About the author

10 Comments

 1. 1

  Walter Mitty

  Szívesen olvasmány olvasnám ezt a történetet tovább!
  Hogyan alakult ki az első draft kialakítása? Miként változott a következő években, mik lettek az első alkalmak tapasztalatai? Hibák és tanulságok a korai években. Mérföldkővek a draft fejlődésében. A mai szisztéma kikristályosodása.
  Semmit sem tudok ezekről és örömmel tájékozódnék az FK! cikkei révén.
  (Persze, nem elsősorban az érdekel, hogy Iksz üzletember ezt mondta, amaz meg mást javasolt. Hanem magának rendszernek a működése, alakulása, ami hatást gyakorolt a sportág szakmaiságára, változásaira. És megintcsak külön téma a híres esetek sorolása, de az már volt sokszor és nyilván lesz is, külön-külön posztokban.)

 2. 2

  Jarred

  Hát a legelső draft nem egészen úgy sült el, ahogyan azt Bell eltervezte. Az általa kiválasztott Jay Berwanger nem játszott az Eaglesben, mert keveselte a pénzt, és miután a Bearsben sem kapta meg a számára megfelelő összeget, ezért ott is hagyta a sportot. Amennyire tudom az első drafton 81 játékos kelt el, de csak 24 írt alá, szóval eleinte nem ment minden zökkenőmentesen. Ahogyan eleinte az erőviszonyokra sem nagyon volt hatással. A gyengébb csapatok nem nagyon erősödtek, az éllovasok pedig megőrizték a helyeiket. El kellett telnie 10 évnek, mire érezhető volt a változás.

 3. 3
 4. 4

  Walter Mitty

  Ennek a korai időszaknak a világáról, a mai szemmel furcsa profi foci kontra egyetemi sport viszonyairól remekül beszámolt az (amúgy gyengécske) Bőrfejek című film.

 5. 5

  Jarred

  Meglátom mit tehetek. Az NFL korai éveiről elég kevés adat van, és ahhoz is mélyre kell ásni, de majd megpróbálom.

 6. 6

  camillo 7777

  Akkor ezek szerint az NFL volt az első sport ahol volt draft, megelőzve NBA pl. Jól gondolom?

 7. 7

  Jarred

  Jól. A legelső NBA draftot 1947-ben tartották, az NHL-t 1963, az MLB pedig 1965.

 8. 8

  camillo 7777

  Szuper cikkeket írsz. Minden elismerésem.

 9. 9

  apollo

  Engem inkább az érdekelne hogy a tulajdonosok egyhangúan szavazták meg a draftot? Mert nyilván az egyeduralkodó csapatok hegemóniája ezzel véget ért.

 10. 10

  Jarred

  Amennyire utánanéztem a Bears és Giants tulajdonos eleinte ellenezte, de végül meggondolták magukat. Hogy miért, azt nem tudom, de valahogy sikerült rávenni őket, hogy támogassák. Viszont ebből nekem az jön le, hogy minden tulajdonos beleegyezése kellett ehhez. Ez mondjuk nem meglepő, mert pl. egy új franchise bevételéhez is mindenki igenlő szavazata kellett.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team