Connect with us

Draft

Rashan Gary

Az igazi nyers erő és az elképesztő sebesség kombinációja megalkotta azt a pass rusher monstrumot, amit Rashan Gary néven kereszteltek el. Ám nem is Michigan prospect lenne, ha nem lenne a draftolásában kockázat.

A védőkoordinátorok álma

Gary nem akármilyen hírnévvel érkezett a Michiganre 2016-ban. Végzős gimnazistaként ugyanis az összes recruiting portál egyhangúlag gondolta az Egyesült Államok legjobb középiskolás játékosának, amire korábban csak Jadeveon Clowney (2011) és Robert Nkemdiche (2013) volt képes. Ez a teher sok fiatalt összeroppantana, de Gary nem ebbe a kasztba tartozik, sőt, ez csak még inkább növelte az egóját és az önbizalmát. Olyannyira, hogy saját magát a ’19-es class legjobb játékosának tartja.

Úgy érzem mind támadásban, mind védekezésben én vagyok a legjobb játékos a drafton. Sőt, kimondom: én vagyok a legjobb játékos a drafton! Az a csapat, amely kiválasztja Rashan Garyt, egy remek csomagot kap. A legjobb voltam középiskolában, a legjobb voltam egyetemen, és a legjobb leszek az NFL-ben is. Rashan Garyvel garantált Super Bowlt választ ki egy franchise.

Önbizalomban mint látható nincs híján, de van is mire büszkének lennie. Az NFL-ben imádni fogja a jövőbeli edzője a sokoldalúságát. A mai NFL-ben még a szokottnál is fontosabb szerepet kapnak a falak, és a DC-k nem győzik alakítani a playbookot az ellenfél átverésére. Ez járhat különböző keresztezéssel, oldal-és sémaváltással, de Gary mindben megállja a helyét. A Michiganen nem számított, hogy a fal szélén vagy közepén, jobb vagy bal oldalon, 3-as vagy 9-es technikán állt fel a snap előtt, mindben tudott nyomást generálni. Ehhez persze nem árt a fizikai felépítés és a technikai képzettség sem, ám ezekkel is rendelkezik.

Prototípus Michigan prospect

Gary a jelző minden pozitív és negatív jelentését is magán hordozza, ami a megítélésére is alapos hatással van. Jim Harbaugh fiai közül az utóbbi draftokon több nevesebb játékos is kijött, akikről szinte ugyanazt lehet elmondani: remek atléta, elképesztő tehetség, ám hatalmas vele a kockázat. Jabrill Peppersszel kezdődött a minta, aki egyelőre nem tudott élni a hype-jával, tavaly Maurice Hurst pedig a szívelégtelensége miatt került hátrányos helyzetbe a tehetsége ellenére. Idén Gary mellett a linebacker Devin Bush csatlakozhat a boom or bust Michigan prospect csoportba.

A #3-as számú játékost tessen figyelni

A 21 éves passzsietettő kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik. Magassága és tömege lehetővé teszi számára, hogy a profik között is lehessen pakolgatni őt a védőfalon belül, ezek mellé a gyorsulása figyelemre méltó, valamint olyan nyers erő lakozik benne, ami nem ültethető be heti 5 konditermes edzéssel sem egy emberbe. A fizikai attribútumok mellé a technikája is megvan, a kézhasználata például remek, ez pedig kulcsfontosságú egy top pass rusher prospectnek. A Michigan védelmét többször is segítette a futások megállításával, akár a futó, akár az irányító iramodott meg a labdával, ám a szerelési technikáján lenne még mit csiszolnia. Gary tipikusan az a játékos, akit a tape-jei, és nem a statisztikái alapján kell megítélni. Három éves karrierje ugyanis nem volt túl produktív, mindössze 9,5 sacket szerzett egyetemi pályafutása során – de hát nem a sackek száma tesz valakit jó játékossá.

#3 bal oldalról

Az ismertetők a gyengeségének leginkább olyan hiányosságokat sorolnak, mint a gyenge lábmunka, a rossz egyensúlyérzék, a hajlékonyság hiánya vagy hogy simán hangulatember. Ezek mind igazak, ám nem ezek miatt gondolom őt boom or bust játékosnak. Gary tape-jeit figyelve az jött le, hogy a srác ösztönből focizik, márpedig az ösztönei gyakran nem jók. Meg tud verni akár tackle-t, akár guardot egy az egyben, sebességből vagy erőből, de ha nem olvassa jól a játékot, akkor gyakran lyukra fut, és simán átveri őt az ellenfél irányítója, vagy csak simán nem olvassa a blokkot, és eltakarítják az útból. Persze volt amikor ez nem történt meg, és abból elég szép jelenetek születtek, de az NFL-ben nem engedheti meg magának, hogy ennyi hibát generáljon, mert a sok rutinbomba röhögve fog túljárni az eszén.

Rashan Gary Sports

Bátran állíthatom, hogy Gary egy különleges játékos, nem csak a képességei miatt.

[quote]Ő lehet ugyanis az első profi játékos, aki nem csak hogy saját magát képviseli, hanem saját ügynöksége van.[/quote]

Nem egy játékosnál láthattuk, hogy már fiatal korában készül a futball utáni jövőre, hiszen sose lehet tudni, mikor vágja tönkre az ember karrierjét egy súlyos sérülés. Ő pedig nem szeretné, hogy egy ilyen után ne legyen bevételi forrása, ráadásul így imádott sportjától sem szakadna el. Gary célja ráadásul túlmegy az NFL-en, és szeretne minden major ligában játékosokat képviselni. Az ügynökség jelenleg öt alkalmazottból áll, a játékos a CEO, az édesanyja az elnök, két játékosügynököt alkalmaz, valamint egy marketingért felelő szakembert. Tudatosan készült erre az egészre, hiszen marketinget és salest is tanult az egyetemen.

Mivel 9 meccs után véget ért a 2018-as szezonja, szinte azonnal komittált a 2019-es draftra, és elkezdte megalapozni a jövőjét. No de nem csak azért mondta le csapata Bowl meccsét, hogy a draftra készüljön, hanem igyekezett beindítani az ügynökséget is, ami összejött. Sőt, a Rashan Gary Sports megszerezte második kliensét is, Gary saját maga mellett a Bowling Green defensive backjét, Montre Gregoryt is képviselni fogja majd a draft előtt.

Ez meg fogja változtatni a játékot. A játékosok pontosan tudják mekkora hatalmuk van, én pedig segíteni fogok nekik ezt maximalizálni. Ez egy hatalmas lépés a családom és saját magam jövőjének.

High risk, high reward

Gary összességében nem véletlenül van a csupor közelében a drafthoz közeledve, noha mindenki tisztában van azzal, hogy ő még nem kész termék. Tehetsége ellenére elég nagy kockázatot vállal vele jövőbeli csapata, ám ha sikerül kordában tartani és jó irányba terelni, akkor a busás jutalomban lehet részük.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!