Connect with us

Draft

Re-Draft 2014

Sokan mondják, hogy az adott évi draftot semmi értelme értékelni, hiszen majd három év múlva mondható el legkorábban, hogy beváltak-e a draftolt játékosok. Most viszont nem konkrétan értékelni fogunk egy korábbi draftot, hanem újrahúzni, több évnyi tudással a hátunk mögött. 

*Megjegyzés: A csapatok eredeti helye alapján draftoltam, nem a cserékkel létrejött utólagos sorrend alapján, illetve az akkori needeket vettem figyelembe elsősorban. 

 1/1 Houston Texans
 Aaron Donald, iDL
 2014: Jadeveon Clowney, Edge

Nem needre érkezett volna, de a liga legjobb (védő)játékosát nem hagyhatod a boardon, bármilyen needjeid is vannak. Képzeljük csak el a JJ Watt – Aaron Donald duót a Texansnál… Félelmetes.

 1/2 St. Louis Rams
 Odell Beckham, Jr., WR
 2014: Greg Robinson, OT

Itt még St. Louis volt ugyebár, Greg Robinsonnal pedig nagyon befürödtek. Ebben a pillanatban egyébként Tavon Austin volt a Rams legjobb elkapója, így Beckham óriási segítség lett volna a támadósor fejlesztésében.

 1/3 Jacksonville Jaguars
 Khalil Mack, Edge
 2014: Blake Bortles, QB

2014-ben Red Bryant és Chris Clemons volt a Jaguars két kezdő edge rushere, ide dobjuk be akkor Khalil Macket, aki jelenleg top3 pass rusher a ligában.

 1/4 Cleveland Browns
 Jadeveon Clowney, Edge
 2014: Justin Gilbert, CB

A Browns itt ugye hátracserélt, de inkább az eredeti pickek alapján szerettem volna draftolni. A Paul Kruger – Barkevious Mingo kettős pass rusher poszton borzasztó volt, Clowney ezen óriásit lendítene. Nagyon gondolkoztam a következő játékosban Clowney helyett, de ő talán jobban illik az akkori OLB szerepkörbe.

 1/5 Oakland Raiders
 Demarcus Lawrence, Edge
 2014: Khalil Mack, Edge

Szegény Raidersnek így nem jut Khalil Mack, helyette viszont jöhet egy sokkal később választott, mára viszont beérő edge rusher Lawrence személyében. Lehetett volna QB-t vagy WR-t is célozni, de Lawrence-t éreztem a legjobbnak.

 1/6 Atlanta Falcons
 Taylor Lewan, OT
 2014: Jake Matthews, OT

A legjobb opció Lawrence lett volna, de a Raiders kivitte, így az eredeti posztot meghagyom, a játékost viszont kicsit upgrade-elem Lewanra.

 1/7 Tampa Bay Buccaneers
 Mike Evans, WR
 2014: Mike Evans, WR

Itt az első egyezőség, szerintem elégedettek Evansszel.

 1/8 Minnesota Vikings
 Zack Martin, OG
 2014: Anthony Barr, LB

2014-ben nagyon öreg volt a Vikings guard poszton, így pedig jöhetne Zack Martin, akivel a mai Vikings fal sem lenne olyan tragikus.

 1/9 Buffalo Bills
 Davante Adams, WR
 2014: Sammy Watkins, WR

A poszt rendben volt, Adams viszont jobb profi karriert tudhat magáénak eddig, mint Watkins.

 1/10 Detroit Lions
 CJ Mosley, LB
 2014: Eric Ebron, TE

Ez volt DeAndre Levy utolsó éve, Mosley pedig egy remek linebacker, aki megoldotta volna ezt a problémát Detroitban. Nem mellesleg összeállt volna a CJ Mosley – CJ Mosley DT-LB tengely a védelem közepén, ami külön tetszett volna.

 1/11 Tennessee Titans
 Jake Matthews, OT
 2014: Taylor Lewan, OT

A tackle posztra ráfért az erősítés, nem véletlenül vitték Lewant eredetileg, de mivel ő most nincs a boardon, így Jake Matthews a választott, aki első évében még akadozott, de utána beindult és Lewan szintjén van igazából.

 1/12 New York Giants
 Allen Robinson, WR
 2014: Odell Beckham Jr., WR

Vajon más lenne Robinson sorsa, mint Beckhamé? Persze, nem olyan jó elkapó, de talán kevésbé kirívó a viselkedése is.

 1/13 St. Louis Rams
 Jimmy Garoppolo, QB
 2014: Aaron Donald, iDL

Austin Davis és Shaun Hill felezte meg abban az évben a kezdő meccseket QB poszton, és ha már itt esélytelenek egy olyan stealre, mint Donald volt akkor, jöhetne Jimmy Garoppolo, akinek így több ideje lenne bizonyítani, hogy tud játszani. Mondjuk első lépésként Jeff Fishert rúgnánk ki valahogy a re-draft során, de azt most nem lehet.

Érdekes egyébként, hogy az irányítókkal bajban voltam a draft során, hogy milyen magasan válasszam ki őket, de most jutottam el arra a pontra, hogy itt már nincs annyira kiemelkedő játékos, hogy lemondjak egy olyan irányítóról, aki nem minden kétséget kizárólag franchise arc – ilyen ugyanis nem volt a classban, különben a top5-ben elkelt volna.

 1/14 Chicago Bears
 Kyle Fuller, CB
 2014: Kyle Fuller, CB

Már gondolkodtam rajta pár pickkel korábban is, de egyértelműen nem volt rossz választás Fuller a Bears számára. Jake Matthewshoz hasonlóan első évében akadozott, de utána nagyon jó játékossá fejlődött.

