Connect with us

Minden ami NFL

FK! – Legjobb főedző 2019

Az Év Főedzője cím – az én olvasatomban mindenképp – annak jár elsősorban, aki az (év eleji) elvárásokhoz képest sokkal jobb mérlegre vezette csapatát. Persze figyelmbe lehet venni különböző nehezítő tényezőket még, amik ellenére is kiváló teljesítményt és eredményeket produkált az adott gárda, de ha egy mondatban kellene megfogalmaznom a díj lényegét, akkor így tenném. 

Nézzük hát, kik vihetik haza ezt az elismerést idén.

John Harbaugh

A Ravenst mindössze ketten vártuk rájátszásba a szerkesztők közül, ehhez képest a liga legjobb csapatát láthattuk Baltimore-ban. Franchise rekordot jelentő 14 győzelmet hozott össze Harbaugh legénysége, ráadásul zsinórban 12 sikeres találkozóval zárta az alapszakaszt, amivel bebiztosította az AFC első kiemelését és a liga legjobb mérlegét.

Harbaugh-t – akit majdnem kirúgtak két évvel ezelőtt – nagy dicséret illeti, amiért kirúgta barátját, Marty Mornhinweget és kinevezte támadókoordinátornak Greg Romant, ezzel elkötelezte magát egy mindenkiétől különböző támadófelfogás mellett, ami Lamar Jackson erősségeire épít. Senkinek sem kell bemutatni, mennyire bejött ez a lépés. Lamar MVP lett, a Ravens pedig első kiemelt. Illetve azt is tegyük hozzá, hogy a védelem is óriási változásokon ment át a tavalyi évhez képest, kulcsfigurák távoztak a front7-ből, mégis nagyon jó egységet sikerült összerakni.

Harbaugh egyik legnagyobb pozitívuma a negyedik kísérleteken mutatott, valószínűségekre alapozó döntései, amivel rengeteg plusz pontot tudott szerezni a csapatának, mindenkinél többet az egész ligában.

Kyle Shanahan

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!