Connect with us

Podcast

Triple Coverage #167 – Kibeszéljük a Rams(ey) cserét

Magyar idő szerint kedd éjjel felforgatta az NFL-t és a csapatát a Los Angeles Rams, három cserét is végrehajtva. Ebből természetesen a Jalen Ramsey-ért adott két első körös pick szólt a legnagyobbat, de mi mind a hármat kiveséztük.

Továbbra is várjuk véleményeiteket, iratkozzatok fel iTunes csatornánkra, de SoundCloudon is eléritek az aktuális epizódot, illetve a Spotifyon is elérhetőek vagyunk! ERRE a linkre jobb klikk –> “link mentése másként” opcióra kattintva pedig le is tudjátok tölteni a teljes epizódot.

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vicgeordie
Vicgeordie
2019-10-17 13:02

Érdekelne, hogy jelenleg miért tartod Ramsey-t a legjobb cornernek a ligában Dani. A 3,5 évéből egy szezont tudott lehozni elit szinten (de akkor is a szezon legfontosabb meccsén rommá égették, lásd még 47.6 PFF rating, 4/5 elkapás 72 yardért, 100 feletti engedélyezett passer rating @ AFC Champ), a többi évében pedig a legnagyobb jóindulattal is csak simán jó volt (a legjobb PFF ratingje a többi évében 72.8).

Tudom hogy még fiatal és a potenciál meg van benne, de eddig nem bizonyított annyit a pályán sztem, hogy egy TOP10 cornernél többre tartsuk (a nagy pofájáról és egyéb pályán kívüli dolgairól nem is beszélve)

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Vicgeordie
2019-10-17 13:40

“Érdekelne, hogy jelenleg miért tartod Ramsey-t a legjobb cornernek a ligában”
Mert előbb rohadna le a keze,minthogy leírná Gilmore nevét.. :D

fullánk
fullánk
Reply to  Bélabá a csótány
2019-10-17 14:03

mondjuk kettejük között azért van külömbség…
– egyiket szinte mindenki a legjobbnak tartja jelenleg, a másik saját magát tartja annak.
– egyik csendben és alázattal teszi a dolgát, a másik megmondja mindenkinek a tutit
– egyik egy gyengébb védelmet is jobbá tett, a másik egy erős védelem által lett jóvá
– egyik évek óta fejlődik és elég okos hogy képes legyen rendszerben is játszani, a másikban ugyanez a potenciál megvan (vagyis akik értenek hozzá ezt mondják)
Én szeretem Ramsey-t. Nélküle és a hozzá hasonlók (AB and co.) nélkül unalmasak lennének a hétköznapok.

katonadani
Reply to  Vicgeordie
2019-10-17 15:11

Szerintem Ramsey a tökéletes cornerback prototípus. Fizikálisan felveszi bármelyik nagy WR-rel a versenyt, atletikusságban, sebességben tartja bárkivel a lépést, legjobb útvonalfutókkal sem igazán lehet megverni, rakhatod szélre, slotba, safetynek, bárhová, ráállíthatod bárkire, mindenhol kiválót nyújt, védőoldalon ha akarsz, nagyon jól tudsz vele matchupokat játszani.

Újoncként nyilván nem elvárható, hogy valaki egyből a liga legjobbja legyen, második évében a számok is azt mutatták, hogy a liga legjobb cornerbackje volt, tavaly pedig nem volt épp a legjobb helyzetbe hozva a Jaguarsban, többet kellett zónáznia, meg az egész védelem egy mess volt sokszor.

És ha már Gilmore-t említitek lent, top50 listámon év elején Ramsey 16. volt, Gilmore 18., szóval kvázi nincs különbség köztük. Ráadásul szvsz Gilmore körül jobb a rendszer, jobban építenek az erősségeire, jobban fókuszban van gameplan során. Egyébként pl comp%-ben is tizedszázalékra megegyezik az utóbbi négy évben a két játékos mutatója, PFF Grade-ben sem volt Gilmore sem konzisztensen 90 körül, ráadásul PFF grade eléggé fluktuál cornerbackeknél, mert csak akkor értékelik őket, amikor feléjük megy a labda, ami szerintem nem mutat teljesen valós képet egy shutdown CB esetében – tehát az ilyen stílusú játékosok mellett sokszor nem mutatnak olyan jól a számok, mint ahogy játszott.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  katonadani
2019-10-17 15:23

Köszi. Ugyan nem mindenben értek egyet, de így érthető a vélemény :)

