Connect with us

Szabadügynök

Még kukacos az a Nagy Alma – Giants FA-Értékelő

Dave Gettleman nem a közönség kedvenc general managerei közé tartozik, bár a csoportriválisok nyilván tapsolnak a tevékenységeihez. Edzőváltást követően valószínűleg neki sincs már sok dobása az állása érdekében, ezért igyekezett egy pöpec FA-tevékenységet összerántani.

Jó döntések sorozata

A kitekintőben megemlítettem James Bettcher nevét, aki a csapat korábbi védőkoordinátora volt, és aki egy kisebb arizonai kontingenst hozott magával egykori játékosaival. A menesztésével várható volt, hogy ők is távoznak, és ez eddig teljesült is. Kareem Martint és Antoine Betheát kivágták, a többieket pedig nem igazolták újra. A kivágás sorsára jutott még Alec Ogletree és  Rhett Ellison is, Eli Manning pedig visszavonult. Hogy miért tartják Gettlemant alkalmatlannak, azt többek között ez a statisztika is bizonyítja: két év alatt összesen 31 játékost igazolt, illetve kettőért cserélt, közülük 4, azaz négy játékos van még most is a rosteren (Solder, Tate, Mayo, Williams). Ezen még az sem segít, hogy sokan csak egyéves szerződést kaptak, főleg hogy a Giants alig lépett előre eredményekben az 1/2-es garnitúrához képest.

A papírforma távozók mellett akadt meglepetés is. Jon Halapio egy bájos háttérsztorival szorította ki Brett Jonest a center pozícióból, de 2018-ban másfél forduló jutott neki, a tavalyi éve pedig gyengére sikerült. Emiatt hiába volt korlátozott szabadügynök, Gettleman végül nem rakott rá tendert, így most szabadon igazolható. Szintén nem hozta vissza a csapat Remmerst, aki backupnak még elférhetett volna akár, de ő a friss bajnok Chiefsben folytatja pályafutását. De összességében ezek is jó döntések, szóval eddig hibátlan, jár a buksi simi. Egyedül Markus Goldenről tudom még elképzelni, hogy visszahozzák, mert egyelőre nincs nagy piaca.

Építsünk védelmet!

A cikk folytatódik! Havi ~930 forintért több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások