Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Patrick Queen

Az LSU az utóbbi években arról lett nevezetes, hogy számos remek defensive back került ki innen az NFL-be, de oda kell figyelni a linebackereikre is: Devin White, Deion Jones, Kwon Alexander után újabb ígéretes prospect érkezik a ligába. Queen draftpozíciója emelkedett talán a legnagyobbat az idei prospectek közül az utóbbi tíz hónapban, hiszen a legutóbbi szezon elején még nem volt kezdő. Tapasztalansága ellenére a játékának több eleme olyan szinten van, amely előrevetíti, hogy sikeres lehet a profik között is, ehhez adott a kiemelkedő atletikussága is.

Háttér

Patrick Queen 1999 augusztusában született, ezzel az egyik legfiatalabb játékosnak számít az idei drafton.  Középiskolában remek baseballjátékos volt, amellett, hogy focizott futójátékos és linebacker poszton. 3 csillagos recruit volt, ha nem kap ösztöndíjajánlatot az LSU-tól, a baseballt választotta volna. Így viszont hasonlóan járt, mint Devin White: RB-ként nem számoltak vele, mert jól álltak ezen a poszton, így linebacker lett belőle végül az egyetemen. Első évében minimális játéklehetőséget kapott, aztán másodévesen Devin White egy félidős eltiltásának köszönhetően került be a kezdőbe, végül négy meccsen kezdett is. A UCF elleni Fiesta Bowlon már ő regisztrálta a legtöbb szerelést csapatában. Ennek ellenére a 2019-es szezon első három meccsén sem számoltak kezdőként vele, kellett Michael Divinity füvezés miatti 6 meccses eltiltása is, hogy előrelépjen. Ezután folyamatosan fejlődött Queen, ami végül is a nemzeti döntőben csúcsosodott ki, ahol ő lett a védő MVP. Felmerül a kérdés, ha ilyen teljesítményre is képes, miért nem került korábban a kezdőbe. Erre az LSU főedzője, Ed Orgeron azt válaszolta, hogy azért, mert a futás ellen ekkor még nem védekezett elég jól.

Testfelépítés, atletikusság

A 6’0 magas, 229 fontos Queen alulméretezettnek számít posztján a profik a között, viszont emlékezhetünk, hogy a nagyjából hasonló alkatú (és atletikussággal rendelkező) Roquan Smith is magasan kelt el a drafton. Ami mind a két játékosnál probléma, hogy rövidek a karjaik, ami problémát jelenhet coverage-ben, szereléseknél, és akkor, ha a le akarnak válni a blokkokról. Smith végül 1/8-on kelt el, de ő előtte két szezonban nyújtott jó teljesítményt a Georgiában. Queen atletikussága szintén kiemelkedő, gyors, robbanékony, ruganyos a mozgása. Mivel jelenleg 230 font alatt van, mindenképpen erősödnie kell a profik között, különben a futás elleni védekezés során problémái lehetnek. A fekvenyomás nem a legfontosabb felmérők egyike, de egy rövid karú linebackertől 18 ismétlésnél többet várnánk. A Combine-on a 40 yard második lefutása után megsérült a combizma, de ez nem tekinthető súlyosnak. Csapattársa volt a linebacker sorban Jacob Phillips, aki szintén elkelhet az idei drafton. Phillips két évig volt kezdő a Tigersben, de őt csak a középső-hátsó körök valamelyikébe várják, mégpedig azért, mert nem rendelkezik olyan atletikussággal, mint Queen, ami behatárolja a potenciálját coverage-ben.

 

Személyiség

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!