Connect with us

Draft

Christian Wilkins

Christian Wilkins az egyik legdominánsabb egyetemi játékos volt az utóbbi években. Magas színvonalú játékát több poszton is használta a Clemson és ugyan nem ő rendelkezik a legmagasabb plafonnal az idei prospectek közül, az egyik legmagasabb a padlója. Szinte esélytelen, hogy gyorsan kikopjon a ligából, ráadásul személyisége és karaktere miatt extrán értékes lehet bármelyik franchise számára.

Miért nem lehet bust?

Wilkins egy sokoldalú játékos, több poszton is játszott, de minden bizonnyal 4-3 DT lesz a nagyok közt. Tapasztalt, hiszen négy évet húzott le az egyetemen. Hihetetlen akarása és motorja van, soha sem áll meg. Okos, érett játékos, négy egyetemi éve alatt nem csak az alapdiplomát szerezte meg, hanem a mestert is lerakta – ritka az ilyen. Elmondása szerint alig élt szociális életet, szinte csak a focival és a tanulással foglalkozott. Aki elviszi Wilkinst, az egy igazi vezért is kap az öltözőjébe és egy olyan embert, aki a csapat kultúráját változtathajta meg.

Wilkins egy okos játékos, aki jól lát a pályán. Technikailag képzett védőfalember, akinek kiváló a kézhasználata. Viszonylag jól robban be a lyukakba (bár nem elit képessége), az első lépése rendben van és emellé hajlékony is. Jól számítja ki a snap pillanatát és gyorsan be tud robbanni a lyukakba. Azonban ha ezzel nem tud nyerni, akkor a kezével igen, tényleg magasan képzett a játék ezen aspektusában. Jól át tud úszni a támadófalembereket, a push and pull technikája is kiváló és futójátéknál jól tud leválni a blokkokról

Nagy erőssége a bull rush, sebességét jól tudja erővé alakítani, ami a jó első lépéssel sokat érhet. Kiváló a leverage-e, azaz általában ő tudja uralni a párharcát a támadófalember ellen, a kezeit jól helyezi be az ellenfél vállvédőjébe, amivel irányítani tud. Az oldalirányú mozgása is átlag feletti és szabad területen is jól mozog, jól vált irányt, ez is nagy plusz a játékában.

Mik a limitációi?

Wilkins nem egy kifejezett atletikus szörny, átlagosnak mondható ebben. Az első lépése jó (ez sem különleges), de utána nem elég gyors. Mivel nem kifejezetten robbanékony, így általában lassabban nyer, ami az NFL-ben hátrány lehet, hiszen kevesebb ideje lesz odaérnie az irányítókhoz.

Emellett rövidek a karjai, ezért a hosszú karokkal rendelkező támadófalemberek meg tudják tartani, meg tudják állítani és náluk lesz a kontroll. Ezt Wilkins kiváló kézhasználattal és nagyon jó technikával kompenzálja. A rövid karjai limitálják a tackle rádiuszát is, így nyílt terepen nem fog tudni olyan távolról rávetődni a futóra példának okért, vagy ha épp elfoglalt egy támadófalemberrel, akkor nehezebben éri el a futót a lyukban. Ezt pedig azzal kompenzálja, hogy nagyon jól taszajtja arrébb a támadófalembert és jön le a blokkról.

Illetve kicsit pocakosnak mondható, ebből le kell adnia a nagyok közt, jobban hasznosítható súlyt kell magára pakolnia.

Fun prospect a pályán…

Wilkins engem kilóra megvett azzal, hogy nem csak DT poszton játszott. És nem arra gondolok, hogy DE-ban vagy akár OLB-ben lépett volna pályára, hanem hogy használták a támadósorban és a speciális egységben is, ráadásul a labdát is megkapta!

Volt futó:

Nem is egyszer:

Futott meg fake puntot is:

És kapott is el fake punt utáni passzt:

… és azon kívül is

Erre szavak sincsenek:

De erre a jótékonysági esten előadott produkciójára sem:

De simán parodizálja főedzőjét is, vagy épp vezetés közben énekel Miley Cyrust, Halloweenre pedig Power Rangernek öltözik:

Nem lehet nem imádni ezt a srácot.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!