Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 5.0

A free agency érdemi része lezárult, ezzel pedig átalakultak a hiányposztok a csapatoknál, így sokkal okosabbak vagyunk ráfordulva a draft-szezonra (legalábbis azt hisszük). Az előző mockomban még nem vadultam be, most viszont már négy cserét is megejtettem, ráadásul hármat a top11-ben! A Dolphins pedig maradt a fenekén 1/5-ön.

 1/1 Cincinnati Bengals
 Joe Burrow
 QB, LSU

Továbbra sincs változás az 1/1-ben, még ha lehet is hallani olyan pletykákat, hogy a világ minden pénzéért akár le is cserélne a Bengals. Nem hiszem, továbbra is Cincybe megy Burrow.

 1/2 Washington Redskins
 Chase Young
 Edge, Ohio State

Szerintem a Redskins marad a helyén és nem visz irányítót. hanem kiválasztja Chase Youngot. A Bengalshoz képest itt kevésbé lepne meg akár Tua kiválasztása, akár egy lecsere, de úgy gondolom, maradnak és viszik a draft legjobb játékosát.

 TRADE 1/3 Los Angeles Chargers
 Tua Tagovailoa
 QB, Alabama

Legutóbb a Dolphinsszal cseréltem fel ide, most viszont a Chargerst gondolom befutónak. Az ellenérték valahogy úgy nézhet ki, hogy jövő évi első kör és idei második kör, és akkor esetleg még a Lions ad vissza egy jövő évi negyedik kört vagy hasonló. A Lions részéről ezt simán elfogadnám, hiszen visszacserélve is kivihetik majd Okudah-t Slay helyére. A Dolphins akár tudja überelni ezt az ajánlatot, de nem tudom, akarja-e, ott inkább azt érzem, hogy nem szívesen szabadulnának az összeszedett extra pickjeiktől és nem adnának fel egy idei elsőt és egy jövő évi másodikat például, hogy körülbelül azonos értékben legyenek a Chargersszel.

A Chargers az idei holtszezon mozgásai alapján szerintem erre a felmozgásra készül, a védelem hihetetlenül jól néz ki nevek alapján, végre a támadófalat is erősítette a csapat (még ha ez közel sincs kész jelenleg). Ráadásul a támadófal jobb oldalát erősítette a Chargers Turnerrel és Bulagával is, ez pedig mit ad isten a balkezes Tua Tagovailoa vakoldala. Furcsa egybeesés, nemdebár?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 1/4 New York Giants
 Mekhi Becton
 OT, Louisville

A védelem volt a prioritás a szabadügynökpiacon, ami jól is van így. Most sem lenne meglepő további erősítés a defense-be, de épül egy fiatal támadósor, ahová még hiányzik egy jó tackle. Igazából Wills vagy Wirfs sem lepne meg, de valahogy még mindig úgy érzem, hogy Gettlemannek Becton fog a legjobban tetszeni.

 1/5 Miami Dolphins
 Justin Herbert
 QB, Oregon

Valahogy az az érzésem, hogy a Dolphins nem akar belemenni licitháborúba és nem akarja a nehezen összegyűjtögetett pickjeit egy jó nagy csomagba beletenni és felmenni Tuáért. Lehet tévedek, mindenesetre most ez a szcenárió alakult ki ebben a mockban, így pedig marad a Dolphins 1/5-ön és kiválasztja Justin Herbertöt, aki szerintem nagy visszaesés Tuához képest, de állítólag Miamiban szeretik őt is.

 1/6 Detroit Lions
 Jeffrey Okudah
 CB, Ohio State

Begyűjteni egy plusz első- és második kört, majd kihúzni azt a játékost, akit egyébként is választottam volna az eredeti picken. Túl szép, hogy a Lions-szurkolóknak igaz legyen?

 1/7 Carolina Panthers
 Isaiah Simmons
 Defense, Clemson

Nem igazán látom a tervet a Panthersnél jelenleg a piac alapján, így a draftra is nagyon nehezen tudok jósolni. Így tehát maradok a legutóbbi Simmons pickemnél, a Clemson védője nagyon sokat tudna hozzátenni ehhez az újjáépülő defense-hez.

 1/8 Arizona Cardinals
 Tristan Wirfs
 OT, Iowa

A Hopkins-trade eléggé egyértelművé tette számomra, hogy itt bizony tackle fog érkezni a Cardinalshoz 1/8-on. Wirfs pedig tökéletesen illik ebbe az offense-be, hiszen baromi atletikus.

 TRADE 1/9 Tampa Bay Buccaneers
 Jedrick Wills
 OT, Alabama

Itt a második TRADE! A Jaguarsnak ugyan így is sok pickje van, de itt nem volt olyan játékos, akit nem tudtak kihagyni, és a Buccaneers helyén is bent lesz még néhány kiszemeltjük közül legalább az egyik. A Bucs pedig Brady leigazolásával elég egyértelműen win now módba lépett, és összességében nagyon jól is néz ki ez a keret, a tackle poszton viszont még javítani kell. Meg kell védeni Bradyt, Wills pedig szerintem a legjobb OT a classban.

