Connect with us

Szabadügynök

Probléma, mindenhol probléma – Cardinals FA-kitekintő

Nincs könnyű helyzetben az Arizona Cardinals: ugyan pénz és drafttőke is akad, messze nincs annyi, hogy ebből a keretből azonnal potens csapatot lehessen összehozni. Gyakorlatilag nincs olyan poszt, amire ne férne rá az erősítés (különösen a támadófalra), ráadásul David Johnsonnal is kezdeni kell valamit.

 

 

 

 

A csapatnak 53 millió dollárnyi költőpénze van, ami a liga első felébe tartozik. Ez elég ahhoz, hogy ne kelljen kivágni például a punter Andy Lee-t, az így felszabaduló 2 millió dollárral ugyanis pont nincs beljebb a csapat. Rajta kívül pedig nem nagyon van olyan játékos, akit érdemes lenne kivágni, ellenben a csere két sztárnál is szóba jöhet.

 

Patrick Peterson elküldése 12,25 millió dollár felszabadulását eredményezné, egy hozzá hasonló kvalitású corner szintén elkérne ennyit, így ezzel nem lenne beljebb a csapat. Ugyanakkor egy csere nem elképzelhetetlen, a szerződése is lejár egy év múlva, gyakorlatilag már csak idén lehet értékesíteni – ebben még van is potenciál, egy második kört egész biztosan adna érte valaki, de egy első vége sem kizárt.

 

A másik delikvens David Johnson, aki a liga negyedik legjobban fizetett futója 13 millió dolláros fizetéssel. Ennek ellenére már akkor sem játszik, ha teljesen egészséges, de a szerződésének hála kivágni sem lehet (4 millióval többet foglalna el a sapkából, ha kivágnák). Így vele kapcsolatban is csak a csere játszik, ebben az esetben ugyanis 8 milliót is megspórolna a Cardinals – ezzel csak annyi a probléma, hogy ki akarna picket adni egy 8 milliót kereső futóért? A Cardinals feltehetően egy marék szotyiért is odaadná bárkinek, sőt akár még fizetne is egy 5-6. kört, csak vigye el valaki a fizetésével együtt.

A cikk folytatódik! Havi ~930 forintért több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások