Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #4

Egy meccs már lement, két csapat bye weeken van, így 14 meccset láthatunk még ebben a fordulóban, és most mindegyiknek a beharangozóját egybe gyűjtöttük – igen, az MNF-ét is. 

A Kandalló Pub műsorán

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens 19.00

Furcsa, hogy a Browns nem azt csinálja idén Freddie Kitchens alatt, mint tavaly Freddie Kitchens alatt. Akkor nagyon jól mentek 12 personnelből, idén pedig Njoku sérülése előtt sem erőltették ezt. Vajon ez Todd Monken hatása? És akkor ő mennyire hibáztatható a gyengébb szereplésért és az offense gyengeségéért? Sosem tudjuk meg valószínűleg.

Az viszont érdekes, hogy a Ravens defense relatíve szenved. Arra még mondhatjuk, hogy oké, hogy a Chiefs szétpasszolta a védelmet, na de hogy a Cardinals is? Háromelkapós felállások ellen egyelőre nagyon rossz a Ravens, és a Browns épp ezt használja idén nagyon sokat. Nem túl hatékonyan, de hátha most sikerül valamit összehozni.

Nagy kérdés még, hogy Lamar Jackson melyik arcát mutatja – segíti a dolgát, hogy a Browns secondary elég foghíjas. A Myles Garrett vs Ronnie Stanley matchupot pedig élmény lesz nézni.

New England Patriots @ Buffalo Bills 19.00

Tavaly a Dolphins állt 3-0-s mérleggel és játszott ugyanígy az akkor egyébként 1-2-vel álló Patriots ellen, de Bradyék felsöpörték a padlót a delfinekkel (38-7). Ez a Bills jobb csapat annál a Dolphinsnál, ellenben Bradynek egy abszurd 30-3-as mérlege van a buffalóiak ellen.

Ugyan ez a bombajó defense gondot okozott Bradyéknek a múltban – az irányító saját magához képest kifejezetten gyenge két meccset hozott le tavaly ebben a párosításban -, és ezt megteheti most is, de nehéz elképzelni, hogy ne húzza be végül a Pats a meccset. A Bills offense nagyon hullámzó, a Pats defense pedig borzasztóan jó. Az pedig külön érdekes, hogy 19 védőnek van legalább 49 snapje három kör alatt, és még kettőnek legalább 34.

Az még érdekes a jövőt tekintve, hogy mihez kezd a Patriots Develin nélkül. Nem olyan szempontból, hogy nélküle majd összeomlanának, hanem hogy például milyen personnelt használnak majd többet, mert eddig a 21 personnel nagyon fontos alapköve volt az offense-nek – a 49ers mögött második legtöbbet használta ezt a Pats.

Minnesota Vikings @ Chicago Bears 22.25

Ez szerintem talán a hét legfontosabb meccse, mindkét csapatot figyelembe véve. Öldöklő védőcsata várható, nagyon kevés ponttal, hiszen mindkét oldalon nagyon jó a védelem, de az irányítókra nem sokat lehet bízni támadóoldalon. Ha ez a meccs Minnesotában lenne, akkor a Vikingsra tennék, azonban 2016 óta az idegenbeli, szabadtéri, nemnegatív mérlegű csapatok elleni 0-10-1-es mérleg nem sok jót sejtet a lila-fehéreknek. Igen, 2016 óta nem nyert ilyen körülmények közt a Vikings. Mike Zimmer alatt egyszer sikerült ez eddig, még 2015-ben. Ez a mérleg pedig tökéletesen illeszkedik Kirk Cousins teljesítményéhez hasonló szituációban, szóval ilyen szempontból tökéletes házasság ez most Minnesotában.

Mackék szét fogják szedni a Vikings támadófalát, és az eddig kiválóan működő futójáték el fog halni. Na persze Trubiskyék oldaláról sem várok nagy haladásokat és sok pontot, a hazai pálya viszont nekik kedvez.

Red zone

Kansas City Chiefs @ Detroit Lions 19.00

Patrick Mahomes még sosem játszott az NFL-ben dome-ban, ahol a passzolási statisztikák inflálódnak. Legutóbb 2016-ban a Texas Techen játszott fedett pályán (a Cowboys pályáján), akkor 586 yardot és 6 TD-t passzolt. Hacsak nem klausztrofóbiás, akkor retteghet a Lions, bár a szintén veretlen detroitiakat most épp az óriásölő becenévvel illethetjük utóbbi két fordulós tevékenységük alapján.