Ellenérték a trade value chart alapján lehet két harmadik körös pick, vagy egy második körös pick, és akkor a Buccaneers még visszakap egy harmadik kört.

 1/10 Cleveland Browns
 Andrew Thomas
 OT, Georgia

Conklint leigazolta a Browns a jobb oldalra, most jöhet Thomas a balra. Nem Joe, de hátha megközelíti legendás elődje teljesítményét.

 TRADE 1/11 Denver Broncos
 Henry Ruggs III
 WR, Alabama

Újabb TRADE! A Jetsnek borzasztóan alakult a top10, ugyanis mind a 4 tackle kiment, így pedig nem volt ellenére a csapatnak a hátramozgás. A Broncos pedig úgy látta, hogy ha a helyén marad, akkor a Jets-Raiders-49ers trióval (és akár Jaguarsszal együtt négyessel) kiemehet előle mind a három top WR, így fel kellett jönni. Ruggs meglepő lehet, mint első draftolt elkapó, de szerintem nagy különbség nincs közte és a Jeudy-Lamb duó közt, és úgy gondolom, ő illene legjobban Sutton túloldalára Denverben.

Ellenértékként a draft value chart alapján egy harmadik kör (3/77) elég lehet a felmozgásra.

 1/12 Las Vegas Raiders
 Jerry Jeudy
 WR, Alabama

Nem igazán tudom eldönteni, hogy Jeudyt vagy Lambet akarja inkább a Raiders, és most mindkettő bent van még. Szerintem Jeudy a jobb elkapó, így most ő költözhet Vegasba.

 1/13 San Francisco 49ers
 CeeDee Lamb
 WR, Oklahoma

Esetleg Derrick Brown / Javon Kinlaw is csábító lehet Buckner elküldése után, de Sanders elengedésével szinte kötelező az egyik első körös pickkel elkapót hozni, és ha bent van Lamb, akkor nem szabad itthagyni. Szörnyen jó lehet ő ebben a támadósorban.

 1/14 Jacksonville Jaguars
 Derrick Brown
 iDL, Auburm

A Jaguars elég jó helyzetben van, ha a Bucs vagy akár a Broncos fel akar cserélni a helyére, hiszen még itt is szerezhet olyan játékost, akit akár 5 hellyel korábban is kiszemelt. Most úgy hozta az élet, hogy Derrick Brown még elérhető, így be is lehet őt egyből dobni a fal közepére.

 1/15 New York Jets
 Josh Jones
 OT, Houston

A Jets lemaradt a legjobb tackle-ökről, de legalább begyűjtött még egy harmadik körös picket és így is erősíti a támadófalát, még ha nem is prémium opciókkal. Jones nálam egyértelműen az ötödik legjobb tackle és még első körös grade-del rendelkezik, ráadásul szerintem a Dolphins ki is vinné 1/18-ra, így most be kell húznia a Jetsnek. Csalódástkeltő volt a piaci tevékenysége a gárdának, és csalódás lehet, hogy lemaradnak a 4 top tackle-ről, de Jonesszal vigasztalódhatnak.

 1/16 Atlanta Falcons
 CJ Henderson
 CB, Florida

A Jaguars vagy a Jets is kivihette volna az előző két pickkel Hendersont, de a Falconsnak szerencséje van és meg tudja kaparintani a class második legjobb CB-jét. El is kél a segítség a poszton, az biztos…

 1/17 Dallas Cowboys
 K'Lavon Chaisson
 Edge, LSU

Robert Quinn távozott, most jöhet egy új passzsiettető a fal szélére a hihetetlenül hajlékony Chaisson személyében.

 TRADE 1/18 Minnesota Vikings
 Javon Kinlaw
 iDL, South Carolina

Csúszott, csúszott Kinlaw, a Vikings pedig nem hagyhatta ki ezt a lehetőséget, még ha érkezett is Pierce a piacon. Nem ez volt az eredeti tervem a Vikingekkel, de Kinlaw itt már olyan értéket képvisel, hogy le kellett rá csapni egy feltrade árán is. A két első körös pick miatt ezt most kicsit könnyebben teheti meg a csapat.

Ellenérték a draft calue chart alapján lehet a 3/105 + 4/132, vagy a 3/89, és akkor még vissza is kapnak egy 5/173-at.

 1/19 Las Vegas Raiders
 Jeff Gladney
 CB, TCU

Gondolkodtam Jordan Love-on, de megnéztem Mariota szerződését, és hacsak nem cserélik el Carrt hirtelen, nem fog irányító jönni magasan a Raidershez. Így pedig jöhet egy kiváló cornerback a tavaly draftolt Trayvon Mullen túloldalára.

