér a játékokra, ha pedig ott van, akkor nagyon ügyesen halássza le a disznóbőrt. Nem olyan, mint egy ball-hawk corner, de linebackerhez képest jól vonzza a labdát.

Futás ellen sajnos más koránt sem ilyen jó. Szabad területen gyakran képes elvéteni a célpontját, túlságosan inkonzisztensen szerel. Szintén probléma nála, hogy nem fejezi be a szerelést kellőképpen, Többször előfordul, hogy odaér az ellenfélhez, megragadja, de lecsúszik a keze a játékosról vagy nem tudja földre vinni. Ebben szerepet játszik, hogy hajlamos a mentális kihagyásokra, így pedig nem reagál időben a futás irányára, nem ér oda időben a lyukba.

Mindezek ellenére szeret a line of scrimmage közelében is játszani, sőt akár blitzelni is el lehet küldeni. Jól támadja az irányítót a lyukakban, de akár szélről is képes odaérni. Az agresszivitásával nincsen gond, beleáll az ütközésekre, de nem mindig jön le optimálisan a blokkokról, így pedig előfordulhat, hogy elkésik.

Jogosan merülhet fel még tapasztalatlansága is, és hogy nem képes a fejlődésre. Összesen 17 meccsen kezdett egyetemi szinten és sokan sokkal többet vártak utolsó éve előtt, de semmilyen fejlődést nem mutatott. Ezek után felmerülhet, hogy ez már a csúcs, amit láttunk tőle, vagy csak a fejlődés közepe. Ha valaki egy projekt linebackert lát benne, aki nem lesz első napos kezdő, az azzal számol, hogy képes lesz beérni egyszer, de a jelenleg látottak alapján ez nem megalapozott.

Coverage skilljei alapján mindenképpen érdekes prospect, de az Alabama defensive line miatt félő, hogy a futás elleni hiányosságai rejtve maradtak. Leginkább egy 3-4-es front7 egyik linebackere lehet, de 4-3-ban is képes lehet kiaknázni a coverage skilljeit.

Valószínűleg az első kör végén vagy a második kör elején talál új otthonra, de a combine után egyértelműen csak a harmadik linebacker lesz a boardokon. A Steelers, a Lions, de akár Redskins is ilyen játékost kereshet.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!