Mindenesetre nehéz lesz Patriciáéknak mit kezdeniük az első kísérletekre 9,5 yardot átlagoló Mahomesékkal, habár a red zone-ban lenne még mit javítaniuk a kansasieknek. Azt tegyük azért hozzá, hogy a Patriots-féle védelmek relatíve le tudták lassítani Mahomest – már amennyire lehet persze -, és a Lions hozta az “undert” az utóbbi öt hazai meccsén, ez a védelem pedig elég pofásan néz ki. Az under felé billentheti még a mérleg nyelvét az is, ha a Lions sokat tudja futtatni a labdát a liga legrosszabb futásvédelme ellen.

Washington Redskins @ New York Giants 19.00

Ha a Redskinsnél logikusan gondolkodnának, és nem hinnék, hogy lehet esélyük bármire is idén, akkor ez lehetne az akár hosszú éveken át tartó Haskins vs Jones párharc első felvonása. Így azonban állítólag még ha Keenum nem is tud pályára lépni kisebb sérülése miatt, akkor is inkább az éppen hogy felépülő Colt McCoyt kezdetné Gruden… Érthetetlen.

Pedig a Giants védelme tökéletes ellenfél lehetne Haskins bemutatkozására, hiszen közel sem tudnak kerülni az irányítóhoz, és senkit nem tudnak fedezni. Ha már itt tartunk, Terry McLaurinnak egyébként kiváló napja lehet Janoris Jenkins mellett, bár sajnos sérüléssel bajlódik a fiatal WR. No persze a Redskins defense sem egy világverő bagázs, így Daniel Jonesnak – aki a Buccaneers ellen nyomás alatt kiválóan teljesített – akár ismét lehet egy jó meccse.

Tennessee Titans @ Atlanta Falcons 19.00

Először ránéztem a tippjeinkre, és azt mondtam, hogy “hú, kronikknak könnyen kinézhet itt egy hero pick találat, hiszen a Titans épp arról híres, hogy a gyenge csapatoktól kikap, az erőseket meg megveri. Mondjuk az sem biztos, hogy ez a Falcons egy erős csapat… De hazai pályán nagy előnyben lesznek, az idei egyetlen ilyen meccsükön terrorizálták az Eagles támadófalát, most pedig Mariota jön szembe, aki rekordmennyiségben húzza magára a sackeket. Amúgy az megvan, hogy a Falconsnak mindössze 6 drive-ja volt múlt héten a Colts ellen? Hat! Egyeseknek egy félidő is elég ehhez, de mindössze 3 csapat volt az utóbbi 20 évben, amelyik ennyivel lehozott egy meccset. Így azért a feltett 24 pont elég jól mutat összességében.

Carolina Panthers @ Houston Texans 19.00

Nagyon jó volt Kyle Allen múlt héten. Szinte túl jó ahhoz, hogy igaz legyen. Meg tudja ezt ismételni? A Texans secondary nem épp a legacélosabb, szóval a csillagok nem állnak össze ellene, de azért én mégiscsak szkeptikus maradnék. Mindkét oldalon egyébként a védőfalak szétszedhetik a támadófalakat, meglátjuk Allen és Watson hogyan reagálják le ezt – Watsonról mondjuk már elég jól tudjuk.

Oakland Raiders @ Indianapolis Colts 19.00

Jon Gruden alatt a Raiders mindössze 1-8-as mérleget tud felmutatni idegenben, és átlagosan 15,2 ponttal kapott ki a csapat az otthonától távol. Nem túl jó előjelek Indianapolisba utazva, illetve a következő egy hónapra, ugyanis november elejéig nem játszik Oaklandben a gárda. Indianapolisban ráadásul 2001 óta nem nyert a Raiders.

Los Angeles Chargers @ Miami Dolphins

Löfli óriásit vállal a tippjével, de egy félidőn kívül nem tűnt NFL-csapatnak ez a Dolphins. Múlt héten azért rendben voltak Flores fiai 30 percen át, és még sokkal jobban is mutathattak volna, ha nem ejtik el Rosen összes jó passzát az elkapók… A Chargersnek nagyon kell ez a kis felüdülés és a W, főleg hogy 1981 óta nem nyert Miamiban.