 1/20 Jacksonville Jaguars
 Kristian Fulton
 CB, LSU

Jelenleg Darqueze Dennard és DJ Hayden a két legjobb cornerbackje a Jaguarsnak. Azt hiszem nem kell indokolnom a CB-húzást.

 1/21 Philadelphia Eagles
 Justin Jefferson
 WR, LSU

Az Eaglesnek nem volt lehetősége a felcserére, a Jetsig felmenni túl drága lett volna, utána pedig gyorsan kiszedték az elkapókat. Így jöhet a szerintem top3 utáni egyértelmű legjobb WR, Justin Jefferson, aki nagyon biztos célpontot tud majd biztosítani Wentznek, elsősorban a slotból indulva Agholor helyéről. Persze vele egyáltalán nem lenne megoldva még a WR-kérdés, főleg hogy nem jött senki a piacon, meg Jefferson nem is feltétlen olyan stílusú elkapó, akire leginkább szüksége van a csapatnak (szélvészgyors, nagy playmaker), de elindítaná a változást.

 1/22 Miami Dolphins
 Xavier McKinney
 S, Alabama

Minkah Fitzpatrick távozott, jöhet egy másik sokoldalú safety a helyére.

 1/23 New England Patriots
 Jordan Love
 QB, Utah State

Belichick elég régi motoros már, mégsem láttuk sosem, hogy mit kezd akkor, ha irányítóra van szüksége. Szóval elég nehéz jósolni a Patriotsnak ilyen fronton, de hacsak nem a tankolás a cél, nem hiszem, hogy Stidhammel tervezi a jövőt Belichick. Love plafonja magas, ráadásul tavaly konkrétan nulla segítsége volt a társaktól, így mindent egymaga kellett volna megoldjon, amibe persze belecsúszott elég sok hiba is. Igazi boom or bust irányító, de ha berobban, óriásit szólhat.

 1/24 New Orleans Saints
 Patrick Queen
 LB, LSU

Kerestem, de nem nagyon találtam igazi lyukat a kezdőben… Úgyhogy egyrészt BPA alapon is érkezik Queen, másrészt még talán ez a leggyengébb pontja a csapatnak.

 1/25 Minnesota Vikings
 Jalen Reagor
 WR, TCU

Elkapó + cornerback volt a tervem a Vikingsszal, Kinlaw kicsit felülírta ezt, így dönteni kellett, hogy a WR vagy a CB marad a második körre. Talán a CB-t fontosabbnak tartottam volna itt, de nem éreztem senkit értéken, így jött a szélvészgyors Reagor.

 1/26 Miami Dolphins
 Denzel Mims
 WR, Baylor

Ha már támadófalembert nem sikerült draftolni Herbertnek az előző pickkel, akkor legalább itt segítsék ki egy kicsit, jöjjön egy elkapó, akire számíthat a fiatal QB.

 1/27 Seattle Seahawks
 Yetur Gross-Matos
 Edge, Penn State

Clowney-t egyelőre nem sikerült újraigazolni, így jöhet a helyére Gross-Matos. Nyilván visszaesés, de 16-18 millióval olcsóbb megoldás.

 1/28 Baltimore Ravens
 Kenneth Murray
 LB, Oklahoma

A Ravensnél láthatóan prioritás volt a front7 megerősítése a piacon, ezt lehet folytatni a drafton is egy kiváló linebackerrel.

 Tennessee Titans
 AJ Epenesa
 iDL/Edge, Iowa

Epenesa egy nagyon érdekes prospect abból a szempontból, hogy nem igazán tudom elhelyezni sem hogy hol kelhet el, sem hogy pontosan hol fog játszani a pályán. Vrabel viszont szerintem talál neki helyet és többféleképpen is fogja tudni használni.

 1/30 Green Bay Packers
 Brandon Aiyuk
 WR, Arizona State

Nem érkezett elkapó a piacról, így egyértelmű, hogy ezt itt, vagy legkésőbb a második körös pickkel pótolni kell. Most Aiyuk a legjobb elérhető elkapó szerintem, így ő jut a Adams túloldalára.

 1/31 San Francisco 49ers
 Cesar Ruiz
 iOL, Michigan

Tartom, hogy a 49ers ki szeretne innen cserélni, hogy begyűjtsön legalább egy plusz picket, hiszen jelen állás szerint a következő 125 választási jognál nem látjuk majd a San Francisco feliratot a táblán. Azonban nem találtam igazából cserepartnert, vagy hogy kiért lenne érdemes feljönni. Így marad Ruiz, aki megerősítheti a támadófal belsejét, ami talán a leggyengébb pontja a csapatnak most.

 1/32 Kansas City Chiefs
 Trevon Diggs
 CB, Alabama

Nem volt túl akítv a piacon a bajnok, a CB sor pedig elég ramatyul néz ki, így ennek prioritásnak kell lennie itt 1/32-n.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!