Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Antoine Winfield Jr.

Megfoghatatlannak ígérkezik a 2020-as safety class, de rengeteg magas potenciállal és stabil játéktudással rendelkező játékost találhatunk benne. Mindenkit más és más dologért lehet szeretni, de van itt egy srác, akinek a neve ismerősen csenghet és be tudja bizonyítani, hogy ő a legnagyobb playmaker idén. Ha pedig úgy hozza a szükség, akkor oda mozgatják őt, ahova csak szeretnék, ő bárhonnan levadássza a labdákat!

Háttér

Az ifjú Antoine neve ismerősen csenghet az NFL rajongóinak, hiszen édesapját, Winfield Sr.-t nem olyan rég még az NFL pályáin láthattuk futballozni, nem is akárhogyan. A Bills által 1999-ben első körben draftolt, majd a Vikingsban hosszú éveket eltöltő cornerbacknek pedig sikerült letennie a névjegyét az asztalra, hiszen bőven láthattunk tőle interceptionöket és visszahordott touchdownokat is, ráadásul a Pro Bowl keretnek háromszor is tagja volt 2008 és 2010 között. A playmaker véna tehát öröklődött, a Minnesota Golden Gophers kiválósága egyetemi karrierje során fel tudott nőni édesapja hírnevéhez és elképzelhető, hogy csatlakozik hozzá azzal, hogy 21 év elteltével ő is az első körben hallja majd a nevét.

Nem volt zökkenőmentes egyetemi pályafutása a háromcsillagos recruitként rangsorolt Winfieldnek, hiába indult parádésan a freshman éve azzal, hogy betonbiztos kezdő safetyje lett a 2016-os Golden Gophers védelmének. A vártnál jóval kirívóbb újonc éve után jöttek a nehézségek és a sérülések, amiknek köszönhetően 2017-ben és 2018-ban összesen nyolc mérkőzésen szerepelt, mindkét évében redshirtként zárta a szezont. Már-már kezdtünk volna megfeledkezni róla, mikor jött 2019 és úgy gázolt át a Big Ten Konferencián Winfield, ahogy azt senki nem látta jönni. Nagy játékot nagy játékra halmozott, mindig ott volt a labda körül, elég csak annyit megemlíteni, hogy hét labdalopásával vezette a konferenciáját és országos szinten is a legjobb négybe verekedte magát. Egész éves teljesítménye pedig elég volt ahhoz, hogy safety poszton first team All-Americannek válasszák, tehát bekerüljön az ország All Star csapatába.

Erősségek

Sebesség

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!