Egyébként kihagyhatom a Dolphins beharangokat az év hátralevő részére?

Tampa Bay Buccaneers @ Los Angeles Rams 22.05

Shaq Barrett két hete 3-, múlt héten 4 sacket szerzett, szóval a sormintát követve most 5-nek kell következnie a Rams ellen. Nagyon úgy tűnik, hogy Whitworth megöregedett – és az egész OL elég gyenge -, így egyébként Barrettnél lesz az előny, de persze az öt sackre nem fogadnék. Arra viszont igen, hogy Jameis Winston eladja a labdát, mert ez a Rams defense jelenleg félelmetes.

Seattle Seahawks @ Arizona Cardinals 22.05

Történelmi találkozó, ugyanis ez lesz az első mérkőzés az NFL-ben 1970 óta, ahol két 183 centi (6 feet) alatti játékos irányít majd.

A Seahawks most aztán játszhatja, amit akar, azaz futhat egy csomót, mert a Cardinalst azzal is meg lehet verni. Persze, ha odaadják Wilson kezébe a labdát, azzal is. Megfordítva a párharcot, a Hawks védelme egyébként borzasztó jelenleg, de Carrollék szerencséjére a Cardinals offense is az. Nagy csalódás ez számomra, és még a nem optimális game management döntések csak hagyján, de a séma sem működik. Az külön frusztráló, hogy alig használ motiont vagy shiftet Kingsbury (Browns után a második legkevesebbet a ligában), tehát még csak megzavarni sem próbálja az ellenfelet. A fal pedig ellehetetleníti a hosszú játékokat, és bármennyire is hatékonyak a rövid passzok, egyedül ezekkel nem lehet sokra vinni a mai NFL-ben.

Jacksonville Jaguars @ Denver Broncos 22.25

Tovább él a Minshew Mánia? Folytatódik a MinSHOW? A Jaguars irányítója élete első három profi meccsén 73,9%-kal és 110,6-os passer ratinggel passzolt, amire egyetlen újonc sem volt képes az NFL történetében. Most a Broncos félelmetesnek hitt védelme jön vele szemben, de egyelőre Fangio legénysége közel sem mutatja azt, amit vártunk tőle. Vajon most jön a pálfordulás? És az offense-nek sikerül nem csak a 20 yardosok közt jól haladni, de a red zone-ban is megoldani a helyzeteket?

A hazai pálya a Broncos mellett szól, ahogy az is, hogy jobb csapat ez egy esetleges 0-4-nél, ellenben a Jaguarsnál ott van a félisten Minshew… nehéz kérdés.

Vasárnap esti rangadó

Dallas Cowboys @ New Orleans Saints

Bresszel ez a meccs nagyon várós lenne, így azért jóval kevésbé. Hacsak nem szerez megint egy special team- és egy védelmi TD-t a Saints, jóval többre lesz szükség az offense-től. Most azt sem várhatják, hogy majd Kamara hülyét csinál mindenkiből, hiszen a liga legjobb LB-párosa várja a túloldalon. Remélem, hogy több Taysom Hillt láthatunk majd az éjjel, mint múlt héten.

Habár a liga talán három legrosszabb csapata ellen játszott eddig a Cowboys, az ilyen meccsen való dominálás is nagyon fontos egy csapat megítélése kapcsán, és ugyan most sem lesz Brees, ez azért jobb erőfelmérő lesz az eddigieknél, az offense-nek mindenképp. Kellen Moore eddig gyönyörű munkát végez a sok motionnel, play actionnel, miatta különösen veszélyes lehet ez a Cowboys mindenkire a playoffban is.

Hétfő esti rangadó

Cincinnati Bengals @ Pittsburgh Steelers

Hú, ez a hétfő esti rangadó alapvetően sem nézett ki jól a szezon elején, de Big Ben kidőlésével még kevésbé paprikáz fel. Persze így izgalmasabb lehet, de látványosnak és szórakoztatónak nem ígérkezik. Összességében rosszul járt a közönség az SNF-MNF primetime párossal (a TNF mondjuk kárpótol), hiszen Rudolphnál csak Bridgewater passzol rövidebben idén, így nagy játékokat nem várhatunk itt sem. A Steelers pass rush a csapat egyetlen igazán jó pontja jelenleg, ez pedig szét fogja szedni a pocsék Bengals OL-t.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!