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2019-10-17 20:09

Azért én megnéznék egy statisztikát, hogy egy Antonio Brownnal mondjuk mennyire bírt a legutóbbi 3 meccsükön. Mert AB konkrétan 117+157+132=406 yardot szerzett 3 TD társaságában. Nyilván nem mindet Ramsey ellen szerezte, de én az ilyenekbe nem hiszek, hogy van olyan CB aki le tud venni egy AB szintű WR-t. De most Julio Jones ellen rám cáfolhat ;) Viszont Ramsey nálam is a No1. CB a tehetséget tekintve.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Vicgeordie
2019-10-17 15:11

A Steelers elleni meccset se felejtsük el. AB azt csinált a Jags secondaryval amit akart. Sérülten…. :)

acsdav2
acsdav2
2019-10-17 20:32

Néhány észrevétel:
1. Szerintem túl becsülitek mennyit tud hozzáadni egy védelemhez egy CB. Vagy magát Ramseyt. Patrick Peterson minimum említhető egy lapon vele, most tér vissza mégse beszéltek arról, hogy a Cardinals védelme akkor mennyit fog javulni. Nem véletlenül. Valamennyit biztosan fog, de nagy mértékűre nem lehet számítani.
2. A Ramsnél meg lehet a PO, bár inkább nem fogadnék rá. A gond azzal van, hogy ebből nem lesz SB nagy valószínűséggel. Jövőre pedig még kevesebb mozgásterük lesz javítani a falon, pláne, hogy megadják a nagy fizut Ramseynek. Mellette FA lesz Fowler,Brockers,Talib, Littleton. Utolsó évbe lép Johnson és Kupp, akiknek az eddigi tendencia alapján illene nagy fizetést adni már 2020-ban. Ja és emellett kell egy LT is majd. Szép kilátások…..

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  acsdav2
2019-10-17 21:16

1. A tradekrol levo adasban nem beszelunk PP visszatereserol? :D nem igazan erzem hogy odaillo lenne. Amugy nem mindegy h egy teljesen hasznalhatatlan vedelmet kel felhuzni, ahol PPn kivul egyetlen jo jatekos van a tobbiek iszonyatosgyengek vagy egy olyan vedelmet ahol alapvetoen is jo az egyseg mindossze egy elit cornerre lehetnek a top3as vedekemtol. Sztem meg egyaltalan nem becsuljuk tul mire kepes egy top corner. De amugy pontosan mi volt tulzo? Sehol se mondtuk h leigazzak a ligat hanem h nagyot javulhatnak amit nem erzek tulzasnak. Amugy en vegig mint top3 corner beszelek rola es ez abszolut nem gondolnam
Tulzasnak.

2. Brockers es talib elengedhet sztem. A tobbivel egyetertek de azert nem feltetlen lesz akkora gond

acsdav2
acsdav2
Reply to  Leonidasz007
2019-10-18 18:59

“nem mindegy h egy teljesen hasznalhatatlan vedelmet kel felhuzni, ahol PPn kivul egyetlen jo jatekos van a tobbiek iszonyatosgyengek vagy egy olyan vedelmet ahol alapvetoen is jo az egyseg mindossze egy elit cornerre lehetnek a top3as vedekemtol”

Így van, nem mindegy és a gond az, hogy a Rams védelem nem tartozik az utóbbi kategóriába. Bottom 10-ben vannak az engedett pontok tekintetében. Az első 3 fordulóban nagyon hasítottak, de azóta nagyon visszaestek. Nem érzem azt a csapaton, hogy ez most egy Ramseyvel egy átlagosnál jobb védelemnél több legyen. Most a Falcons kiváló értékmérő lesz a védelemnek.

Debreceni József
Debreceni József
2019-10-18 19:52

Szerintem rohadtul nagyot bukott ezzel a Rams, túl magas árat fizettek. Ezeket a pickeket inkább 1 (2?) falemberre kellett volna költeni mert jelenleg Goff előtt botrányos a fal belseje, egy jobb D-line elől még McVay hívásai sem mentik lassan meg, olyan mint egy ló akinek szemellenző van a fején, szart se lát a pályán. Nem véletlen hogy idén csak Kupp él meg, Woods meg Cooks felé alig száll labda.Hiába van egy shutdown cornered ha az max 1 embert tud semlegesíteni. Egy rossz o-line ellen jól dolgozó passrush meg rögtön 11 játékost nulláz le. És Gurleyvel meg a nagy fizujával mi lesz? Elcserélik? Ki venné át? Kivágják? Ezt most nagyon elcseszte a Rams front office.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x