 1/15 Pittsburgh Steelers
 Anthony Barr, Edge/LB
 2014: Ryan Shazier, LB

Shaziert nagyon sajnáljom, de ilyen rövid karrierrel nem lehet bekerülni a re-draftba. Nagyon kíváncsi lettem volna, hogy Barr mire képes 3-4 OLB-ként, főleg pass rusher feladatokkal, itt megnézhettük volna – szerintem jobban illene neki ez a szerep.

 1/16 Dallas Cowboys
 Dee Ford, Edge
 2014: Zack Martin, OG

Bálint azt mondta, hogy mindegy, csak edge rusher legyen. Hát Ford maradt, mint edge rusher, így ő a pick. A Jeremy Mincey – George Salvie kezdő DE-páros nem volt valami erős abban az évben Dallasban.

 1/17 Baltimore Ravens
 Telvin Smith, LB
 2014: CJ Mosley, LB

Mosley-ról lecsúsztak, de Telvin Smith sem rossz vigaszdíj.

 1/18 New York Jets
 Andrew Norwell, OG
 2014: Calvin Pryor, S

Nagyon sok problémás posztja volt ekkor a Jetsnek, a safety-sor is bűn rosszul nézett ki, de az egyébként draftolatlan Norwell kvázi BPA választás, és hát guard poszton sem állt jól a csapat akkor, a 31 éves Willie Colon és Oday Aboushi volt a két kezdő.

 1/19 Miami Dolphins
 Ja'Wuan James, OT
 2014: Ja'Wuan James, OT

Nagy meglepetés volt James draftolása itt abból a szempontból, hogy kvázi senki nem várta első körbe, az utolsó napokban azonban egy pletyka napvilágot látott kisebb site-okon, hogy első körös grade-et kapott a Dolphinstól, és őt választhatják – meg is nyerte nekem azt az évi mock versenyt. Így utólag visszatekintve nagyjából a helyén lett választva.

 1/20 Arizona Cardinals
 Matt Paradis, C
 2014: Deone Bucannon, S/LB

Bucannon nem igazán jött be, habár legalább elmondhatja magáról, hogy ő lett a money linebacker poszt kvázi első megtestesítője. Helyette jöhet Paradis, aki hosszú-hosszú évekig megoldhatná a center gondokat a sivatagban.

 1/21 Green Bay Packers
 Sammy Watkins, WR
 2014: HaHa Clinton-Dix

A második körös Davante Adams helyett megkapják Sammy Watkinst, hátha többet ki tudnak belőle hozni, mint a Bills.

 1/22 Philadelphia Eagles
 Lamarcus Joyner, S
 2014: Marcus Smith, Edge

Hű de rossz erre a Marcus Smith pickre gondolni… Egész eaglesös karrierje alatt volt 16 solo és 7 assist tackle-je, meg 4 sackje. Nagyon sok helyre lehetne húzni (WR, CB, S, TE), legyen ez a safety most.

 1/23 Kansas City Chiefs
 Jarvis Landry, WR
 2014: Dee Ford, Edge

Ha Dwayne Bowe az első számú elkapód, tudod, hogy nagy a baj…

 1/24 Cincinnati Bengals
 Bradley Roby, CB
 2014: Darqueze Dennard, CB

Nem véletlen választott CB-t a Bengals, Dennard mellett a 30 éves Leon Hall és a 36 éves Terence Newman voltak a kezdők akkor.

 1/25 San Diego Chargers
 Trai Turner, OG
 2014: Jason Verrett, CB

A Chargers két olyan guardot kezdetett ebben az évben 15 és 16 meccsen, akik utána nem léptek pályára az NFL-ben.

 1/26 Cleveland Browns
 Derek Carr, QB
 2014: Johnny Manziel, QB

Nem vagyok egy nagy Carr-rajongó, de Manzielhez képest nyilván hatalmas előrelépés lenne a Brownsnak. Persze Baker Mayfieldhez nem, de 4 évet csak nem lenne hajlandó várni a Browns a megváltásra.

 1/27 New Orleans Saints
 Brandin Cooks, WR
 2014: Brandin Cooks, WR

Nem nézett ki jól a Saints elkapósora ekkor, nem véletlen jött Cooks, most is ő a pick.

 1/28 Carolina Panthers
 Laurent Duvernay-Tardif, OG
 2014: Kelvin Benjamin, WR

A Panthers ebben az évben a későbbi körökben kihúzta Trai Turnert és draftolatlanként sztárt csinált Andrew Norwellből, ők már kimentek, szóval jöhet a kanadai doktor úr.

 1/29 New England Patriots
 Malcolm Butler, CB
 2014: Dominique Easley, iDL

Ha ő nem lenne, eggyel kevesebb gyűrűje lenne a Patriotsnak, úgyhogy most sokkal nagyobb tőkét fektetnek bele.

 1/30 San Francisco 49ers
 Stephon Tuitt, DE
 2014: Jimmie Ward, S

Justin Smith már 35 éves volt és utolsó idényét taposta, Ray McDonald 30 éves volt és szintén utolsó szezonja volt a 2014-es, így jön a képbe Stephon Tuitt, akinek kellett 1-2 év, hogy belelendüljön, de ma már egy nagyon jó belső védőfalember.

 1/31 Denver Broncos
 HaHa Clinton-Dix, S
 2014: Bradley Roby, CB

Super Bowl résztvevőnél már nehéz needre húzni, főleg hogy olyan sok játékos már nem maradt, akit lehet indokolni első körösként, de HaHa elfért volna még abban a Broncosban Rahim Moore helyén, aki egy évvel később távozott is a csapattól.

 1/32 Seattle Seahawks
 Morgan Moses, OT
 2014: Paul Richardson, WR

Moses egy korrekt falember, ami már nagy felüdülés lenne a Seahawksnak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!