Connect with us

Prémium cikkek

Még mindig Le’Veon Bell a legjobban kereső futó – A Christian McCaffrey-szerződés

A Panthers a liga legjobban kereső futójává tette Christian McCaffrey-t, legalábbis ami az új pénzt illeti. A 4 éves szerződéshosszabbítása valójában 5 éves, mindent egybevéve még mindig Le’Veon Bell a liga legjobban kereső futója, CMC új kontraktusának szerkezete sokkal csapatbarátabb, mint Gurley-é volt. Nem tökéletes, de lehetett volna sokkal rosszabb.

McCaffrey újonc szerződése a szezon végén lejárt volna, a csapat pedig nem bízta a véletlenre és adott neki egy 4 éves, 64 millió dolláros szerződéshosszabbítást. Meglepő döntés volt, hisz CMC első körös volt, tehát a Pathers lehívhatta volna a futó 5. éves opcióját, így akár a 2021-es szezon utánra is eltolhatta volna a kérdést (az új CBA miatt nagyon megszívja a holdoutoló játékos, teljesített éveket és dollármilliókat bukhat, tehát a futó aligha holdoutolt volna). Persze ez a való életben nem így működik, a sztárokkal érdemes jóban lenni már csak a szurkolók és az öltözői hangulat miatt is, ennek ellenére fura volt, hogy a Panthers kihagyta a lehetőséget.

Csakhogy nem hagyta ki. Bár erről nem nagyon cikkeztek, a szerződésről kiszivárogtatott információk szerint CMC 4 éves szerződéshosszabbítása valójában 5 éves – a Panthers ugyan hivatalosan nem hívta le a futó ötödik éves opcióját, de plusz egy évként ott szerepel (8,5 millió dolláros értékben). Így McCaffrey technikailag 5 évre ~72,5 millió dollárért hosszabbított, vagyis az évi 16 milliós átlag helyett 14,5 millióért, a teljes szerződése pedig 6 évre 75,36 milliót ér (évi 12,56). Ez így már elég baráti.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!