About the author

9 Comments

 1. 1

  Ásraya Das Páll László

  Helyes, a 49ers járjon jól az a lényeg. Ford ha jól nyomja, csörög a kassza, ha nem , majd más túlfizeti!

 2. 2

  renningan

  Az IR lényegtelen. Ford csak akkor kapja meg a sérülés esetén garantált pénzt, ha játékra alkalmatlan. Mint pl Kam Chancellor a Seahawkstól. Ha Novemberben IR-re kerül a háta miatt, de márciusra kutya baja, simán kivágják. Ráadásul ez is csak a 2. évre vonatkozik. Ha esetleg megsérül, akkor a második év után vágják ki. Ugyanott tart. Ez sehogy nem jó szerződés a játékos részéről.

  Persze vannak ilyenek. Sherman és Okung is ügynök nélkül tárgyalt le hasonlót, mert magabiztosak voltak, hogy ők majd faszák lesznek. Lehet ilyet is, de ez minden csapat álma. Ilyen semmilyen szerződést csak az alsó kategóriás játékosok kötnek, akik feláldozhatóak. A prémium playerek ilyenbe nem mennek bele, hisz ennél szinte a franchise tag is jobb, vagy hát szinte semmivel nem rosszabb.

 3. 3

  renningan

  Egy hosszú távú szerződésnél három szempont fontos: az aláírási bónusz, a teljesen garantált tartalom, az első években megkeresett pénz.

  Ford:

  – Aláírási pénz: 8 millió
  – Teljesen garantált: 20 millió
  – Első évek: 1. 21 millió, 2. 35,5 millió , 3. 51,5 millió

  Flowers:

  – Aláírási pénz: 28 millió
  – Teljesen garantált: 50 millió
  – Első évek: 1. 29 millió, 2. 40 millió , 3. 55 millió

  Ford csak 5 millióval kapott kevesebbet, mint Flowers, vagyis évi 1 millióval. Ehhez képest meg lehet nézni, mekkora különbség van az aláírási pénz és a garantált között. Az első éveknél is Flowers vezet egyértelműen, ráadásul őt legkorábban a 3. év után lehet elküldeni, akkor is 12 millió halott pénzzel, tehát garantáltan fog 55 millió dollárt keresni.

  Ford ellenben csak akkor keres ennyit, ha végig magas szinten játszik, vagy ha esetleg megsérül. Bármilyen fura, de ő anyagilag akkor járna rövid tábon legjobban, ha lenne egy karrier végét jelentő szerződése, hisz akkor egy valag pénzt haza vihet.

  Lehet ezt akárhogy csűrni-csavarni, ez a szerződés nem több, mint egy betegbiztosítás, és abból sem a legjobb. Hisz a 49ersnél sem hülyék, ha azt látják, hogy Forddal valami nem stimmel, akkor simán le fogják ültetni a padra, nehogy megsérüljön tavaszig.

 4. 4

  László Varga

  Hát lehet, hogy “ostobának” tűnik a szerződés (el nem tudom képzelni, hogy Ford ügynöke ne zongorázta volna el a fent említett verziókat, de a cikkíró azonnal szinte lehülyézte), ámde a sérülésére megalkudott jelentős összeg elgondolkodtató. Ford hátsérülései kicsit krónikusnak mondhatók noha nem látszanak súlyosnak. (2011-ben, 2015-ben, 2017-ben IR is a szezon vége felé.) A rendszeres hátsérülés nem olyan vicces, ld. Gronk. A SF lehet, hogy ezért volt óvatos, a legjobban pedig Ford tudja, milyen állapotban van/kerülhet a háta, hogy elfogadta. A háttérben mindig lehetnek érdekes dolgok…nem kell elkapkodni egy minősítést, minimális “oknyomozás” nélkül.

 5. 5

  Márton Farkas

  én mint laikus nem értem ezeket a felvetéseket, hogy egy most jó játékosnak a szerződésében már azt nézzük mikor lehet már kivágni ingyen??? jatekos szemponból az a cél hogy nagy szerződést kössek garantált tartalmakkal ez értem? de mindezt azért hogy ha jól játszik ha nem akkor ő akkor is rengeteg pénzt kapjon és ha pl ő nem végzi jól a munkáját akkor se vágják ki??? ilyen szerződésű játékos aranyat és mivel ha jó miért vágnák ki, hiszen vangy jó játékosunk nem is annyira arany áron ha meg rossz akkor mehet. Nálam ez a sport. Bár eleve már az nfl csereszabályai is igen bonyolultak és furák. Keverni kéne az nba val. Ott hülyeség hogy sapaka fölé lehet menni, itt meg az hogy ha cserélnek valakit akkor is szokszor marad utána halott pénz és nem is viszik tovább sokszor a szerződést… nekem ez fura de ez van

 6. 6

  renningan

  Ez nem NBA, itt a játékosok sokkal hamarabb elhasználódnak. Megnézed például Justin Houstont, aki a nagy szerződése óta nem volt egészséges, vagy Eric Berryt, aki két évet hagyott évi 13 millióért. ez ebben a ligában nem fér bele, tehát kell a játékosnak a biztonság, ahogy a csapatnak is. ez egy 5 éves szerződés esetében azt jelenti, hogy 2-3 évig sokat keres a játékos, bármit is csinál, utána viszont csak akkor marad, ha a körülmyének és a teljesítmény adott. Ford szerződése ilyen téren végtelenül egyoldalú.

 7. 7

  Vicgeordie

  Fordnál az a kérdés, hogy valóban jó játékos-e, vagy csak volt egy kiugró éve (csak egy adat erre: karrierje legjobb pass rush értékelése a PFF-nél tavalyig 65.9 volt. tavaly 91.0). jelenleg egy egyszezonos csoda, ezért volt rizikós a leigazolása a 49ers részéről és ezért kaphatott ilyen szerződést. lehet belőle egy Demarcus Lawrence 2.0 és lesz több jó éve az áttörés után, de simán lehet hogy eltűnik mint szürke szamár a ködben és akkor jól fog jönni a csapatnak, hogy simán elküldhető különösebb szívfájdalom (és dead money) nélkül

 8. 8

  DeLigt

  Lehet hogy több ilyen szerződéssel próbálkozott Lynch bácsi és ezért nem jött “top játékos”? Inkább mondták kössz szépen megyek máshová?!

 9. Pingback: Az előjáték megvolt, a katarzis elmaradt – 49ers FA-értékelő | Fűzővel kifelé!

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team